- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πίσω από τις κρίσεις υπάρχουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι που από την φύση είναι προικισμένοι με μια σημαντική ικανότητα. Την ικανότητα της πρωτοβουλίας. Στην Ελλάδα της κρίσης οι δράσεις αυτοοργάνωσης της κοινωνίας έχουν θετικό πρόσημο. Η κοινωνία των πολιτών όλο και περισσότερο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με την ελπίδα η κρίση να μην γίνει μια κανονικότητα στην καθημερινότητα μας, αλλά μια ευκαιρία για την δημιουργία νέων δομών σε αντικατάσταση των παλιών που διαλύονται. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Κορυφογραμμή».
Η «Κορυφογραμμή» ξεκίνησε ως μια πλατφόρμα υποδοχής και προβολής νέων δημιουργών και εξελίχτηκε σε έναν Οργανισμό με αναφορές στον πολιτισμό, το περιβάλλον και τις τέχνες, όπου φιλοξενεί περισσότερους από 500 νέους δημιουργούς δίνοντας τους βήμα να επικοινωνήσουν το έργο τους στην κοινωνία μέσω της ιστοσελίδας www.korifogrami.gr αλλά και μέσα από την διοργάνωση εκδηλώσεων. Μέχρι σήμερα η Κορυφογραμμή έχει προσελκύσει πάνω από 74.000 αναγνώστες από 86 χώρες, ενώ υλοποίησε πέντε μεγάλα events με άξονες την δημιουργικότητα, τον κοινωνικό πολιτισμό και το παιδί.
Η «Κορυφογραμμή», όνειρο του δημιουργού της Νικόλα Ουρανού, έχει ως στόχο να υπηρετήσει τα όνειρα των άλλων ανθρώπων. «Θέλουμε να εξαφανίσουμε τα εμπόδια που συναντούν οι νέοι δημιουργοί. Να μετατρέψουμε τα εμπόδια σε εφόδια και να αναδείξουμε τα πολλαπλά χαρίσματα που έχει ο καθένας από μας μέσω της κοινωνικής δράσης και προσφοράς » εξηγεί για τους στόχους της Οργάνωσης ο κ. Ουρανός.

Νικόλας Ουρανός, Πρόεδρος ΜΚΟ "Κορυφογραμμή"
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου η «Κορυφογραμμή» γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας της με μια εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Με σύνθημα «Η Δημιουργικότητα στην Κορυφή» η οργάνωση θα τιμήσει «ανθρώπους-φάρους» παραγωγής και προαγωγής κοινωνικού πολιτισμού. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων θα παραστεί και θα μιλήσει ο Pablo Pineda ο πρώτος πτυχιούχος πανεπιστημίου αλλά και ηθοποιός με σύνδρομο down στην Ευρώπη, όπου μπορεί όπως κανείς άλλος να μας παρακινήσει για την κατάκτηση της προσωπικής μας κορυφής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα φιλόδοξο εγχείρημα που διδάσκει στην πράξη διαχείριση απορριμμάτων, ανακύκλωση και κυκλική οικονομία στα νησιά
Πρωτοβουλίες του Ομίλου για τη διαφύλαξη της οικολογικής ισορροπίας και τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης
Μακροπρόθεσμοι και άμεσοι στόχοι βιωσιμότητας
Ο ωκεανός θα είναι ο πρωταγωνιστής του 21ου αιώνα
Η ενεργειακή αξιοποίηση έρχεται να λειτουργήσει ως ανάχωμα, μειώνοντας δραστικά την εξάρτηση από τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων
Η Ελλάδα βρίσκεται στη 19η θέση παγκοσμίως ως προς τον κίνδυνο εμφάνισης λειψυδρίας
Τι σημαίνει στην πραγματικότητα μια έξυπνη και πράσινη πόλη;
Ίσως τελικά η μεγαλύτερη περιβαλλοντική πρόκληση να αφορά λιγότερο το τι γνωρίζουμε και περισσότερο το πώς συμπεριφερόμαστε όταν κανείς δεν μας παρακολουθεί.
Το παγκόσμιο κεφάλαιο συρρέει προς τις ΑΠΕ, τα έξυπνα δίκτυα και την αποθήκευση ενέργειας, με τους Έλληνες «παίκτες» να διεκδικούν μετάλλιο στην κούρσα της πράσινης οικονομίας
Οι εκτιμήσεις σοκ έκθεσης του ΟΗΕ
Η Αθήνα εντάσσεται στο διεθνές πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ακραίων καυσώνων
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Οι θερμοκρασίες κινήθηκαν 2,1°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα - Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την άνοδο
Πώς ο πόλεμος δηλητηριάζει λαούς που δεν πολεμούν
«Καμπανάκι» από το Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό
Η σωτηρία του ποταμού και το μέλλον των ρεμάτων της Αττικής
Στην παραλία του Καρτερού
Πώς γίνεται η περίεργη αυτή σύνδεση
Όλο το νέο χωροταξικό σχέδιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.