Ελλαδα

Κώστας Μπακογιάννης και Φωτεινή Λεομπίλλα μιλούν για τα ναρκωτικά στην Αθήνα με ένα διαφορετικό TikTok

Τα βήματα που έγιναν, η σημασία της πρόληψης και η σωτήρια ναλοξόνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένα διαφορετικό ΤΙΚ ΤΟΚ του Κώστα Μπακογιάννη με τη Φωτεινή Λεομπίλλα για τα ναρκωτικά στην Αθήνα
Ένα διαφορετικό ΤΙΚ ΤΟΚ του Κώστα Μπακογιάννη με τη Φωτεινή Λεομπίλλα για τα ναρκωτικά στην Αθήνα © Δήμος Αθηναίων

Ναρκωτικά: Με ενα διαφορετικό TikTok Κώστας Μπακογιάννης και Φωτεινή Λεομπίλλα μιλούν για το πρόβλημα στην Αθήνα - Τα βήματα που έγιναν, η σημασία της πρόληψης και η σωτήρια ναλοξόνη

Στο πιο «Αντί-ΤΙΚ ΤΟΚ» TikTok, όπως δήλωσε και ο ίδιος, προχώρησε στο επίσημο κανάλι του στη δημοφιλή πλατφόρμα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Καλεσμένη του η Φωτεινή Λεομπίλλα, μία γυναίκα που έζησε για 18 ολόκληρα χρόνια στον κόσμο της εξάρτησης από την ηρωίνη, ξεκίνησε την απεξάρτησή της στις γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και παραμένει καθαρή από το 1999, κάνοντας μία ολική επανεκκίνηση στη ζωή της.

Επανεκκίνηση που περιλάμβανε σπουδές (η ίδια αρίστευσε και αποφοίτησε πρώτη στο έτος της τόσο στο προπτυχιακό στο Τμήμα Κοινωνιολογίας της Παντείου, όσο και στο Μεταπτυχιακό της στον Κοινωνικό Αποκλεισμό), διδασκαλία (έχει υπάρξει καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό «Εξαρτήσεις-Εξαρτησιολογία» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ),και έναν τεράστιο αγώνα κατά των εξαρτήσεων.

Σήμερα, μεταξύ άλλων, είναι Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Αθηνά Υγεία», καθώς και Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών για τα ναρκωτικά.

Οι δυο τους μίλησαν για το πρόβλημα των ναρκωτικών στην πόλη, για τα μεγάλα βήματα που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Δήμο και βραβεύτηκαν παγκοσμίως, για την τεράστια σημασία της πρόληψης, την ναλοξόνη που σώζει ζωές καθώς και για το σχέδιο για την επόμενη πενταετία.

Δείτε όλη τη συζήτηση στο TikTok του Δημάρχου παρακάτω: 

@kostasbakoyannis

Η ιστορία της Φωτεινής Λεομπίλλα (Part 3): Το κομμάτι της πρόληψης, η ναλοξόνη που σώζει ζωές και το σχέδιο για την επόμενη πενταετία.

♬ original sound - Kostas Bakoyannis

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ