- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
ECOCAMP 2020: Η Οικολογική Κατασκήνωση για παιδιά και εφήβους
Από τις 16 ως τις 30 Αυγούστου με περιορισμένο αριθμό θέσεων
ECOCAMP 2020: Νέα κατασκηνωτική περίοδος (16-30 Αυγούστου) για την οικολογική κατασκήνωση για παιδιά και εφήβους
Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ECOCITY συνεχίζεται και τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο στην καταπράσινη Ροδέα Καλαβρύτων, όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και Αγωγής. Το ECOCAMP, η περιβαλλοντική κατασκήνωση για έφηβους θα πραγματοποιηθεί για 17η χρονιά, από τις 16 ως τις 31 Αυγούστου μέσα στο ελατοδάσος, στις παρυφές του Ερύμανθου.
Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση στα σημαντικά οικολογικά θέματα αποτελούν τον πυρήνα του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ECOCAMP, ενώ παράλληλα καλλιεργείται ο σεβασμός των παιδιών στην ισορροπία και το δικαίωμα όλων μας στους θησαυρούς της φύσης.
Οι συμμετέχοντες στην κατασκήνωση θα απολαύσουν το ορεινό τοπίο και θα εξερευνούν καθημερινά τη φύση και τη βιοποικιλότητα του Χελμού. Μέσα από τη διαβίωση και την ξεγνοιασιά της παρέας θα συμμετέχουν σε θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με παραδοσιακά στοιχεία, όπως το ζύμωμα του ψωμιού και το ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα, τη καλλιέργεια καρπών και φυτών. Ακόμη, θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα ενημέρωσης, βιωματικών και ψυχαγωγικών δράσεων για το περιβάλλον, θα γνωρίσουν την περιοχή με πεζοπορία και θα επισκεφτούν τις γύρω περιοχές με ορειβατικό ποδήλατο.
Φέτος στη κατασκήνωση θα συμμετέχουν έφηβοι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιεράπετρα και άλλες περιοχές, ενώ μπορούν να συμμετέχουν νέες και νέοι ηλικίας 13-16 ετών. Καθώς θα υπάρχει αυστηρή τήρηση του επίσημου πρωτοκόλλου ασφάλειας για την πανδημία οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί προτεραιότητα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.ecocamp.gr και στο τηλέφωνο 2106196757 ή info@ecocity.gr.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικός παράγοντας είναι και ό,τι προστίθεται
Τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση δεν επαρκούν
Πώς κατάφεραν οι επιστήμονες να βγάλουν αυτό το συμπέρασμα
Οι ήδη διαμορφωμένες θέσεις και τα περιθώρια για αλλαγές
«Πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες ακόμα να αξιοποιήσουμε υπόγεια νερά» υποστήριξε ο καθηγητής
Η επαναφορά του πουλιού συνδέθηκε μάλιστα με την προστασία ενός άλλου απειλούμενου είδους
Κάθε σταγόνα που σώζεται είναι μια σταγόνα που επιστρέφει στη φύση
Πώς οι μιμήσεις τους βοηθούν τους επιστήμονες να αποκωδικοποιήσουν την επικοινωνία τους
Υπολογίζεται ότι μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ το 1928
Μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης 40 τόνων απορριμμάτων από τον Σαρωνικό Κόλπο
Μαζί για ένα πράσινο αύριο
Ένα βήμα προς την ανεξαρτησία, την επαγγελματική εξέλιξη και την πράσινη εργασία
Ένα ακόμα βήμα προς το «Εργοστάσιο του Μέλλοντος»
Ευθύνη, προοπτική και μια νέα πράσινη σελίδα που γράφεται με πράξεις
Κάθε βιώσιμη κατασκευή είναι μια υπόσχεση προς τις επόμενες γενιές
Η δύναμη της φύσης συναντά τη βιώσιμη ανάπτυξη
Μια διαδρομή που συνδυάζει την παράδοση με το βλέμμα στο αύριο
Σε φτωχές χώρες που ήδη δοκιμάζονται από τι θερμοκρασία οι χειρότερες συνέπειες
Η πρώτη τεκμηριωμένη χρήση εργαλείου από το συγκεκριμένο ζώο στη φύση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.