Achilles
Achilles
Life in Athens

Έρχεται το 1ο Street Art Φεστιβάλ στον Βύρωνα

Το διήμερο 29-30 Μαΐου διοργανώνεται το 1ο φεστιβάλ street art του δήμου Βύρωνα, τιμώντας με τον μεγάλο φιλέλληνα Λόρδο Βύρωνα.
manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το διήμερο 29-30 Μαΐου, o Βύρωνας γεμίζει με χρώματα και τιμάει τον φιλέλληνα Λόρδο Βύρωνα και την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

To 1o φεστιβάλ street art του δήμου Βύρωνα είναι γεγονός και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανταμώσουμε όλοι ξανά. Τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τους φιλέλληνες που πρόσφεραν την περιουσία τους και συχνά τη ζωή τους για την ιδέα της ελληνικής ανεξαρτησίας, διασημότερος των οποίων υπήρξε ο Λόρδος Βύρων, δέκα διακεκριμένοι καλλιτέχνες της street art, απαντούν στο ερώτημα πώς ο φιλελληνισμός και ο αγώνας για την ελευθερία αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, το Δημοτικό Γυμναστήριο «Στέφανος Καραλής» και ο τοίχος του 3ουΔημοτικού Σχολείου στη γωνία των οδών Μεσολογγίου & Ερυθραίας, θα γεμίσουν με χρώμα. Η λίστα περιλαμβάνει καλλιτέχνες καταξιωμένους στο χώρο της urban art αλλά με διαφορετικές αφετηρίες και ετερόκλητο στυλ. Η εικαστική πολυφωνία είναι ένα από τα ζητούμενα και ελπίζουμε να αποδειχθεί η δύναμη μας. Με αρχική έμπνευση την Ελληνική Επανάσταση, οι καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν τοιχογραφίες, ο καθένας βλέποντας το θέμα από τη δική του καλλιτεχνική οπτική γωνία.

Η ATHENS VOICE είναι χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Καλλιτέχνης κεντρικής φωτογραφίας: Achilles

Οι καλλιτέχνες

Η λίστα των κυρίως καλλιτεχνών περιλαμβάνει ονόματα που με τα έργα τους αλλάζουν την όψη της πόλης τα τελευταία χρόνια.

Ο ξεχωριστός street artist Achilles, γνωστός για τα υπερόχα γυναικεία πορτραίτα και τα αναμορφικά έργα του.

Ο Alone98 που χρησιμοποιεί την τέχνη για να εναντιωθεί στο ρατσισμό, τη βία και τον πόλεμο.

Η εικαστικός Chrysolie που χρησιμοποιεί πλήθος τεχνικών και μεθόδων όπως εικονογράφηση, ζωγραφική σε χρηστικά αντικείμενα και τοιχογραφίες.

Ο Fotizontas που πειραματιζόμενος με διάφορες τεχνικές δημιουργεί όμορφα έργα με θέμα την κοινωνία, την οικολογία και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Ο Krah με τα εντυπωσιακά πλάσματα του, που μετά από μια δεκαετία graffiti στο Λονδίνο συνεχίζει να μπλεντάρει μυθολογία, pop αναφορές και φουτουρισμό.

Ο Nozo1 που χρησιμοποιώντας ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα δημιουργεί όμορφα έργα αποδίδοντας στοιχεία ρεαλισμού με κοινωνικοπολιτικά μηνύματα.

Ο γκραφιτάς και street artist Platonas, ένας από τους πιο δραστήριους δημιουργούς του χώρου.

Ο αυτοδίδακτος εικαστικός Skitsofrenis, ενεργός στη street art από το 2008  με τοιχογραφίες στην Αθήνα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Μεσσηνιακή Μάνη.

Ο αρχιτέκτονας και εικαστικός Thinker που με πειραματική διάθεση αναμειγνύει σχήματα, φόρμες και χρώματα.

Ο Yiakou που με τις πολύχρωμες ανθρωπομορφικές και ζωομορφικές φιγούρες του, μπολιάζει τον έρωτα, τα όνειρα και τις αναμνήσεις.

Παράλληλες δράσεις

Με την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων και το μεράκι των ανθρώπων του δήμου και πάντα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα περάσουμε ένα διήμερο με μουσική, κρασί και τέχνη.

Από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη λήξη το βράδυ της Κυριακής, οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν δημιουργικά, γράφοντας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τοίχο και απαντώντας στην ερώτηση «Τι σημαίνει για εσένα η λέξη Ελευθερία». Επίσης, σύντομα, θα ανακοινωθεί μέσω των social media διαγωνισμός-παιχνίδι με έπαθλο αναμνηστικά της εκδήλωσης.

Οι διοργανωτές

Το φεστιβάλ αποτελεί μια συνδιοργάνωση του δήμου Βύρωνα και της εταιρείας Awesome Athens Experiences.

Η πολιτιστική δραστηριότητα στο δήμο υπήρξε κατά περιόδους υψηλής ποιότητας. Τροφοδοτείται από το ίδιο του το όνομα, αφιερωμένο στη μνήμη μιας από τις κορυφαίες προσωπικότητες του 19ου αιώνα και από σειρά αξέχαστες μορφές της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού, που έζησαν και φιλοξενήθηκαν στην περιοχή, όπως η θρυλική Ισιδώρα Ντάνκαν, η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ο Μενέλαος Λουντέμης, ο Ιάκωβος Καμπανέλης, ο Δημήτρης Ψαθάς.

Δραστηριοποίηση και στόχος της Awesome Athens Experiences είναι η προβολή της Αθήνας ως μιας πόλης που πέρα από την ιστορία είναι συναρπαστική για το μοντέρνο της πρόσωπο, την αστική δημιουργικότητα ,τα λιγότερο γνωστά αξιοθέατα και τους ξεχωριστούς ανθρώπους της.

Ως city lovers και street art photographers, γεμάτοι ενέργεια και ιδέες, ξεκινήσαμε τον Ιούνιο του 2018 τη διοργάνωση καλλιτεχνικών περιπάτων στις γειτονιές της πόλης μέσω της πλατφόρμας της Airbnb. Πρόσφατα λανσάραμε το πρώτο street art κυνήγι θησαυρού στην Αθήνα, μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες εξερευνούν την πόλη με έναν συναρπαστικό τρόπο.

Πληροφορίες:
awesome-athens-experiences.com
instagram.com/awesome_athens_experiences

Πληροφορίες για το φεστιβάλ:
Στη σελίδα στο Facebook και στην εκδήλωση.

Μεγάλος χορηγός: CosmosLac
Χορηγοί: Beeronus, Οίνος 10, Δίκταμο, DazzCafe
 

Δειτε περισσοτερα