- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πόσο σημαντικός είναι ένας τίτλος για την τέχνη; Είναι το Α και το Ω, η βιτρίνα σου προς τον έξω κόσμο. Το μεγαλύτερο ψάρεμα που θα τραβήξει το κοινό για να θαυμάσει τη δουλειά σου, για να μάθει κάτι από τις σκέψεις σου, να φύγει με ένα μήνυμα.
Δεν γνωρίζω τον Νίκο προσωπικά, μόνο τη δουλειά του. Έχει διακρίσεις στο χώρο του εικαστικού βίντεο, πρόσφατα μάλιστα άρπαξε το πρώτο βραβείο video art στο London Greek Film Festival.
Δεν περνά απαρατήρητος ο τίτλος της νέας του έκθεσης «Vandalism», που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στην Gallery Art Wall του Fresh Hotel. Η θεματολογία της έκθεσης πραγματεύεται την εικόνα της Αθήνας, που χρόνο με το χρόνο αλλοιώνεται. Η πόλη μας έχει εξελιχτεί σε πεδίο απίστευτης αγριότητας. Η κραυγή, το χυδαίο, το δίκαιο του ισχυρού, το ποταπό και το ευτελές καλύπτουν τις καθημερινές πτυχές της ζωής.
Σε όλο αυτό προσθέτουμε την εγκατάλειψη του κέντρου, την κακοποίηση του δημόσιου χώρου, τον ακρωτηριασμό αγαλμάτων, την κάλυψη των τοίχων με συνθήματα. Ο καλλιτέχνης, όμως, εκτός από τον αισθητικό βανδαλισμό, επεκτείνεται ακόμα περισσότερο στα βανδαλισμένα σύμβολα και αξίες. Κρίση στην υγεία, κατάρρευση της παιδείας, επικάλυψη της ομορφιάς από το γκροτέσκο, αντίσταση του σημαντικού από το ευτελές.


Με το έργο του ο Νίκος «βανδαλίζει» γνωστά έργα από την αρχαιότητα, προβάλλοντας επάνω σε εκμαγεία πρόσωπα καταξιωμένων ηθοποιών.
Άψογη η συνεργασία του καλλιτέχνη με ηθοποιούς όπως η Ντόρα Αυλωνίτου, η Βάνα Πεφάνη, ο Δημήτρης Κάτσης. Αλλά και οι χορευτές Άλεξ Γκοντοβός και Παναγιώτης Πετράκης συμβάλλουν στην εικαστική δημιουργία της τολμηρής αυτής έκθεσης που ζητά το διάλογο και τον προβληματισμό του θεατή.
Σίγουρα όλο αυτό που διάβασες δεν πέρασε απαρατήρητο, διότι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Ελπίζω να κλέψεις λίγο από το χρόνο σου και να γίνεις μάρτυρας αυτής της έκθεσης, ανταλλάσσοντας γνώμες και απόψεις.
Ανάκαμψη…

Σοφοκλέους 26, Αθήνα, 210 5248511
Εγκαίνια 2/12/13
Διάρκεια έκθεσης: 02/12-12/12
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραντεβού στο κέντρο της πόλης, με μουσική και πολλές εκπλήξεις
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Ζωντανή εκπομπή με την Επιστήμη Μπινάζη και τον Διονύση Νοταράκη
Δεν χάνουμε το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο, πολυφυλετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της πόλης, που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 35 και πλέον Πρεσβειών
Τι ισχύει και τι θα πρέπει να αλλάξει
Χάρης Δούκας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Αλλαγή χρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα
Ένα ξενοδοχείο που ζει στον ρυθμό της πόλης και μετατρέπει την τέχνη σε εμπειρία
Αύριο ξεκινούν επίσημα η εορταστικές εκδηλώσεις από τον περιφερειάρχη με ένα συναρπαστικό light show.
Παρουσιαστές της βραδιάς ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Πότε ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους
Σήμα εκκίνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Στις 27 Νοεμβρίου η φωταγώγηση του
Μια περιήγηση στο αγαπημένο τοπόσημο των Εξαρχείων
Ένα forum που έγινε θεσμός, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ποιοι τα διοργανώνουν; Πού και πότε πραγματοποιούνται; Τι θα αντιμετωπίσουμε; Ποιες ευκαιρίες να ψάξουμε;
Το παράδειγμα της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.