Life in Athens

Xmas Guide 2022: Τα χωριά των Χριστουγέννων

Εδώ «χτυπάει» η καρδιά των γιορτών

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
ΤΕΥΧΟΣ 853
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Christmas Factory στην Τεχνόπολη.
Το Christmas Factory στην Τεχνόπολη.

Χριστουγεννιάτικα πάρκα και χωριά στην Αθήνα: Στο The Christmas Factory, το Santa Claus Kingdom, τον Δήμο Αθηναίων και Πειραιά 

Τη μαγεία των γιορτών θα τη βρείτε στα χριστουγεννιάτικα πάρκα και χωριά, εκεί όπου μικροί και μεγάλοι θα συναντήσουν από κοντά τον Αϊ-Βασίλη, τα ξωτικά, θα παίξουν και θα απολαύσουν την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου.

The Christmas Factory: Η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπάει στην Τεχνόπολη

Οι χριστουγεννιάτικες μηχανές έχουν ανάψει, τα ξωτικά είναι σε μεγάλη φούρια, τα μπισκότα ψήνονται και μοσχοβολάει όλο το Γκάζι. Καθιερωμένο γιορτινό στέκι, το Christmas Factory επέστρεψε ενισχυμένο. Ο Άγιος Βασίλης θα αποκαλύψει όλα του τα μυστικά σε 8 νέα εργαστήρια. Δίνουμε ραντεβού στον φαντασμαγορικό λαβύρινθο για δράσεις ζαχαροπλαστικής, face painting, χορό και πατινάζ στο παγοδρόμιο. Δεν θα λείψουν η μπάντα των ξωτικών και φυσικά οι χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, το ζεστό κρασί, όπως και η αγορά για τα χριστουγεννιάτικα δώρα.
Έως 8/1/23, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

The Christmas Factory.
The Christmas Factory.

Στις γειτονιές της Αθήνας

Από την Αχαρνών και τη Λαμπρινή μέχρι το Παγκράτι και την Ελληνορώσων, δέκα γειτονιές της Αθήνας αποκτούν τα δικά τους «χριστουγεννιάτικα χωριά» (από 23/12 έως 6/1/23). Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους με κατασκευές, κεράσματα, face-painting και πολλές ακόμη γιορτινές διαδραστικές εμπειρίες. Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, ανιματέρ και ταχυδακτυλουργοί. Στο γιόρτινο κλίμα μπαίνει φέτος δυναμικά και η πλατεία Ομονοίας, με το Omonoia Christmas Market που φέρνει αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα και στολίδια, μουσικές από δημοφιλείς παραγωγούς, δραστηριότητες για παιδιά και όλη την οικογένεια. Έως 1/1/23

Το χωριό των ξωτικών στην Πλατεία Κοραή

Πολλά παιχνίδια και θεματικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στην καρδιά του Πειραιά. Φυσικά, εδώ βρίσκεται ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών, για να τους διηγηθεί ιστορίες για τα ταξίδια του και να μοιράσει απλόχερα ευχές, δώρα και μπόλικη χριστουγεννιάτικη μαγεία, μαζί με τα ζαβολιάρικα ξωτικά του. Το εντυπωσιακό καρουζέλ, το τρενάκι, τα δεκάδες ξύλινα σπιτάκια φωτισμένα και γιορτινά, συμπληρώνουν το σκηνικό.
Έως 8/1/23

Το Santa Claus Kingdom στο ΜΕΚ Παιανίας

Κλασική γιορτινή διεύθυνση για 10η χρονιά, η Χριστουγεννιάτικη Ονειροχώρα τα έχει όλα: παραμυθένια ατμόσφαιρα, αμέτρητα παιχνίδια, δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, μάγους που υπόσχονται απίθανα κόλπα, face painting, αλλά και αγορά στο πνεύμα των ημερών.O Αϊ-Βασίλης έρχεται και φέτος από το Ροβανιέμι της Λαπωνίας (θα βρίσκεται στο Πάρκο από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου έως τις 25 Δεκεμβρίου).
Έως 06/ 01/23

Ο Άγιος Βασίλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ