- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Όταν η Κλιματική Αλλαγή απειλεί την ποιότητα της μπύρας σου
Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε αναφερθεί στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής για την καλλιέργεια του αμπελιού στη Μεσόγειο και για την ποιότητα του παραγόμενου κρασιού. Σήμερα θα δούμε πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και την ποιότητα της μπύρας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή την Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι (COP21) ετοίμασε ένα video όπου ένας ζυθοποιός στο Βέλγιο εξηγεί πως μετά από 115 χρόνια λειτουργίας του ζυθοποιείου, φέτος λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας κινδυνεύει η παραγωγή 7.000 λίτρων της διάσημης Βελγικής μπύρας.
Το μυστικό της επιτυχίας της συγκεκριμένης ζυθοποιίας κρύβεται στα φυσικά συστατικά που χρησιμοποιεί αλλά και στην παραδοσιακή μέθοδο της παραγωγής. Ο Jean Van Roy εξηγεί στο video ότι η παραγωγή μπύρας χρειάζεται ψυχρές φυσικές θερμοκρασίες για να έχει μια άριστη ποιότητα. Εάν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή που χρειάζεται, μπορεί και πάλι να γίνει η ζύμωση αλλά εις βάρος της ποιότητας. Εις βάρος της ποιότητας θα είναι και η χρήση ψυγείου, και όπως δηλώνει στο τέλος του video ο ζυθοποιός δεν έχει κανένα σκοπό να αντικαταστήσει τη φυσική μέθοδο ψύξης με την τεχνολογία.
Ο σκοπός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αυτό το video είναι να αφυπνίσει τις συνειδήσεις των πολιτών και να γνωστοποιήσει τις θέσεις του στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι. Η αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών που συμμετέχει στην COP21 απαιτεί τη μείωση τουλάχιστον 40% των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.
Ο ευρωβουλευτής Gerben- Jan Gerbrandy, μέλος της αντιπροσωπίας του ευρωκοινοβουλίου στην COP21, αναφέρει στο video ότι αν δεν καταφέρουμε να περιορίσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σήμερα, το 2050 θα πρέπει να σταματήσουμε τις εκπομπές εντελώς.
Όπως αναφέρει και η παρουσιάστρια στο video η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ρυπαντής στον Πλανήτη μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ. Η αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών πρέπει να έχει την υποστήριξη των ευρωπαίων πολιτών στις διεκδικήσεις της στην COP21. Ωστόσο οι διεκδικήσεις για ένα ζωντανό πλανήτη δεν τελειώνουν στο Παρίσι. Η καθημερινότητα μας και πόσο ο καθένας μας συμβάλει με τον τρόπο ζωής του στην υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια μάχη που δεν σταματάει ποτέ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση δεν επαρκούν
Πώς κατάφεραν οι επιστήμονες να βγάλουν αυτό το συμπέρασμα
Οι ήδη διαμορφωμένες θέσεις και τα περιθώρια για αλλαγές
«Πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες ακόμα να αξιοποιήσουμε υπόγεια νερά» υποστήριξε ο καθηγητής
Η επαναφορά του πουλιού συνδέθηκε μάλιστα με την προστασία ενός άλλου απειλούμενου είδους
Κάθε σταγόνα που σώζεται είναι μια σταγόνα που επιστρέφει στη φύση
Πώς οι μιμήσεις τους βοηθούν τους επιστήμονες να αποκωδικοποιήσουν την επικοινωνία τους
Υπολογίζεται ότι μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ το 1928
Μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης 40 τόνων απορριμμάτων από τον Σαρωνικό Κόλπο
Μαζί για ένα πράσινο αύριο
Ένα βήμα προς την ανεξαρτησία, την επαγγελματική εξέλιξη και την πράσινη εργασία
Ένα ακόμα βήμα προς το «Εργοστάσιο του Μέλλοντος»
Ευθύνη, προοπτική και μια νέα πράσινη σελίδα που γράφεται με πράξεις
Κάθε βιώσιμη κατασκευή είναι μια υπόσχεση προς τις επόμενες γενιές
Η δύναμη της φύσης συναντά τη βιώσιμη ανάπτυξη
Μια διαδρομή που συνδυάζει την παράδοση με το βλέμμα στο αύριο
Σε φτωχές χώρες που ήδη δοκιμάζονται από τι θερμοκρασία οι χειρότερες συνέπειες
Η πρώτη τεκμηριωμένη χρήση εργαλείου από το συγκεκριμένο ζώο στη φύση
Ποια είναι, ποιος είναι ο σχεδιασμός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.