- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΚΥΑΔΑ: Νέο κοινωνικό βιβλιοχαρτοπωλείο και κατάστημα παιχνιδιών
«Δίπλα σε κάθε παιδί και κάθε οικογένεια», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης
Το νέο κοινωνικό βιβλιοχαρτοπωλείο και κατάστημα παιχνιδιών του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων δημιουργήθηκε και εξοπλίστηκε πλήρως.
Το νέο κοινωνικό κατάστημα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο και Κατάστημα Παιχνιδιών είναι γεγονός!
Δημιουργήθηκε, εξοπλίστηκε και γέμισε με σχολικά και παιχνίδια αποκλειστικά μέσω χορηγιών, με στόχο το αμέσως επόμενο διάστημα να γεμίσει παιδικά χαμόγελα και να δώσει μια σημαντική «ανάσα ανακούφισης» σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά που δοκιμάζονται καθημερινά λόγω οικονομικών δυσκολιών.
Οικογένειες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν ακόμη και στην αγορά των βασικών ειδών για την καθημερινότητά τους, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται σχολικά είδη, αλλά και παιχνίδια για παιδιά κάθε ηλικίας.
Το όραμα της δημιουργίας του Κοινωνικού Βιβλιοχαρτοπωλείου και Καταστήματος Παιχνιδιών, που ελπίζουμε να χαρίσει χαμόγελα σε εκατοντάδες παιδικά πρόσωπα, υπήρχε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της νέας διοίκησης και του προέδρου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Γρηγόρη Λέων. Πράξη έγινε με την πολύτιμη δωρεά και φροντίδα της Ομάδας Εθελοντισμού «Στήριξη», που αγκάλιασε με αγάπη και ευαισθησία τη συγκεκριμένη δράση.
Η ομάδα εθελοντισμού «Στήριξη» βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στο Κ.Υ.Α.Δ.Α., στηρίζοντας μέσω του προγράμματος αναδοχής οικογενειών, 30 οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.
Με την προσθήκη του νέου αυτού κοινωνικού καταστήματος, απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης (Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας), το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης εμπλουτίζει σημαντικά τις υπηρεσίες και τις παροχές του προς τις ευάλωτες οικογένειες της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και την αξιοπρεπή τους διαβίωση.
«Είναι οι προσπάθειες που δεν γίνονται έργο με συμβάσεις και μελέτες αλλά μόνο με ανθρωπιά. Και επιβραβεύονται μόλις σκάσει το πρώτο παιδικό χαμόγελο. Για κάθε παιδί και κάθε οικογένεια που μας θέλει δίπλα της. Έτσι ξεκινήσαμε και έτσι πορευόμαστε. Κανένας μόνος του» τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς ο μικρός δρόμος του κέντρου μετατράπηκε σε hot πιάτσα
Σήμερα, 18 Μαρτίου 2026, συμπληρώνεται ένας αιώνας από την ίδρυσή του - Αυτή είναι η ιστορία του
Τρεις ημέρες γεμάτες πασχαλινά μυστήρια, μουσική και δημιουργία
Burgers με την υπογραφή του Λευτέρη Πέτρου, μουσική, γέλια και μυρωδιές
Αν ήσουν εκεί, ξέρεις ήδη. Αν όχι, δες τι έχασες.
Ο Χάρης Δούκας εγκαινίασε το νέο πάρκο στη Θερμίδα - Σύγχρονος χώρος αναψυχής με εκατοντάδες δέντρα και φυτά
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου ετοιμάσου για ένα party με πολλά μπέργκερ, καλή μουσική και ακόμα περισσότερα δώρα!
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
Τι αναφέρει ο πρώην δήμαρχος αναφορικά με τα συμπληρωματικά έργα
Ένας street-οδηγός για να βρεις καλό καφέ, ενδφιαφέρουσες γκαλερί, νόστιμο φαγητό και μικρά μπαρ ανοιχτά μέχρι το πρωί. Τι μας είπε η Νεφέλη Γεωργιάδου – DJ στη Στέπα
Στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι από μόνο του μια μικρή επανάσταση
Διαγωνισμοί cosplay, manga, 65 workshops και 150+ δημιουργοί σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην Ιαπωνία
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.