- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μία τοιχογραφία στον Βόλο αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα
Από τον Ιταλό καλλιτέχνη Mattia Campo Dall’Orto στο πλαίσιο του street art φεστιβάλ «City Call»
Αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα, μία νέα τοιχογραφία στον Βόλο από τον Ιταλό street artist Mattia Campo Dall’Orto, στο πλαίσιο του street art φεστιβάλ «City Call».
Το «City Call» είναι το φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών που διοργανώνει και υλοποιεί κάθε χρόνο στην πόλη του Βόλου η ομάδα Urban Act και «τροφοδοτεί» το μοναδικό στην Ελλάδα «Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφιών» με περισσότερες από εξήντα δημόσιες τοιχογραφίες).
Η εν λόγω τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον Ιταλό καλλιτέχνη Mattia Campo Dall'Orto, σε κτίριο έναντι του παλιού εργοστασίου «Οινοπνεύματος». Ο τίτλος της τοιχογραφίας είναι «A day in a diary of a Voiceless» και είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα. Απεικονίζει έναν σκύλο σε σώμα ανθρώπου, να γράφει στο ημερολόγιό του, την καθημερινότητά του.
Όπως αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, «Τι γίνεται αν μπορούσε ένας αδέσποτος σκύλος να μιλήσει; Τι γίνεται αν μπορούσε να γράψει ένα ημερολόγιο; Πόσες ιστορίες θα μπορούσε να πει; Ιστορίες για παγωμένες νύχτες, ζεστές ηλιόλουστες ημέρες, ατυχήματα και εκπλήξεις, ανθρώπους που νοιάζονται ή επιθετικούς ανθρώπους… Υπάρχουν τόσες πολλές άγνωστες ιστορίες που θα μπορούσαμε μόνο να φανταστούμε. Το έργο τέχνης αντιπροσωπεύει ένα σκύλο σε ανθρώπινο σώμα που γράφει σε ένα ημερολόγιο ή διαβάζει τις εμπειρίες του από το παρελθόν».
Στα εγκαίνια της τοιχογραφίας συμμετείχαν οι κάτοικοι της περιοχής, ο καλλιτέχνης, εκπρόσωποι της Urban Act και η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, οι οποίοι με την παρουσία τους ευχαρίστησαν τον καλλιτέχνη για το έργο του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα μονοπάτι οδηγεί σε ένα κρυφό επίνειο με κρυστάλλινα νερά, 50 λεπτά από το κέντρο της πόλης
Φυτεύτηκαν 220 δέντρα και 1.200 θάμνοι με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών
Δωρεάν εκδηλώσεις, μουσεία, παραλίες, πεζοπορίες, φαγητό και μοναδικές εμπειρίες στην Αττική
Πάνω από 20 παρεμβάσεις σε σχολεία και δημοτικές παρεμβάσεις
Έργο 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής - Έτοιμο για τη νέα σεζόν.
Φέρνει στην καρδιά της πόλης την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου παραθαλάσσιου resort
Η Στοά διαθέτει όλα τα στοιχεία για να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα spots της πόλης.
Ένα από τα τελευταία κτίρια των παλιών διοδίων της Αθήνας
Από την Πετρούπολη μέχρι τη Δραπετσώνα και τη Χασιά, οι πιστοί του είδους αυξάνονται θεαματικά
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά τη δωρεά ιδιώτη
Γράφει ο Vitaliy Kondruk, Technical SEO and AI Visibility
Υπόσχεση στη σύγχρονη Αθήνα δεν μπορεί να δοθεί ότι δεν θα αλωθούν και αυτές από τα νέα ήθη του «έξω»
Όταν η πόλη αδειάζει, είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε την Αθήνα χωρίς οδηγούς και λίστες
Στις 20 Ιουλίου, το πρώτο μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού υποδέχτηκε τους επισκέπτες με αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους πρασίνου, αναψυχής και ελεύθερη είσοδο
Στην αυλή του Black Duck Athens, ο τραγουδοποιός έκλεισε τα Secret Garden Live Sessions με χιούμορ, ιστορίες και μελωδίες κάτω από τα φώτα των κινητών
Δύο ώρες με λιτές ενορχηστρώσεις, απρόσμενες διασκευές και προσωπικές ιστορίες στα Secret Garden Live Sessions της Athens Voice και του Voice Radio
Μια ξενάγηση στα εμβληματικά γλυπτά, στα μαυσωλεία και στους τάφους των ανθρώπων που σημάδεψαν τη νεότερη ελληνική ιστορία
Νέα τραγούδια, αγαπημένα κομμάτια και απρόσμενα mash-ups στη δεύτερη βραδιά των Secret Garden Live Sessions στο Black Duck Athens
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.