Life in Athens

To πρώτο ανάποδο σπίτι «Άνω Κάτω» στην Αθήνα

Θα ήθελε ποτέ κανείς να είναι γείτονας με ένα ανάποδο σπίτι στο Πικέρμι;

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανάποδο σπίτι στο Πικέρμι

Στο Πικέρμι Αττικής χτίστηκε το πρώτο ανάποδο σπίτι με όνομα «Άνω Κάτω» - Τα σχέδια της εταιρίας για τα επόμενα ανάλογα χτίσματα στην Ελλάδα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ανάποδο σπίτι... μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα και συγκεκριμένα στο 19ο χλμ. της λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι. Το σπίτι αποτελείται από ισόγειο και έναν όροφο με εσωτερική σκάλα και μέσα όλα - μα όλα είναι ανάποδα, σαν να περπατάει κάνεις στο ταβάνι. Πρόκειται για αξιοθέατο για όλη την οικογένεια, φτιαγμένο με τρόπο ώστε να νιώθει ο κάθε επισκέπτης του σαν να είναι στο διάστημα αφού δίνει την αίσθηση ότι ο νόμος της βαρύτητας λειτουργεί διαφορετικά στο εσωτερικό του. Γι’ αυτό βέβαια δεν ενδείκνυται για ανθρώπους που ζαλίζονται εύκολα όπως για παράδειγμα στα παιχνίδια του Λούνα παρκ.

Aνάποδο σπίτι στο Πικέρμι

Το ανάποδο σπίτι «Άνω Κάτω» δημιουργήθηκε από έναν Πολωνό επιχειρηματία ο οποίος έχει παρόμοια δραστηριότητα σε 7 πόλεις της Πολωνίας, στη Πράγα στη Τσεχία και στην Ουγγαρία. Η εταιρεία μάλιστα έχει σκοπό να στήσει ανάποδα σπίτια επίσης στο Λουτράκι, τη Καλαμάτα, την Κατερίνη και στα Χανιά.

Το οικόπεδο στο Πικέρμι έχει έρθει στα χέρια της εταιρείας από τον μήνα Ιούλιο του 2020 αλλά λόγω της καραντίνας και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ήταν αδύνατον να μεταφερθεί ο εξοπλισμός από το εξωτερικό. Όλους αυτούς τους μήνες η εταιρεία ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στο δημόσιο και πλήρωνε όλα όσα όφειλε χωρίς καν να λειτουργήσει μαζί με όλα τα έξοδα και μισθοδοσίας του προσωπικού, όπως εξήγησε ο διαχειριστής στην ATHENS VOICE.

Το ανάποδο σπίτι στο Πικέρμι

Το ανάποδο σπίτι στο Πικέρμι

To Σάββατο στις 26/06/2021 ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του σπιτιού για το κοινό. Η τιμή εισιτηρίου είναι για τα παιδιά κάτω των 3 ετών δωρεάν, για τα παιδιά 3 έως 12 ετών, 4 ευρώ, για τα παιδιά άνω των 12 ετών και τους ενήλικες στα 5 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το ανάποδο σπίτι στο Πικέρμι

Άνω κάτω, 19ο χλμ. Λεωφόρος Μαραθώνος Πικέρμι Αττικής .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ