- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Ένα brunch με φόντο έναν ψηφιακό κήπο στην καρδιά της Αθήνας
To glo έκανε το κέντρο της πόλης να «ανθίσει»
Ο ψηφιακός κήπος από το glo συνεχίζει να «ανθίζει» καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας
Δεν χρειάζονται πολλά για να περάσεις καλά στην Αθήνα. Μερικές φορές αρκεί λίγη σύγχρονη αστική τέχνη, όμορφα χαμόγελα και μια καλή αφορμή για brunch. Στη Λέκκα 31, το glo up the city έφερε μια φρέσκια ενέργεια στο κέντρο της πόλης: πιο χαλαρή, πιο σύγχρονη, με τέχνη που δεν μένει στον τοίχο αλλά περνά στην οθόνη και γίνεται μια πραγματική εμπειρία που συνδυάζει τη φύση με την τεχνολογία.
Το glo, σε συνεργασία με το Athens Digital Arts Festival (ADAF), έδωσαν ένα ραντεβού για ένα brunch διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μια τοιχογραφία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) με τίτλο «glowing garden» του Nikolaos Α Ω - έργο που αναδείχθηκε μέσα από ψηφοφορία του κοινού - αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης της εμπειρίας.
Στη Λέκκα 31, στην καρδιά της πόλης, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με έναν ψηφιακό AR κήπο που ζωντάνευε μέσα από την οθόνη του κινητού τους, μεταμορφώνοντας τον δρόμο σε ένα απρόσμενο σκηνικό σύγχρονης αστικής τέχνης.
Το «glowing garden» λειτουργεί ως ένας ψηφιακός κήπος που ενεργοποιείται μέσω smartphone, εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο και αντιδρά στην παρουσία των επισκεπτών.
Η εμπειρία συνεχίστηκε με brunch, σχεδιασμένο ειδικά για τη δράση από το Holy Llama. Το μενού κινήθηκε σε plant-forward, συνειδητές επιλογές, με έμφαση στη φρεσκάδα, το χρώμα και τις υφές. Φυσικά, οι συνθέσεις των πιάτων αντλούσαν έμπνευση από τα layers και τις αποχρώσεις της τοιχογραφίας, δημιουργώντας μια οπτική και γευστική συνέχεια ανάμεσα στο έργο και το τραπέζι.
Η έμπνευση του έργου προήλθε από το φυτό Rοoibos. Μούρα, κεράσια, μέντα αποτέλεσαν τη χρωματική παλέτα με τις αρωματικές τους νότες να λειτουργούν συμπληρωματικά στη συνολική εμπειρία, ενισχύοντας τη χρωματική και αισθητηριακή ταυτότητα της ημέρας.
Στη δράση παρευρέθηκαν φίλοι του glo, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι. Ανάμεσά τους ήταν ο Μιχάλης Σαράντης, η Βασιλική Ρούσσου, η Χαρά Παππά, ο Ηρακλής Τσουζίνoβ, η Όλγα Ντάλλα και ο Emmanuel Elozieuwa. Όλοι ήταν χαλαροί, χαμογελαστοί και τα κινητά τους απαθανάτιζαν συνεχώς το μοναδικό έργο που άλλαζε ενέργεια του αθηναϊκού δρόμου.
Το glo up the city, που έχει έρθει για να δώσει λίγο παραπάνω φως στην πόλη, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας της BAT Hellas, με στόχο τη δημιουργία δράσεων που αξιοποιούν την τέχνη και την τεχνολογία στον δημόσιο χώρο και ενισχύουν τον διάλογο γύρω από τη βιωσιμότητα και τη σύγχρονη αστική εμπειρία.
Η AR τοιχογραφία στη Λέκκα 31 παραμένει ενεργή και προσβάσιμη στο κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους περνούν από το σημείο να κάνουν μια εικονική βόλτα σε αυτόν τον κήπο, μέσα από το κινητό τους, και να δουν την πόλη από μια διαφορετική οπτική - την οπτική του glo.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η καθημερινή ζωή της παλιάς Αθήνας μέσα από τους πλανόδιους επαγγελματίες, τις φωνές, τα επαγγέλματα και τις μικρές ιστορίες των δρόμων της
Δύο παλάμες ενωμένες ενάντια στη σφαγή του χρόνου. Να τι άλλο απέμεινε. Και είναι αρκετό.
Ο Γιώργος Φακίνος μετασκεύασε έναν παλιό στάβλο και φιλοξενεί τσόπερ μηχανές, παλιά αυτοκίνητα και ρετρό αντικείμενα
Ραντεβού την 1η Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 11:00. Καφές στο χέρι, live μουσική και ενέργεια στο φουλ.
Χάρης Δούκας: «Αυτό το Σαββατοκύριακο κατεβαίνουμε στην οδό Αθηνάς»
Θα βρεις από τέχνη και πολιτισμό μέχρι γαστρονομικά στέκια για φαγητό και ποτό
Η ταράτσα της Στοάς Αρσακείου φιλοξενεί events με μουσική, σινεμά, live, workshops και άλλα πολλά
Μουσική, ποδήλατο, yoga, skate, σινεμά, παιχνίδι και τέχνη
Απαγορεύονται αυστηρά φράσεις όπως «τα κεφάλια μέσα» και «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»
Νέος κύκλος δωρεάν δραστηριοτήτων, με επιλογές από κολύμβηση έως γιόγκα, πιλάτες, χορό και Tai Chi
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο πράσινο
Εκστρατεία αλληλεγγύης από τον Κ.Υ.Α.Δ.Α. και το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο
Το «αγκάθι» της οικοδομικής άδειας
Μια περιοχή 650 στρεμμάτων γύρω από την Ακρόπολη
Cult, chic, καύσωνας και ένα κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, από τις 19:00 έως τις 23:00
Δείτε εικόνες από την «καθαρή» από αυτοκίνητα πρωτεύουσα
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται οι παρεμβάσεις οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.