- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Δήμος Αθηναίων: Αναβαθμίζονται 11 παιδικές χαρές εντός του 2025
Ο Χάρης Δούκας εγκαινίασε την ασφαλή, σύγχρονη και πιστοποιημένη παιδική χαρά στη γειτονιά του Λυκαβηττού
Δήμος Αθηναίων: Αναβαθμίζονται 11 παιδικές χαρές εντός του 2025
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εγκαινίασε την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025, μια ασφαλή, σύγχρονη και πιστοποιημένη παιδική χαρά στο Πάρκο Κιτσίκη, στη συμβολή των οδών Δεινοκράτους και Αναπήρων Πολέμου, στον Λυκαβηττό.
Ο κ. Δούκας, υπογράμμισε: «Αναβαθμίζουμε πλήρως 11 παιδικές χαρές μέσα στο 2025, τις οποίες παραδίδουμε σταδιακά, βελτιώνοντας την καθημερινότητα στις γειτονιές. Επενδύουμε σε δημόσιους χώρους που μειώνουν τις ανισότητες, που δημιουργούν κοινότητες. Θέλουμε μια πόλη όπου η ποιότητα ζωής δεν θα εξαρτάται από τον ταχυδρομικό της κώδικα. Στην Αθήνα οι νέες γενιές παίζουν με ασφάλεια, διαβάζουν βιβλία, μοιράζονται γνώσεις και δημιουργούν αναμνήσεις που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή».
Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Ελένη Ζωντήρου, ανέφερε: «Τις 11 παιδικές χαρές που παραδίδουμε συνολικά φέτος, τις κλείσαμε στις αρχές του 2024 ως ακατάλληλες, καθώς η ασφάλεια των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Με πόρους που διασφαλίσαμε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έναν διαφανή διαγωνισμό, προχωρήσαμε στην πλήρη ανακατασκευή τους. Όλες είναι πιστοποιημένες και προσβάσιμες σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες. Η Αθήνα αλλάζει, δίνοντας προτεραιότητα στους ανθρώπους της».
Η Παιδική Χαρά του Πάρκου Κιτσίκη, έκτασης 480μ², αποτελεί έναν προσεγμένο χώρο παιχνιδιού μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον. Ο σχεδιασμός της αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πάρκου, ενσωματώνοντας στοιχεία αειφορίας και της αστικής ταυτότητας της γειτονιάς. Ο εξοπλισμός της πληροί τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας και περιλαμβάνει αναρριχητικές κατασκευές, τσουλήθρες, κούνιες και παιχνίδια κατάλληλα για όλες τις ηλικίες που προάγουν την ανάπτυξη των πνευματικών και σωματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων και ανταποκρίνεται στις πλέον απαιτητικές σύγχρονες προδιαγραφές. Η διαμόρφωση του χώρου εξασφαλίζει την προσβασιμότητα, την άνεση και την ασφάλεια για τα παιδιά και τους γονείς τους.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, τα παιδιά συμμετείχαν στη θεατρική δράση «ΟΠ!» σε σκηνοθεσία Στέλλας Σερέφογλου με τους Ευαγγελία Μόσιου, Πάνο Σολδάτο και το Κόκκινο Μπαλόνι. Οι μικροί μας φίλοι απόλαυσαν μοναδικές εικόνες, μέσα από τις οποίες γνώρισαν τη δύναμη της φιλίας, τη σημασία της συνεργασίας και την αξία του να μοιράζεσαι. Με σύνθημα «Παίζουμε, διαβάζουμε, μοιραζόμαστε!», έφεραν και αντάλλαξαν τα βιβλία τους. Η πρωτοβουλία αυτή θα συνεχιστεί και κατά την παράδοση των επόμενων παιδικών χαρών, ενσωματώνοντας τη φιλαναγνωσία σε κάθε γειτονιά.
Πού βρίσκονται οι 11 παιδικές χαρές που επαναλειτουργούν μέσα στο 2025
Από το σύνολο των 11 παιδικών χαρών που ανακατασκευάζονται, ήδη έχουν παραδοθεί και υποδέχτηκαν τα παιδιά της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, οι παιδικές χαρές στη Σαβαγηνών και Διοπόλεως, καθώς και στην Ερμωνάσσης και Πιτυούντος (πάρκο Θερμίδας) στις γειτονιές της Ριζούπολης.
Τις επόμενες εβδομάδες θα παραδοθούν επιπλέον οκτώ παιδικές χαρές στη Σίνα και Δαφνομήλη, στη Δαμάρεως και Αλκέτου, στη Ραφτοπούλου και Σουλιωτών, στο Άλσος Προμπονά (Χώρος Α), στη Ζαφειροπούλου και Καβάφη, στη Βικέλα και Λαμπάκη, στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και στην Πάφου και Μιχαήλ Βόδα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι μεγάλοι οδικοί άξονες βρίσκονται στα όριά τους, σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών από τον ΟΠΑΝΔΑ σε πέντε Κέντρα Μάθησης
Το νέο ραντεβού για το πάρτι της ΑTHENS VOICE και του VOICE RADIO στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Κάτι μου προκαλούν τα πεθαμένα σινεμά, ένα σφίξιμο παράξενο και βαθύ
Παραδόθηκε το έργο που σχεδίασε η Ελευθερία Ντεκώ
Ένα διαφορετικό πρωινό με την ενέργεια της Protergia, καφέ από τον Jacobs, μουσική, δώρα πολύ καλή διάθεση
Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση για τις βιώσιμες μετακινήσεις - Ελεύθερη είσοδος
Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς
Ορίζοντας ολοκλήρωσης το 2029
Oι ηλεκτρικοί «κυνηγοί» θα καθαρίζουν και γκράφιτι
Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και της Πρωτοβουλίας Αθήνα21
Περισσότεροι από 25.000 χρήστες την έχουν ήδη «κατεβάσει»
Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων για τις δημοτικές υποδομές φόρτισης
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην Ακαδημίας 78, υποδέχεται το κοινό από τις 18:30, με μια βραδιά αφιερωμένη στο παιχνίδι, την παρέα και τη διασκέδαση.
Ένα παγκάκι που αλλάζει την οπτική που βλέπουμε την πόλη
Ένας κόσμος κρυμμένος πίσω από τις προσόψεις των παλιών σπιτιών, εκεί όπου κινούνταν οι οικιακές εργάτριες και αποτυπωνόταν ο κοινωνικός διαχωρισμός μιας άλλης εποχής
Ραντεβού την 1η Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 11:00. Καφές στο χέρι, live μουσική και ενέργεια στο φουλ.
Η πρωτεύουσα αποκτά τη δική της ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης φορτιστών
Η καθημερινή ζωή της παλιάς Αθήνας μέσα από τους πλανόδιους επαγγελματίες, τις φωνές, τα επαγγέλματα και τις μικρές ιστορίες των δρόμων της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.