- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Οι πισίνες στα τουριστικά καταλύματα της Τοσκάνης ίσως μείνουν άδειες φέτος το καλοκαίρι
Αντιμέτωπη με την ξηρασία ξανά η Ιταλία - Περιορισμοί στη χρήση νερού
Η ξηρασία απειλεί την Τοσκάνη - Οι πισίνες στα τουριστικά καταλύματα ίσως μείνουν άδειες το φετινό καλοκαίρι, λόγω περιορισμών στη χρήση νερού.
Τα τουριστικά ακίνητα στην Τοσκάνη, βασικός προορισμός για εύπορους ξένους παραθεριστές, θα πρέπει να περιορίσουν τη χρήση νερού στις πισίνες τους φέτος το καλοκαίρι καθώς υπάρχουν φόβοι για ελλείψεις, με την Ιταλία να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ακόμα ξηρασία.
Η Acquedotto del Fiora (ADF), η εταιρία ύδρευσης που εξυπηρετεί το ένα τρίτο της Τοσκάνης μέσω ενός δικτύου με μήκος άνω των 8.000 χιλιομέτρων, θα καταστήσει παράνομη τη χρήση πόσιμου νερού σε ιδιωτικές πισίνες που προορίζονται για παραθεριστές από τον Ιούνιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Οι βίλες σε αγροτικές περιοχές και οι αγροικίες που χρησιμοποιούνται για αγροτουρισμό θα χρειαστεί αντ’ αυτού να γεμίζουν τις πισίνες τους με νερό από ιδιωτικά πηγάδια ή με ποσότητες που θα τους δοθούν από βυτία, γεγονός που αυξάνει το κόστος.
Ο πρόεδρος της ADF Ρομπέρτο Ρενάι δήλωσε ότι τα μέτρα που υιοθετήθηκαν πέρυσι χρειάζεται να επαναληφθούν λόγω των επιπτώσεων από τη «συνεχιζόμενη κλιματική αλλαγή». Είχε ήδη απαγορευθεί η χρήση πόσιμου νερού για πισίνες σε ιδιωτικές βίλες που δεν φιλοξενούν πελάτες.
Ο Φεντερίκο Ταντέι, πρόεδρος ένωσης που εκπροσωπεί ιδιοκτήτες αγροικιών στην επαρχία Σιένα της Τοσκάνης, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τον πιθανό αντίκτυπο της απαγόρευσης.
«Κάθε ημέρα πρέπει να αλλάζουμε το 1 με 2% του νερού. Σε διάστημα τεσσάρων μηνών η αλλαγή αντιστοιχεί σε μιάμιση πισίνα», δήλωσε. «Αυτό είναι το ελάχιστο που απαιτείται για να υπάρχει μια πισίνα με καθαρό νερό που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους τουρίστες που επιλέγουν την επαρχία μας».
Η Σιένα, γνωστή για την παραγωγή του οίνου Chianti, έχει 1.200 αγροτουριστικές μονάδες και είναι το μεγαλύτερο τέτοιο κέντρο στην Τοσκάνη. Περίπου μία στις πέντε τουριστικές αγροικίες στη Σιένα διαθέτει πισίνα για τους επισκέπτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η περίπτωση του ρέματος της Πικροδάφνης
Το κουνούπι-τίγρης και οι νέες απειλές
Όταν η ανθρώπινη παρέμβαση αφανίζει ένα «μαγικό» είδος - Εξαφανίστηκαν στην Ινδία
Eνώ οι πωλήσεις φυτικών κρεάτων έχουν πέσει, αρκετές start-ups έχουν κλείσει και οι επενδυτές έχουν πατήσει φρένο
Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τις Άλπεις
Μελέτη βρίσκει στατιστικά σημαντική σχέση μεταξύ αύξησης θερμοκρασίας και αλλαγής γονιδίων
Η αποδοχή του ηγετικού ρόλου της χώρας στην COP30
Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα από drones και ειδικές συσκευές εντοπισμού
Δεν υπάρχει σχέδιο Β' γιατί δεν υπάρχει πλανήτης Β'
Ο Νοέμβριος ήταν ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία
Σημαντικός παράγοντας είναι και ό,τι προστίθεται
Τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση δεν επαρκούν
Πώς κατάφεραν οι επιστήμονες να βγάλουν αυτό το συμπέρασμα
Οι ήδη διαμορφωμένες θέσεις και τα περιθώρια για αλλαγές
«Πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες ακόμα να αξιοποιήσουμε υπόγεια νερά» υποστήριξε ο καθηγητής
Η επαναφορά του πουλιού συνδέθηκε μάλιστα με την προστασία ενός άλλου απειλούμενου είδους
Κάθε σταγόνα που σώζεται είναι μια σταγόνα που επιστρέφει στη φύση
Πώς οι μιμήσεις τους βοηθούν τους επιστήμονες να αποκωδικοποιήσουν την επικοινωνία τους
Υπολογίζεται ότι μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ το 1928
Μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης 40 τόνων απορριμμάτων από τον Σαρωνικό Κόλπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.