- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
ADAF 2024 - Techno(s)cene: 20 χρόνια επανάστασης ψηφιακών τεχνών
«20 χρόνια ψηφιακής επανάστασης στην Αθήνα. Μία ξεχωριστή εμβυθιστική εμπειρία»
20 χρόνια Athens Digital Arts Festival - «Techno(s)cene»: Η επετειακή διοργάνωση στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης, 16-26 Μαΐου 2024
Το Athens Digital Arts Festival, η πρώτη και μεγαλύτερη διεθνής πλατφόρμα για τις ψηφιακές τέχνες στην Ελλάδα, γιορτάζει δύο δεκαετίες δημιουργίας και ψηφιακής καινοτομίας στη σύγχρονη τέχνη με μία ξεχωριστή επετειακή διοργάνωση σε δύο εμβληματικούς χώρους στην καρδιά της Αθήνας. Από τις 16 έως τις 26 Μαΐου 2024, τα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα (Σταδίου 48 & Αρσάκη) και η Πλατεία Δικαιοσύνης (Αρσάκη & Πανεπιστημίου) θα μετατραπούν σε μια ζωντανή σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και τεχνολογικού πειραματισμού, φιλοξενώντας το 20ό Athens Digital Arts Festival υπό τον τίτλο «Techno(s)cene».
Το ADAF 2024: Techno(s)cene τιμά την πλούσια ιστορία της ψηφιακής τέχνης και του φεστιβάλ εστιάζοντας συγχρόνως στο μέλλον του ψηφιακού πολιτισμού. Εμπνευσμένο από έννοιες όπως η τεχνόκαινος εποχή(technocene) και η τεχνοεπιστήμη (technoscience), καθώς και από τη δυναμική σκηνή (scene) του ψηφιακού πολιτισμού, η φετινή διοργάνωση διερευνά τη βαθιά επίδραση της τεχνολογίας στη ζωή μας, αναγνωρίζοντάς την όχι απλώς ως εργαλείο αλλά ως μια διάχυτη δύναμη που διαμορφώνει τις αντιλήψεις, τις δημιουργικές εκφράσεις και την ίδια μας την ύπαρξη.
Καλλιτέχνες, επιστήμονες, τεχνολόγοι και διανοούμενοι με διαφορετικές καταβολές και από διαφορετικές κοινότητες συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εμβυθιστικών εμπειριών σε έναν ξεχωριστό χώρο με πλούσια ιστορία: τα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα στην Πλατεία Δικαιοσύνης. Εκεί που τον 19ο αιώνα κυριαρχούσαν οι εκρηκτικοί ήχοι των μηχανών εργασίας του Εθνικού Τυπογραφείου και τον 20ό αποτελούσε σημείο συνάντησης της αθηναϊκής κοινωνίας, τώρα μετατρέπεται σε ζωντανό κόμβο δημιουργικότητας.
Στο 20ό Athens Digital Arts Festival, οι καλλιτέχνες επαναπροσδιορίζουν τα όρια της ανθρώπινης δημιουργικότητας, δημιουργώντας μαγευτικά ψηφιακά τοπία που αφήνουν τους θεατές άφωνους. Εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, μοναδικές περφόρμανς και συναρπαστικές προβολές, ομιλίες και αφιερώματα διαμορφώνουν μια πολυδιάστατη εμπειρία για το κοινό γύρω από την ψηφιακή κουλτούρα. Είτε άνθρωποι, είτε τεχνητή νοημοσύνη είτε υβρίδια αυτών, οι δημιουργοί προσφέρουν διαφορετικές οπτικές για τη μεταμορφωτική δύναμη της τεχνολογίας, πυροδοτώντας τον διάλογο για το μέλλον της τέχνης, της επιστήμης και της κοινωνίας στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης.
Με περισσότερες από 3.000 καλλιτεχνικές προτάσεις από 106 χώρες και εκλεκτούς προσκεκλημένους από τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή, το 20ό Athens Digital Arts Festival υπόσχεται μια μοναδική πολυμεσική εμπειρία ψηφιακής τέχνης, εμπεριέχοντας το πνεύμα της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της συμπεριληπτικότητας που έχει καθορίσει το φεστιβάλ εδώ και δύο δεκαετίες.
Το αναλυτικό πρόγραμμα και η προπώληση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα στο 2024.adaf.gr.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ανθισμένο δέντρο και μια γυναικεία φιγούρα μεταμορφώνουν την όψη ενός κτιρίου σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης
Γιατί το καλοκαίρι συνεχίζεται στα ατίθασα βράδια της Πέμπτης που δεν περιμένουν να πάει Σάββατο για να ξεδώσουν
Το γλυπτό του Θανάση Απάρτη τοποθετήθηκε στην πλατεία του Αγίου Σώστη
Δείπνο μέσα σε bubbles, το πιο μικρό Ταϊλανδέζικο της πόλης και ένα ξεχωριστό τατουατζίδικο
Εκεί θα βρεις Traditional, Japanese, black & grey, fine line, illustrative και custom classic tattoo
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Φέτος γίνεται το έλα να δεις από έργα, οι περισσότεροι δήμοι το ’χουν βάλει σκοπό να μας ταλαιπωρήσουν
170 tattoo artists, live δράσεις και τρεις μέρες αφιερωμένες στην τέχνη της δερματοστιξίας
Ποιοι μεγάλοι οδικοί άξονες βρίσκονται στα όριά τους, σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών από τον ΟΠΑΝΔΑ σε πέντε Κέντρα Μάθησης
Το νέο ραντεβού για το πάρτι της ΑTHENS VOICE και του VOICE RADIO στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Κάτι μου προκαλούν τα πεθαμένα σινεμά, ένα σφίξιμο παράξενο και βαθύ
Παραδόθηκε το έργο που σχεδίασε η Ελευθερία Ντεκώ
Ένα διαφορετικό πρωινό με την ενέργεια της Protergia, καφέ από τον Jacobs, μουσική, δώρα πολύ καλή διάθεση
Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση για τις βιώσιμες μετακινήσεις - Ελεύθερη είσοδος
Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς
Ορίζοντας ολοκλήρωσης το 2029
Oι ηλεκτρικοί «κυνηγοί» θα καθαρίζουν και γκράφιτι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.