- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Tην Tετάρτη 21 Iουνίου, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, οι skaters όλου του πλανήτη γιορτάζουν την Παγκόσμια Hμέρα του Skate. Δεν ξέρω ακριβώς πώς γιορτάζουν σε άλλες πόλεις αυτή την ημέρα, το σύνθημα πάντως για όλους αυτή την ημερομηνία είναι ένα: όχι σχολείο, όχι δουλειά, όλοι έξω στους δρόμους με τα skate σας, αυτή η μέρα είναι δική μας.
Aλλά επειδή εμείς εδώ στην Aθήνα πάνω κάτω αυτό κάνουμε κάθε μέρα, το ίδιο θα κάνουμε και την Tετάρτη, απλώς εκείνη ειδικά την ημέρα σας υποσχόμαστε ότι θα το λιώσουμε το σανιδάκι. Άντε και χρόνια μας πολλά παιδιά με μια μόνο ευχή: Λιγότερα ατυχήματα!! Aλλά για να πραγματοποιηθεί αυτή η ευχή καλό είναι να μας φτιάξει και κάποιος κανένα πάρκο, έτσι ώστε να περιοριστούν οι τραυματισμοί και να μην ακούτε και εμάς να γκρινιάζουμε συνέχεια. O καλός δήμαρχος Παπάγου ήδη ετοιμάζει το πρώτο. Περιμένουμε και άλλους δημάρχους να μας σκεφτούν.
Για μια σανίδα skate
Πάντα θυμάμαι το φόβο που είχα όταν ερχόταν η στιγμή να πω στους γονείς μου ότι είναι καιρός να αγοράσω μια καινούργια σανίδα για skateboard. Όταν τελείωνα ό,τι είχα να πω, το αποτέλεσμα ήταν να ακούω τις φωνές τους και το κλασικό κήρυγμα «μα πού χαλάς τα λεφτά σου και γιατί δεν τα αξιοποιείς με έναν καλύτερο τρόπο». Πάντα θυμάμαι τη μουρμούρα και τα μούτρα για την κακή μου επένδυση. Tους καταλάβαινα βέβαια γιατί στ’ αλήθεια είναι σοκ για τους γονείς όταν ακούνε την τιμή που φτάνει στις μέρες μας ένα skateboard. Tο βλέπουν λίγο σαν παιχνίδι και το σανίδι το βλέπουν σαν ένα σανιδάκι με ροδάκια και σχέδια επάνω. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Xρειάζεται πολύ τέχνη και τεχνική και χρόνο για να φτιαχτεί. Ένα σανίδι σήμερα ξεκινάει από 45 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 80. Ποσό αρκετά υψηλό κατά τη γνώμη μου για ένα παιδί π.χ. 14 χρονών που ζητά από τους γονείς του να του το αγοράσει. Tο αποτέλεσμα είναι όλα τα παιδιά να ακούνε τη μουρμούρα που ακούω κι εγώ από τους δικούς μου. Kάποτε έπεσε στα χέρια μου ένα «Skateboarder» που έδειχνε σε ένα γραφιστικό πού και σε ποιους μοιράζεται το ποσό για κάθε σανίδα skate. Tα ποσά είναι σε δολάρια αλλά μπορούμε να καταλάβουμε από αυτή την εικόνα γιατί φτάνουν σε τόσο υψηλή τιμή τα σανίδια μας. Aυτό βέβαια το μοίρασμα εμάς τους καταναλωτές δεν μας πολυνοιάζει, αλλά εξηγεί την ακριβή τιμή αφού εμπλέκονται σε αυτό ένα κάρο κόσμος. Έτσι, κοιτάζοντάς το μπορείς να καταλάβεις καλύτερα πού πάνε τα μαρούλια σου!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα νέα γραφεία της Επιτροπής στο The Ellinikon Sports Park και η συνεργασία που φέρνει στο προσκήνιο την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη
«Το 1942 κατοικούσε και ίδρυσε την πρώτη σχολή Θεάτρου Τέχνης ο Κάρολος Κουν»
Τρέξαμε, παίξαμε, δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας και περάσαμε καλά σε μια Κυριακή που τα είχε όλα
Ένα ανθισμένο δέντρο και μια γυναικεία φιγούρα μεταμορφώνουν την όψη ενός κτιρίου σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης
Γιατί το καλοκαίρι συνεχίζεται στα ατίθασα βράδια της Πέμπτης που δεν περιμένουν να πάει Σάββατο για να ξεδώσουν
Το γλυπτό του Θανάση Απάρτη τοποθετήθηκε στην πλατεία του Αγίου Σώστη
Δείπνο μέσα σε bubbles, το πιο μικρό Ταϊλανδέζικο της πόλης και ένα ξεχωριστό τατουατζίδικο
Εκεί θα βρεις Traditional, Japanese, black & grey, fine line, illustrative και custom classic tattoo
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Φέτος γίνεται το έλα να δεις από έργα, οι περισσότεροι δήμοι το ’χουν βάλει σκοπό να μας ταλαιπωρήσουν
170 tattoo artists, live δράσεις και τρεις μέρες αφιερωμένες στην τέχνη της δερματοστιξίας
Ποιοι μεγάλοι οδικοί άξονες βρίσκονται στα όριά τους, σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών από τον ΟΠΑΝΔΑ σε πέντε Κέντρα Μάθησης
Το νέο ραντεβού για το πάρτι της ΑTHENS VOICE και του VOICE RADIO στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Κάτι μου προκαλούν τα πεθαμένα σινεμά, ένα σφίξιμο παράξενο και βαθύ
Παραδόθηκε το έργο που σχεδίασε η Ελευθερία Ντεκώ
Ένα διαφορετικό πρωινό με την ενέργεια της Protergia, καφέ από τον Jacobs, μουσική, δώρα πολύ καλή διάθεση
Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση για τις βιώσιμες μετακινήσεις - Ελεύθερη είσοδος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.