- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Επιτέλους η Σάσα και η Αλεξάνδρα έπεσαν για ύπνο (video)
Δύο αρκούδες, αδελφές που είχαν περάσει όλη τη ζωή τους σε αιχμαλωσία
Η Σάσα και η Αλεξάνδρα, δύο αρκούδες που μεταφέρθηκαν από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης στο καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο Φλώρινας έπεσαν για πρώτη φορά στη ζωή τους για χειμέριο ύπνο. «Καθώς από πολύ μικρές ζούσαν εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος, φέτος είναι η πρώτη φορά που θα κοιμηθούν. Κι όμως το ένστικτό τους λειτουργεί. Ήταν από τις πρώτες αρκούδες που αποσύρθηκαν για να κοιμηθούν, αφού πρώτα άρχισαν να μαζεύουν φύλλα για να στρώσουν στη φωλιά τους, όπως κάνουν και οι αρκούδες στη φύση!», αναφέρει η ανακοίνωση της αστικής, μη κυβερνητικής και μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στο Facebook.
«Μείναμε έκπληκτοι από τη συμπεριφορά τους αφού όλη τους τη ζωή την έχουν περάσει στην αιχμαλωσία. Είναι απίστευτο πώς ξέρανε να μαζέψουν φύλλα για να κάνουν τη φωλιά τους ή ακόμα, να φάνε καρπούς οξιάς που δεν έχουν ξαναφάει ποτέ και είναι από δέντρα που δεν καρποφορούν καν κάθε χρόνο», δήλωσε ο Πάνος Στεφάνου από τον «Αρκτούρο», προσθέτοντας ότι σε χειμέριο ύπνο έχουν πέσει και οι υπόλοιπες 9 αρκούδες του Καταφυγίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αρκούδες που είναι και αδελφές είχαν έρθει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1993, όπως αναφέρει ρεπορτάζ στην εφημερίδα το «Έθνος», από τον Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου καθώς βρέθηκαν, σε ηλικία μόλις τριών μηνών, να περιφέρονται χωρίς τη μητέρα τους που σκοτώθηκε σε ναρκοπέδιο.
Η Σάσα και η Αλεξάνδρα συνηθίζουν σιγά σιγά στο νέο τους σπίτι :)
Posted by ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - ARCTUROS on Monday, 22 June 2015
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεές προβλέψεις του ΟΗΕ
Η ιστορία μιας θάλασσας από πλαστικό, μιας κόκκινης ντομάτας και ενός απρόσμενου αγροτικού θαύματος.
Ο The Krank εξηγεί πώς γεννήθηκε η εικαστική παρέμβαση που προειδοποιεί για την απειλή των εξορύξεων
Η Σοφία Αξωνίδη του WWF Ελλάς εξηγεί γιατί η βιώσιμη διατροφή ξεκινά από το καθημερινό μας τραπέζι
Η αποκατάσταση μίας περιοχής μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά δεν σταματά, όταν σβήσουν οι φλόγες
Tα μέτρα παρέμβασης του ΥΠΑΑΤ
«Η Ανθεκτικότητα Ξεκινά από το Σπίτι». Όλοι αξίζουν ένα σπίτι που είναι ασφαλές, οικονομικά προσιτό και ικανό να αντέξει τους κινδύνους γύρω του
Επιστήμονες προειδοποιούν για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις στην επιβίωση και την αναπαραγωγή των ειδών
Διευρύνεται το Εθνικό Πάρκο σε 37.544 εκτάρια με αυστηρότερες ζώνες προστασίας
Ένα ξεχωριστό λαβράκι, μας μιλάει για την ιστορία του
Η ΕΕ καλείται να στηρίξει τη χημική βιομηχανία χωρίς να αποδυναμώσει την προστασία για περιβάλλον, υγεία και κλίμα
Οι ωκεανοί στους πόλους θερμαίνονται με πρωτοφανή ταχύτητα
Πόσο βαθιά μπορεί να διεισδύσει στο ανθρώπινο αναπνευστικό
Έκθεση του FAO προειδοποιεί για τους κινδύνους στην επισιτιστική ασφάλεια
Δωρεάν δράσεις στις 3 και 4 Οκτωβρίου για μικρούς και μεγάλους ώστε να γνωρίσουν την άγρια ζωή της Ελλάδας
Μελέτη στην Κένυα αποκαλύπτει ότι επιλέγουν βότανα για τους ίδιους και τα μικρά τους
Η παράξενη τεχνική του Μπαμπλς
Επιστήμονες προειδοποιούν για πρωτοφανές κύμα καύσωνα - Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.