- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μωβ μέδουσα στην Ελλάδα - Τι να προσέξετε στην παραλία
Οδηγίες από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας
Όλο και πιο συχνά η μωβ μέδουσα σε παραλίες στην Ελλάδα, με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας να προειδοποιεί τους λουόμενους.
Ενημέρωση για τη μώβ μέδουσα στην Ελλάδα δίνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, με ανάρτησή του στο Facebook. Ειδικότερα, καλεί τους λουόμενους να είναι προσεκτικοί, επισημαίνοντας: «Όταν βλέπετε τέτοιες περιπτώσεις, δεν μπαίνουμε στην θάλασσα».
Και προσθέτει ότι πρόκειται για το είδος «Pelagia noctiluca», διευκρινίζοντας: «Όταν είναι νεαρές είναι καφέ χρώμα και όταν είναι ενήλικες είναι μωβ χρώμα».
Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία με μωβ μέδουσες σε παραλία στο Πήλιο, ενώ επισημαίνεται επίσης πως υπάρχει έξαρση μωβ μεδουσών (Pelagia noctiluca) το 2021.
Μωβ μέδουσα στην Ελλάδα - Η ανάρτηση από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας
«Προσοχή δεν χρειάζεται πανικός, αλλά όταν βλέπετε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπαίνουμε στην θάλασσα. Ηδάλλως η μόνη εγγύηση είναι η επίσκεψη στο νοσοκομείο μετά αγωγή με χάπια και κρέμες (ότι σας πει ο γιατρός) και σημάδια που θα τα έχετε ακόμα και μήνες. Το είδος είναι η μωβ μέδουσα - Pelagia noctiluca. Όταν είναι νεαρές είναι καφέ χρώμα και όταν είναι ενήλικες είναι μωβ χρώμα.
»Η φωτογραφία είναι σημερινή από την Άφησσο Νοτίου Πηλίου (στον Παγασητικό κόλπο), όπου το πρόβλημα σε έναν κλειστό κόλπο όπως ο Παγασητικός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με το Αιγαίο (ανοιχτή θάλασσα) γιατί παγιδεύονται εκεί μέσα και δεν θα φύγουν εύκολα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση δεν επαρκούν
Πώς κατάφεραν οι επιστήμονες να βγάλουν αυτό το συμπέρασμα
Οι ήδη διαμορφωμένες θέσεις και τα περιθώρια για αλλαγές
«Πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες ακόμα να αξιοποιήσουμε υπόγεια νερά» υποστήριξε ο καθηγητής
Η επαναφορά του πουλιού συνδέθηκε μάλιστα με την προστασία ενός άλλου απειλούμενου είδους
Κάθε σταγόνα που σώζεται είναι μια σταγόνα που επιστρέφει στη φύση
Πώς οι μιμήσεις τους βοηθούν τους επιστήμονες να αποκωδικοποιήσουν την επικοινωνία τους
Υπολογίζεται ότι μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ το 1928
Μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης 40 τόνων απορριμμάτων από τον Σαρωνικό Κόλπο
Μαζί για ένα πράσινο αύριο
Ένα βήμα προς την ανεξαρτησία, την επαγγελματική εξέλιξη και την πράσινη εργασία
Ένα ακόμα βήμα προς το «Εργοστάσιο του Μέλλοντος»
Ευθύνη, προοπτική και μια νέα πράσινη σελίδα που γράφεται με πράξεις
Κάθε βιώσιμη κατασκευή είναι μια υπόσχεση προς τις επόμενες γενιές
Η δύναμη της φύσης συναντά τη βιώσιμη ανάπτυξη
Μια διαδρομή που συνδυάζει την παράδοση με το βλέμμα στο αύριο
Σε φτωχές χώρες που ήδη δοκιμάζονται από τι θερμοκρασία οι χειρότερες συνέπειες
Η πρώτη τεκμηριωμένη χρήση εργαλείου από το συγκεκριμένο ζώο στη φύση
Ποια είναι, ποιος είναι ο σχεδιασμός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.