- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιγκουίνος κολύμπησε πάνω από 3.500 χιλιόμετρα από την Ανταρκτική στην Αυστραλία
Το μεγαλύτερο ταξίδι είναι γεγονός για έναν αυτοκρατορικό πιγκουίνο
Πιγκουίνος κολύμπησε πάνω από 3.500 χιλιόμετρα από την Ανταρκτική στην Αυστραλία - Το μεγαλύτερο ταξίδι είναι γεγονός για έναν αυτοκρατορικό πιγκουίνο
Ένας αυτοκρατορικός πιγκουίνος πραγματοποίησε το μεγαλύτερο ταξίδι που γνώρισε ποτέ το είδος - αφού εμφανίστηκε στην Αυστραλία. Μια ομάδα σέρφερ έμεινε άφωνη όταν εντόπισε τον ιθαγενή της Ανταρκτικής στην παραλία την Παρασκευή. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το νεαρό αρσενικό κολύμπησε περισσότερα από 2.134 μίλια για να φτάσει στις νότιες ακτές της Αυστραλίας.
Το επίπονο ταξίδι έχει επιβαρύνει τον πιγκουίνο, ο οποίος σύμφωνα με την ομάδα είναι «υποσιτισμένος» και βρίσκεται υπό τη φροντίδα ενός «εκπαιδευμένου και καταγεγραμμένου τοπικού φροντιστή άγριας ζωής».
Ένας αξιωματικός της DBCA υποστηρίζει τον φροντιστή, δήλωσε εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «η διαδικασία αποκατάστασης αναμένεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες».
Σύμφωνα με την Belinda Cannell, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, δεν έχει ξαναδεί αυτοκρατορικό πιγκουίνο τόσο βόρεια. Η ίδια δήλωσε στο αυστραλιανό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC News ότι το ζώο πιθανότατα ακολούθησε ένα ρεύμα βόρεια από την Ανταρκτική.
Ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος σόκαρε τους παραθεριστές
Άνθρωποι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία διηγήθηκαν πώς ήταν η σκηνή όταν ο πιγκουίνος βγήκε από τον ωκεανό. Ένας σέρφερ ονόματι Aaron Fowler δήλωσε στο ABC ότι φαινόταν «τεράστιος» βγαίνοντας από τη θάλασσα και ήταν «μεγαλύτερος από ένα θαλασσοπούλι».
Είπε ότι ο κόσμος έλεγε: «Τι είναι αυτό το πράγμα που βγαίνει από το νερό; Και είχε μια ουρά που προεξείχε σαν πάπια».
«Ήταν πιθανώς περίπου ένα μέτρο ψηλό και δεν ήταν καθόλου ντροπαλό».
Ο Φάουλερ θυμήθηκε πώς ο πιγκουίνος έπεσε κάτω στην άμμο καθώς προσπάθησε να γλιστρήσει με την κοιλιά του, πιθανώς θεωρώντας ότι πρόκειται για χιόνι. Καλύφθηκε από την άμμο και την τίναξε από πάνω του.
Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι είναι το ψηλότερο και βαρύτερο από όλα τα είδη πιγκουίνων και απαντώνται στη φύση μόνο στην Ανταρκτική. Το ύψος τους ξεπερνά το ένα μέτρο και το βάρος τους φτάνει τα 40 κιλά.
Ένας θηλυκός αυτοκρατορικός πιγκουίνος γεννά ένα αυγό κάθε εποχή και το αρσενικό το φροντίζει όσο εκείνη βγαίνει έξω για να ψάξει για τροφή. Βασίζονται στους θαλάσσιους πάγους για προστασία, αποικίες αναπαραγωγής και τροφή. Ωστόσο, οι αυξανόμενες θερμοκρασίες απειλούν τους πιγκουίνους καθώς ο θαλάσσιος πάγος λιώνει.
Πηγή: Wion
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρία νησιά, τρία μοντέλα πράσινης μετάβασης - Καθένα με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικούς εταίρους, διαφορετική φιλοδοξία
Εθελοντής δύτης κατέγραψε μοναδικά στιγμιότυπα μεταξύ Τυνησίας και Σικελίας
Οι επιστήμονες πίστευαν ότι θα έπρεπε να έχει πάψει να υπάρχει προ πολλού
Έκθεση καταγράφει εκρηκτική αύξηση στην κατανάλωση κρέατος παγκοσμίως - Επιπτώσεις για το κλίμα και το περιβάλλον
Ένα φιλόδοξο εγχείρημα που διδάσκει στην πράξη διαχείριση απορριμμάτων, ανακύκλωση και κυκλική οικονομία στα νησιά
Τα business plans στο έλεος της κλιματικής κρίσης
Το μεγάλο αφιέρωμα της ATHENS VOICE με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου)
Πράσινο, βιωσιμότητα και η φιλοσοφία της «πόλης των 15 λεπτών»: πώς η ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο αστικής ζωής στην Αθήνα
Στόλος νέας γενιάς, εφαρμογές κυκλικής οικονομίας, υποδομές με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα
Δημόσιοι χώροι πρασίνου και αναψυχής που μειώνουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη θερμοκρασία, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων
Ασφαλής και μόνιμη αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο, σε ένα στρατηγικής σημασίας έργο για την Ευρώπη
Την εμβληματική τους πρωτοβουλία συνεχίζουν για 7η συνεχόμενη χρονιά η Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης
Πρωτοβουλίες του Ομίλου για τη διαφύλαξη της οικολογικής ισορροπίας και τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης
Μακροπρόθεσμοι και άμεσοι στόχοι βιωσιμότητας
Ο ωκεανός θα είναι ο πρωταγωνιστής του 21ου αιώνα
Η ενεργειακή αξιοποίηση έρχεται να λειτουργήσει ως ανάχωμα, μειώνοντας δραστικά την εξάρτηση από τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων
Η Ελλάδα βρίσκεται στη 19η θέση παγκοσμίως ως προς τον κίνδυνο εμφάνισης λειψυδρίας
Τι σημαίνει στην πραγματικότητα μια έξυπνη και πράσινη πόλη;
Ίσως τελικά η μεγαλύτερη περιβαλλοντική πρόκληση να αφορά λιγότερο το τι γνωρίζουμε και περισσότερο το πώς συμπεριφερόμαστε όταν κανείς δεν μας παρακολουθεί.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.