- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Μάθαμε τα πάντα λίγο πριν το φετινό Stranger Things πάρτι
Μιλήσαμε με τον διοργανωτή του Stranger Things πάρτι που γίνεται θεσμός στην αποκριάτικη Αθήνα
Superstrange: Τι θα δούμε στο φετινό Stranger Things 4 πάρτι στο Black Box το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.
To #Superstrange επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στον παράλληλο, 80s κόσμο του #StrangerThings! Το τρέιλερ της 4ης σεζόν κατευθείαν από την παγωμένη Μόσχα, έδωσε το σύνθημα και τώρα το πιο εντυπωσιακό και strange αποκριάτικο πάρτι της πόλης μετρά ημέρες. Το φετινό πάρτι στήνεται φέτος στο Black Box, με την υποστήριξη του Athens Voice 102,5 και μας μεταφέρει απευθείας στον παράλληλο κόσμο του 1986 με Scoops Ahoy καρότσι παγωτού, σκηνικό του Starcourt Mall, μουσικές, videogames και προβολές από τη δεκαετία '80!
Τo μεγαλύτερο ρετρό αποκριάτικο της πόλης φέρνει την αθωότητα μιας άλλης εποχής απέναντι σε τέρατα και πλάσματα αλλόκοσμα! Λίγο πριν η Αθήνα φορέσει τα κουστούμια της παιδικής της ηλικίας, μιλήσαμε με τον Τάσο Παπαναγιώτου, διοργανωτή του πάρτι που τείνει να γίνει θεσμός!
Τέταρτη χρονιά για το Superstrange, που έχει μετατραπεί σε θεσμό για την αποκριάτικη Αθήνα. Γιατί ο κόσμος το έχει λατρέψει;
Αν και τα ρετρό μας πάρτι ξεκινήσαν το 2013, αυτό είναι το τέταρτο συνεχόμενο με θέμα το Stranger Things. Πετύχαμε γιατί καταπιανόμαστε χωρίς κανένα ίχνος «πόζας, με πράγματα που αγαπήσαμε στην παιδική μας ηλικία. Ζήσαμε την αποκριάτικη… πασαρέλα του Ζαππείου, ξυπνήσαμε νωρίς για τα καρτούν του σαββατοκύριακου, και γράψαμε (και σβήσαμε) πολλές κασέτες για να μπορούμε να αποδώσουμε πιστά το κλίμα της σειράς! Αυτή η παιδικότητα, νομίζω κέρδισε τον κόσμο μας. Είμαστε geek, και αυτή είναι η μέρα που ξεδίνουμε!
Παίζει ρόλο η αισθητική των 80s; Αρέσει στους Αθηναίους η δεκαετία του ’80;
Μπορεί τα ελληνικά 80s να είχαν ένα μικρό delay ποπ κουλτούρας σε σχέση με τα αμερικάνικα, έχουν την ίδια όμως νοσταλγία για το οτιδήποτε ρετρό, και πράγματα που ήταν πιο γλύκα ή πιο αθώα. Γι’ αυτό και η δεκαετία βάζει ακόμα φρένο στην αναβίωση του ’90. Με εξαίρεση τα… τραγικά της μόδας της, η μουσική και μόνο αρκεί για να κολλήσεις. Άκου απλά το soundtrack του Stranger Things!
Τι να περιμένουν όσοι έρχονται για πρώτη φορά φέτος στο πάρτι;
Αυτό που κάθε χρόνο λέμε είναι ότι το πάρτι μας δεν είναι trash ή cult. Σε εμάς, σίγουρα δεν θα ακούσεις Ρουβά και Μάικλ Τζάκσον back-to-back. Θα ακούσεις τα άπαντα της ποπ και ροκ του ’80, με μία δόση από σύγχρονα σε 80s remixes. Θα απολαύσεις προβολές βιντεοκλίπ, διαφημίσεις και αποσπάσματα από ταινίες, μαζί με τις καλύτερες σκηνές από τις 3 σεζόν του Stranger Things. Και ακόμα: ένα σωρό δραστηριότητες, για αυτούς που δεν αρκούνται στην πιο… bitchin’ μουσική.
Πείτε μας δυο λόγια για τα happenings του φετινού πάρτι.
Μετά το Snow Ball του γυμνασίου Hawkins, πέρσι παρουσιάσαμε το μόνο στην Ελλάδα Delorian DMC. Φέτος επισκεπτόμαστε το Starcourt Mall και τρώμε παγωτό σε αληθινό παγωτατζίδικο που στήνουμε στο Black Box. Παίζουμε quiz games Stranger Things με τη δική μας «Robin» και βγάζουμε τη φώτο μας στο photobooth του πάρτι. Χορεύουμε όλη νύχτα, και ντυνόμαστε ό,τι θέλουμε!
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το party στο Guide της Athens Voice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποχαιρετά το κοινό του με έξι τελευταίες βραδιές και ένα μεγάλο φινάλε στις 7 Νοεμβρίου
Αν όλοι μας είμαστε η πόλη, τότε ποια θέση διεκδικούμε μέσα σε αυτήν;
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Τα νέα γραφεία της Επιτροπής στο The Ellinikon Sports Park και η συνεργασία που φέρνει στο προσκήνιο την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη
«Το 1942 κατοικούσε και ίδρυσε την πρώτη σχολή Θεάτρου Τέχνης ο Κάρολος Κουν»
Τρέξαμε, παίξαμε, δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας και περάσαμε καλά σε μια Κυριακή που τα είχε όλα
Ένα ανθισμένο δέντρο και μια γυναικεία φιγούρα μεταμορφώνουν την όψη ενός κτιρίου σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης
Γιατί το καλοκαίρι συνεχίζεται στα ατίθασα βράδια της Πέμπτης που δεν περιμένουν να πάει Σάββατο για να ξεδώσουν
Το γλυπτό του Θανάση Απάρτη τοποθετήθηκε στην πλατεία του Αγίου Σώστη
Δείπνο μέσα σε bubbles, το πιο μικρό Ταϊλανδέζικο της πόλης και ένα ξεχωριστό τατουατζίδικο
Εκεί θα βρεις Traditional, Japanese, black & grey, fine line, illustrative και custom classic tattoo
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Φέτος γίνεται το έλα να δεις από έργα, οι περισσότεροι δήμοι το ’χουν βάλει σκοπό να μας ταλαιπωρήσουν
170 tattoo artists, live δράσεις και τρεις μέρες αφιερωμένες στην τέχνη της δερματοστιξίας
Ποιοι μεγάλοι οδικοί άξονες βρίσκονται στα όριά τους, σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών από τον ΟΠΑΝΔΑ σε πέντε Κέντρα Μάθησης
Το νέο ραντεβού για το πάρτι της ΑTHENS VOICE και του VOICE RADIO στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Κάτι μου προκαλούν τα πεθαμένα σινεμά, ένα σφίξιμο παράξενο και βαθύ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.