- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ρόδος της Μαρίνας Τσιγονάκη (Ladydust)
Από το αεροδρόμιο κιόλας η πρώτη δόση της άγριας ομορφιάς.
Ρόδος: Η Μαρίνα Τσιγονάκη γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice
Ρόδος. Το νησί των ιπποτών.
Το tagline κανονικά τα λέει όλα.
Πριν 5 περίπου μήνες η τύχη το έφερε ώστε να έχω μουσικό guest στο νησί. Κατάγομαι κι από εκεί. Και να ’μαι, λοιπόν, ξανά.
Από το αεροδρόμιο κιόλας η πρώτη δόση της άγριας ομορφιάς. Ο Διαγόρας, περικυκλωμένος από καταπράσινα βουνά, σε υποψιάζει κατευθείαν για το τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει.
Με τη μία στο τζιπ του promoter για το ξενοδοχείο Semiramis, όπου μένω. Flash back πενταήμερης σ’ ένα άλλο ξενοδοχείο αρκετά παλιά, το Rodos Palace. Φοβερές αναμνήσεις αναρριχώνται και γεφυρώνουν μέσα στο υποσυνείδητο τα χρόνια του χθες και του σήμερα κάνοντάς τα να χορεύουν αγαπημένα ταγκό στο βάθος του μυαλού μου.
Από το τζάμι του αυτοκινήτου, η θάλασσα σε όλη τη διαδρομή σε κάνει να θέλεις να σταματήσεις επιτόπου και να βουτήξεις με τα ρούχα στο βαθύ πράσινο μπλε της.
Η παραλία της Τσαμπίκας σίγουρα, σκέφτομαι, ο επόμενος αλμυρός και ηλιόλουστος στόχος μου.
Από το ξενοδοχείο κατευθείαν στην Παλιά Πόλη για βόλτα και φαγητό. Κυριολεκτική μεταφορά σε άλλη διάσταση με τα μεσαιωνικά κτίρια, τις αψίδες και τους δρόμους της να είναι στρωμένοι με τη λεγόμενη «πέτρα θαλάσσης», ακριβώς όπως στο 1400, έτσι ώστε αν περνούσαν άλογα να ακούγονται οι οπλές τους.
Στάση στο εστιατόριο Marco Polo, όπου το καλαμάρι τζίντζερ ακόμη βασιλεύει στη μνήμη του ουρανίσκου μου και μετά ξεκούραση γιατί η νύχτα στο Legends αναμένεται μακριά.
Η επόμενη μέρα με βρίσκει πιο εθισμένη να θέλω να επισκεφτώ τον τόπο καταγωγής της γιαγιάς μου: το Φαληράκι, αλλά και την αρχαία Λίνδο.
Ενημερώνομαι πως οι Pink Floyd είχαν σπίτι εκεί. Ίσως, σκέφτομαι, όλα συνδέονται, ανακαλώ με μιας το βιβλίο της Ladydust και την ημερομηνία γέννησής μου, αυτής του Syd Barrett, και χαμογελώ κρυφά.
*H Μαρίνα Τσιγονάκη (Ladydust) είναι ηθοποιός, dj, ραδιοφωνικός παραγωγός. Παίζει στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Michael Mantas Receta, «The Recipe», και δανείζει τη φωνή στη Shira του καινούργιου «Ice Age 5».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σουίτες, κάψουλες κρεμασμένες πάνω από γκρεμούς, δενδρόσπιτα, δωμάτια με θέα παγετώνες και ηφαίστεια, αυτά τα ξενοδοχεία βρίσκονται στα πιο αδιανόητα μέρη του πλανήτη
Πρώην αεροσυνοδός με 25ετή εμπειρία αποκαλύπτει τους κινδύνους πίσω από την απλή ενδυματολογική επιλογή
Γιατί οι συσκευές πρέπει πραγματικά να μπαίνουν σε airplane mode στους αιθέρες
Το αφιέρωμα στο νησί των Σποράδων
Εναλλακτικοί προορισμοί για μήνα του μέλιτος με εμπειρίες, χαρακτήρα και ουσία
Βόλτα στη γερμανική πρωτεύουσα με τα φιλμ της Berlinale
Η κοσμοπολίτικη Βηρυτός και το ασφαλές Σουλτανάτο του Ομάν
Η λογική πίσω από το «hack» είναι απλή
Reel στο Instagram με Παρθενώνα, Ψυρρή και θέα Ακρόπολης από ψηλά
Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες σύμφωνα με την Aegean
Πού να πας και τι να κάνεις αυτό το τριήμερο
Μια οικογενειακή μονάδα στη Σαμοθράκη επενδύει στη βιώσιμη φιλοξενία
Όσα αξίζει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφία, blogs και social media φιλοξενούν διαρκώς απόψεις για την «ορθή» θέση του σκιάστρου
Γιατί οι καλύτερες ιστορίες γράφονται καθ’ οδόν
Η εκπαίδευση λειτουργεί σαν αόρατη γέφυρα που ενώνει ανθρώπους, γενιές και προοπτικές.
Το φαινόμενο εντάσσεται σε αυτό που η τουριστική βιομηχανία αποκαλεί πλέον «set-jetting»
Η αμήχανη στιγμή που θέλετε να πάτε στο WC και η πόρτα του είναι οριακά κρυστάλλινα διάφανη
Γιατί στην Κένυα περπατούν όλοι, τα σαμαράκια έχουν όνομα και το Hotel είναι καφέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.