- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
PixelPancho: Ο street artist που εξανθρωπίζει τα ρομπότ
Οι τοιχογραφίες του Ιταλού υπερβαίνουν την τεχνολογία και εισέρχονται σε εδάφη μεταφυσικά
Ο Ιταλός καλλιτέχνης δρόμου PixelPancho είναι κυρίως γνωστός για τη γοητεία που ασκούν πάνω του τα ρομπότ.
Ο Ιταλός καλλιτέχνης δρόμου PixelPancho είναι κυρίως γνωστός για τη γοητεία που ασκούν πάνω του τα ρομπότ. Ωστόσο, οι μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφίες του υπερβαίνουν τους όποιους στοχασμούς σε θέματα τεχνολογίας και εισέρχονται σε εδάφη μεταφυσικά.
Στην ουσία, τα έργα του, τα οποία βρίσκει κανείς σε πολλά γεωγραφικά μήκη και πλάτη, είναι μια αρθρωτή αφήγηση που σταδιακά ξετυλίγει την έρευνα του PixelPancho για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.
«Κινητήριος μοχλός της δουλειάς του PixelPancho είναι ένας κόσμος ξεχασμένος κάτω από μια κουβέρτα σκόνης» διαβάζουμε στον ιστότοπο του καλλιτέχνη.
«Σ' αυτόν, σπασμένα και παραμορφωμένα ρομπότ σαπίζουν λιώνοντας σιγά-σιγά στο έδαφος, με τα σιδερένια ή χάλκινα σώματά τους να πέφτουν και να κείτονται λες και τα πέταξαν στη λήθη. Αν και η κλίμακά των έργων του ποικίλει, το σουρεαλιστικό πλαίσιο είναι κοινός τόπος σε αυτά διαπερνώντας σύγχρονες και ιστορικές αναφορές που προσθέτουν μια αίσθηση σχέσης μέσα στον τόπο και την εποχή μας. Η δύναμη αυτών των αναφορών, οι οποίες εξανθρωπίζουν αυτά τα ρομπότ, καταλήγει να είναι το σήμα κατατεθέν του καλλιτέχνη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραντεβού στο κέντρο της πόλης, με μουσική και πολλές εκπλήξεις
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Ζωντανή εκπομπή με την Επιστήμη Μπινάζη και τον Διονύση Νοταράκη
Δεν χάνουμε το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο, πολυφυλετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της πόλης, που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 35 και πλέον Πρεσβειών
Τι ισχύει και τι θα πρέπει να αλλάξει
Χάρης Δούκας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Αλλαγή χρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα
Ένα ξενοδοχείο που ζει στον ρυθμό της πόλης και μετατρέπει την τέχνη σε εμπειρία
Αύριο ξεκινούν επίσημα η εορταστικές εκδηλώσεις από τον περιφερειάρχη με ένα συναρπαστικό light show.
Παρουσιαστές της βραδιάς ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Πότε ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους
Σήμα εκκίνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Στις 27 Νοεμβρίου η φωταγώγηση του
Μια περιήγηση στο αγαπημένο τοπόσημο των Εξαρχείων
Ένα forum που έγινε θεσμός, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ποιοι τα διοργανώνουν; Πού και πότε πραγματοποιούνται; Τι θα αντιμετωπίσουμε; Ποιες ευκαιρίες να ψάξουμε;
Το παράδειγμα της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.