Life in Athens

Δημοτικό Ιατρείο απέκτησε και η 7η Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων

Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στους πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοτικό Ιατρείο απέκτησε η 7η Κοινότητα τους Αμπελόκηπους
Δημοτικό Ιατρείο απέκτησε η 7η Κοινότητα τους Αμπελόκηπους

Δήμος Αθηναίων: Δημοτικό Ιατρείο στην 7η Κοινότητα στους Αμπελόκηπους - Οι παρεχόμενες υπηρεσίες και ο επόμενος στόχος

Δημοτικό Ιατρείο διαθέτει πλέον και η 7η Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων και έτσι, πλέον, κάθε δημοτική κοινότητα της Αθήνας έχει από μια δομή πρωτοβάθμιας Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, στους Αμπελόκηπους ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Ιατρεία και είναι ο πρώτη φορά που η 7η δημοτική κοινότητα αποκτά τέτοια δομή. Το νέο Δημοτικό Ιατρείο Αμπελοκήπων βρίσκεται στην οδό Καλαμών 21 και Σοφίας Σλίμαν και θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Έχουν ήδη προσληφθεί και παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, όπως γενικός γιατρός, γυναικολόγος, φυσίατρος, οδοντίατρος, φυσικοθεραπευτής, μαία, νοσηλεύτης/τρια, διατροφολόγος και ακόμη ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός.

Με τη δημιουργία του νέου Δημοτικού Ιατρείου στη γειτονιά των Αμπελοκήπων, ο δήμος Αθηναίων έχει πλέον το «7 στα 7», δηλαδή από σήμερα κάθε κοινότητα της πόλης διαθέτει ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημοτικό ιατρείο, ώστε να εξυπηρετείται κάθε δημότης, γρήγορα και αποτελεσματικά. 

«Επτά στα επτά. Κάθε κοινότητα της Αθήνας διαθέτει, πλέον, ένα σύγχρονο Δημοτικό Ιατρείο, ανοιχτό για όλους. Με πλήρη εξοπλισμό και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Έτοιμο, πάντα, να εξυπηρετήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τους δημότες όλων των ηλικιών, παρέχοντας αξιόπιστες υπηρεσίας υγείας», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο νέο Δημοτικό Ιατρείο στους Αμπελόκηπους
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο νέο Δημοτικό Ιατρείο στους Αμπελόκηπους

Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στο νέο Δημοτικό Ιατρείο 

Το νέο Δημοτικό Ιατρείο στην 7η δημοτική κοινότητα παρέχει στους δημότες πρωτοβάθμια περίθαλψη, που περιλαμβάνει από κλινική εξέταση, συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής και διαγνωστικών εξετάσεων, εκτέλεση ιατρικών, οδοντιατρικών πράξεων μέχρι και δράσεις σε επίπεδο κοινότητας από εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών κάθε ωφελούμενου, όλες οι επιστημονικές ειδικότητες διασυνδέονται. Εξίσου σημαντικές είναι και οι κοινωνικές υπηρεσίες που θα παρέχονται πλέον στους δημότες. Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, αλλά και η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, τόσο αυτών που παρέχει ο δήμος όσο και αυτών που παρέχουν δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις στα όρια του δήμου Αθηναίων.

«Είμαι συγκινημένος για την υλοποίηση μιας από τις βασικότερες προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Η 7η κοινότητα ήταν η μοναδική χωρίς Δημοτικό Ιατρείο και πλέον οι κάτοικοί της θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις υπηρεσίες που λαμβάνουν οι πολίτες όλων των υπόλοιπων κοινοτήτων», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων Μανόλης Καλαμπόκας, και πρόσθεσε: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Αμπελοκήπους, οπότε για εμένα προσωπικά αποτελούσε ένα μικρό προσωπικό στοίχημα, παρά τα πολλά εμπόδια που παρουσιάστηκαν. Επόμενος στόχος είναι να το εντάξουμε στο πλαίσιο των Πολυδύναμων Κέντρων, εξασφαλίζοντας κοινοτική χρηματοδότηση για την περαιτέρω ενίσχυσή του. Είμαστε περήφανοι για μια ακόμα προσθήκη στις δομές υγείας του δήμου Αθηναίων, μετά την πρόσφατη στα Πετράλωνα. Οι πολίτες της 7ης κοινότητας, αλλά και ολόκληρης της Αθήνας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν χωρίς κόστος, υπηρεσίες υγείας από έμπειρους ιατρούς αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα ολοκληρώνεται με επιτυχία».

Τα μηχανήματα με τα οποία παρέχονται υπηρεσίες στους πολίτες στο Δημοτικό Ιατρείο στους Αμπελόκηπους
Δημοτικό Ιατρείο στους Αμπελόκηπους από τον δήμο Αθηναίων

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα Δημοτικά Ιατρεία, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες που διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α., έχουν ενισχυθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, υποδομές και νέο μοντέλο λειτουργίας, αποτελώντας έτσι σημείο αναφοράς για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην πρωτεύουσα. Από το 2019 μέχρι σήμερα η δημοτική Αρχή έχει δημιουργήσει τέσσερα νέα Πολυδύναμα Ιατρεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κυψέλη, Σόλωνος, Νέος Κόσμος, Πετράλωνα), αξιοποιώντας προς όφελος των δημοτών τους ευρωπαϊκούς πόρους.

Όπως αναφέρει ο δήμος Αθηναίων, εξασφάλισε παράλληλα ενισχυμένη χρηματοδότηση ύψους 1,7 εκατ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους ΕΣΠΑ, για την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων και δράσεων στην κοινότητα, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου ολιστικού μοντέλου για την υγεία, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες κατοίκων της Αθήνας. Σε αυτή την περίοδο έχουν πραγματοποιηθεί στα Δημοτικά Ιατρεία περισσότερα από 450.000 ραντεβού, από τα οποία περισσότερα από 210.000 έγιναν από άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ