- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
193 ηλιακά πάνελ στην οροφή του ΟΗΕ
Ένα για κάθε κράτος μέλος για περισσότερη πράσινη ενέργεια
ΟΗΕ: 193 ηλιακά πάνελ εγκαταστάθηκαν στην οροφή της έδρας του οργανισμού και θα καλύπτουν μέρος των ενεργειακών του αναγκών.
Αφού απαγόρευσε τη χρήση πλαστικού μίας χρήσης πριν μερικούς μήνες, ο ΟΗΕ στρέφεται στην πράσινη ενέργεια με 193 ηλιακά πάνελ που τοποθέτησε στην οροφή της έδρας του στο ανατολικό Μανχάταν της Νέας Υόρκης, τα οποία θα εγκαινιαστούν την Τρίτη από τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, η χώρα του οποίου τα δώρισε.
Η εγκατάσταση αυτή - ένα ηλιακό πάνελ για κάθε χώρα μέλος του ΟΗΕ - γίνεται την ώρα που το κυρίαρχο θέμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού την επόμενη εβδομάδα είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Μία πρώτη σύνοδος στην οποία συμμετείχαν νέοι από όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο, ενώ αύριο Δευτέρα είναι προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής των ηγετών στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν νέες δεσμεύσεις από τις χώρες. Εξάλλου σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιούνται πολλές ομιλίες και διπλωματικές συναντήσεις για το θέμα.
Το «ηλιακό πάρκο Γκάντι» εγκαταστάθηκε στον 5ο όροφο του κτιρίου του ΟΗΕ, όμως δεν θα παράγει επαρκή ενέργεια για να καλύπτει όλες τις ενεργειακές ανάγκες του τεράστιου συγκροτήματος. Τα πάνελ θα παράγουν 86.000 κιλοβατόρες ανά έτος, ενώ η μείωση της έκλυσης των αερίων του θερμοκηπίου που θα προσφέρουν θα ισοδυναμεί με τη φύτευση 1.008 δέντρων σε διάστημα 10 ετών, σύμφωνα με Ινδούς διπλωμάτες.
Σύμφωνα με ινδικά μέσα ενημέρωσης, η επένδυση αυτή κόστισε ένα εκατομμύριο δολάρια και έχει στόχο να τιμήσει τα 150α γενέθλια του Μαχάτμα Γκάντι, που γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1869.
Τον Ιούνιο, έπειτα από προτροπή της πρώην προέδρου της Γενικής Συνέλευσης, της Μαρία Φερνάντα Εσπινόζα από τον Ισημερινό, ο ΟΗΕ απαγόρευσε τη χρήση πλαστικών μίας χρήσης στην έδρα του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία μιας θάλασσας από πλαστικό, μιας κόκκινης ντομάτας και ενός απρόσμενου αγροτικού θαύματος.
Ο The Krank εξηγεί πώς γεννήθηκε η εικαστική παρέμβαση που προειδοποιεί για την απειλή των εξορύξεων
Η Σοφία Αξωνίδη του WWF Ελλάς εξηγεί γιατί η βιώσιμη διατροφή ξεκινά από το καθημερινό μας τραπέζι
Η αποκατάσταση μίας περιοχής μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά δεν σταματά, όταν σβήσουν οι φλόγες
Tα μέτρα παρέμβασης του ΥΠΑΑΤ
«Η Ανθεκτικότητα Ξεκινά από το Σπίτι». Όλοι αξίζουν ένα σπίτι που είναι ασφαλές, οικονομικά προσιτό και ικανό να αντέξει τους κινδύνους γύρω του
Επιστήμονες προειδοποιούν για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις στην επιβίωση και την αναπαραγωγή των ειδών
Διευρύνεται το Εθνικό Πάρκο σε 37.544 εκτάρια με αυστηρότερες ζώνες προστασίας
Ένα ξεχωριστό λαβράκι, μας μιλάει για την ιστορία του
Η ΕΕ καλείται να στηρίξει τη χημική βιομηχανία χωρίς να αποδυναμώσει την προστασία για περιβάλλον, υγεία και κλίμα
Οι ωκεανοί στους πόλους θερμαίνονται με πρωτοφανή ταχύτητα
Πόσο βαθιά μπορεί να διεισδύσει στο ανθρώπινο αναπνευστικό
Έκθεση του FAO προειδοποιεί για τους κινδύνους στην επισιτιστική ασφάλεια
Δωρεάν δράσεις στις 3 και 4 Οκτωβρίου για μικρούς και μεγάλους ώστε να γνωρίσουν την άγρια ζωή της Ελλάδας
Μελέτη στην Κένυα αποκαλύπτει ότι επιλέγουν βότανα για τους ίδιους και τα μικρά τους
Η παράξενη τεχνική του Μπαμπλς
Επιστήμονες προειδοποιούν για πρωτοφανές κύμα καύσωνα - Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο
Τα 5 SOS για μέγιστη απόδοση, εξοικονόμηση χρημάτων και αποφυγή βλαβών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.