- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέο «εξοικονομώ κατ’ οίκον»
Οι αλλαγές του νέου προγράμματος που αναμένεται να καλύψει έως 40.000 δικαιούχους
Σε ημερίδα για την ενέργεια που οργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) μια ολόκληρη ενότητα αφορούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για το νέο «εξοικονομώ κατ’ οίκον» που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Η Προϊσταμένη Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ, για τον τομέα της ενέργειας παρουσίασε τις αλλαγές που θα έχει το νέο πρόγραμμα σε σχέση με το προηγούμενο.
-Oι αιτήσεις θα καταθέτονται ηλεκτρονικά και θα παρακολουθούνται σε όλη την διάρκεια και από εκεί θα γίνεται όλη η διαδικασία του προγράμματος, με στόχο να μειωθεί η γραφειοκρατία.
-Η νέα πλατφόρμα, δηλαδή το πληροφοριακό σύστημα του «εξοικονομώ κατ΄οίκον» θα συνδέεται με το σύστημα taxis. Έτσι θα γίνεται διασταύρωση στοιχείων άρα και του ακινήτου και των εισοδημάτων του ιδιοκτήτη. Θα μπαίνει κάποιος στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του taxis.
-Το ακίνητο για να ενταχθεί στο πρόγραμμα θα πρέπει να υφίσταται νόμιμα. Αν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια θα πρέπει να υπάρχει τακτοποίηση και να υφίσταται νόμιμα το ακίνητο.
-Δεν απαιτείται βεβαίωση του μηχανικού αλλά θα υπάρχει κάποιο δικαιολογητικό, ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες στο κτίριο, εφόσον αυτό προκύπτει, δηλαδή έχουμε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα δόμησης, που δεν συμφωνούν με την οικοδομική άδεια.
-Θα έχουμε ενεργειακή επιθεώρηση και πριν και μετά τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου.
-Προτεραιότητα ένταξης στο πρόγραμμα θα έχουν τα χαμηλά οικονομικά στρώματα.
-Τα υψηλότερα εισοδήματα δεν αποκλείονται από το πρόγραμμα. Θα μπορούν να ενταχθούν αλλά θα έχουν μεγαλύτερο ενεργειακό στόχο.
-Δεν είναι απαραίτητο το δάνειο, αρά μπορεί κανείς με δικά του χρήματα να βάλει το υπόλοιπο ποσό του επιλέξιμου προϋπολογισμού, εκτός από την επιχορήγηση που θα την βάλει το πρόγραμμα.
-Οι αιτήσεις θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας και εφόσον είναι εντάξει θα κατατάσσονται με αυτό τον τρόπο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
-Δεν θα υπάρχουν εκκρεμούσες αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα. Αυτό γιατί θα δεσμεύονται χρήματα στο πληροφοριακό σύστημα και εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα δεν θα μπορεί να γίνει αίτηση, άρα θα αποφευχθεί να υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις απ’ αυτές που μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Το νέο «εξοικονομώ κατ΄οίκον» αναμένεται να καλύψει 35.000 έως 40.000 δικαιούχους ανάλογα με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεές προβλέψεις του ΟΗΕ
Η ιστορία μιας θάλασσας από πλαστικό, μιας κόκκινης ντομάτας και ενός απρόσμενου αγροτικού θαύματος.
Ο The Krank εξηγεί πώς γεννήθηκε η εικαστική παρέμβαση που προειδοποιεί για την απειλή των εξορύξεων
Η Σοφία Αξωνίδη του WWF Ελλάς εξηγεί γιατί η βιώσιμη διατροφή ξεκινά από το καθημερινό μας τραπέζι
Η αποκατάσταση μίας περιοχής μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά δεν σταματά, όταν σβήσουν οι φλόγες
Tα μέτρα παρέμβασης του ΥΠΑΑΤ
«Η Ανθεκτικότητα Ξεκινά από το Σπίτι». Όλοι αξίζουν ένα σπίτι που είναι ασφαλές, οικονομικά προσιτό και ικανό να αντέξει τους κινδύνους γύρω του
Επιστήμονες προειδοποιούν για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις στην επιβίωση και την αναπαραγωγή των ειδών
Διευρύνεται το Εθνικό Πάρκο σε 37.544 εκτάρια με αυστηρότερες ζώνες προστασίας
Ένα ξεχωριστό λαβράκι, μας μιλάει για την ιστορία του
Η ΕΕ καλείται να στηρίξει τη χημική βιομηχανία χωρίς να αποδυναμώσει την προστασία για περιβάλλον, υγεία και κλίμα
Οι ωκεανοί στους πόλους θερμαίνονται με πρωτοφανή ταχύτητα
Πόσο βαθιά μπορεί να διεισδύσει στο ανθρώπινο αναπνευστικό
Έκθεση του FAO προειδοποιεί για τους κινδύνους στην επισιτιστική ασφάλεια
Δωρεάν δράσεις στις 3 και 4 Οκτωβρίου για μικρούς και μεγάλους ώστε να γνωρίσουν την άγρια ζωή της Ελλάδας
Μελέτη στην Κένυα αποκαλύπτει ότι επιλέγουν βότανα για τους ίδιους και τα μικρά τους
Η παράξενη τεχνική του Μπαμπλς
Επιστήμονες προειδοποιούν για πρωτοφανές κύμα καύσωνα - Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.