- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τα τζάμπα της εβδομάδας
Χρήσιμα μαθήματα και διασκέδαση, ελεύθερα και δωρεάν στη πόλη γι’ αυτή την εβδομάδα
Δύο μέρες γεμάτες μουσική

Μία διήμερη συνάντηση νέων μουσικών, επαγγελματιών του χώρου και μουσικόφιλων οι οποίοι πιστεύουν πως ο διάλογος και η δικτύωση μπορούν να αναζωογονήσουν την τοπική σκηνή. Στο τέλος κάθε ημέρας, γιορτάζουμε τη δυναμική και την ποικιλομορφία της μουσικής που φτιάχνεται δίπλα μας, με συναυλίες από ανερχόμενα σχήματα. Δείτε περισσότερα εδώ
5 Μαΐου 2017, 14.00 & 6 Μαΐου, 21.00. Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28
Λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στον Γιάννη Μαρή

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από την πλατεία Κολωνακίου, στη συμβολή με την οδό Σκουφά, θα συνεχιστεί στην οδό Βουκουρεστίου και μετά στην οδό Κοραή. Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για το έργο του Γιάννη Μαρή με το συγγραφέα και σκηνοθέτη Ανδρέα Αποστολίδη, αλλά και για την πόλη της Αθήνας, όπως προβάλλει μέσα από το έργο του Μαρή, με το δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Βατόπουλο.
6 Μαΐου 2017, 10.30. Public Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
Κάνουμε Pilates στον Εθνικό Κήπο

Τι πρέπει να κάνεις όταν μαθαίνεις ότι στις 6 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Pilates: να πάρεις το στρωματάκι σου (ελπίζουμε να έχεις ήδη το γνωστό mat), την καλή σου διάθεση, την καλύτερη παρέα και να κατευθυνθείς στον Εθνικό Κήπο. Εκεί τo Justpilates και οι δάσκαλοί του θα σου δείξουν ασκήσεις στον καταπράσινο κήπο σε δύο τμήματα, αρχαρίων και προχωρημένων. Κράτηση θέσης στη φόρμα που θα βρείτε στο justpilates.gr ή στην εκδήλωση «Δωρεάν Ημέρα Pilates στον Κήπο» στο facebook.
6 Μαΐου, 11.00-13.15. Εθνικός Κήπος
Χτίζουμε μουσεία

Μέσα από το αρχιτεκτονικό παιχνίδι με τουβλάκια LEGO®, τα παιδιά καλλιεργούν την ομαδικότητα, τη φαντασία και την κριτική σκέψη! Βασική εισηγήτρια του προγράμματος blast architecture είναι η Μαρίνα Σταμπολή, Αρχιτέκτων Μηχανικός, η οποία ασχολείται με μελέτες πολιτιστικών και εκπαιδευτικών κτιρίων.
6 Μαΐου 2017, 12.00. Public Κολωνακίου, Σκουφά 3. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής - Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν μετά από κλήρωση.
Ξενάγηση για γονείς και παιδιά στους δρόμους της αρχαίας Αθήνας

Η ξενάγηση «Δρόμοι της Αρχαίας Αθήνας» θα επιχειρήσει να ανιχνεύσει μερικούς από τους σημαντικότερους δρόμους της αρχαίας πόλης (Τριπόδων, Αρεοπαγίτου, Οδός διά Κοίλης, η Κολλυτού, το δρόμο που οδηγούσε στην Πνύκα, Παναθηναίων κ.ά.) καθώς και τα μνημεία γύρω απ’ αυτούς. Γονείς και παιδιά θα ανακαλύψουν τη σημασία τους στη ζωή της πόλης, καθώς και τις εκδηλώσεις (αθλητικές, θρησκευτικές, πολιτικές) που οι πηγές αναφέρουν σε σχέση με αυτούς. Η πρόσβαση, είναι δυνατή με παιδικά ή αναπηρικά καροτσάκια με κάποιο βαθμό δυσκολίας. Παρέχεται ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την κα Ξένια Νικολακοπούλου. Πληροφορίες: Mαμάδες στο Δρόμο (mamastodromo@gmail.com), Aριστοτέλης Κοσκινάς (arkoskinas@ymail.com).
Σημείο συνάντησης: σταθμός Μετρό Ακρόπολη, Κυριακή, 7 Μαΐου, 17.00. Διάρκεια 2-2,5 ώρες
Βουτιά στη σύγχρονη τέχνη

Παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν και αποτυπώνουν ζωγραφικά σχήματα, χρώματα και μορφές, αντλώντας έμπνευση από το έργο του Daniel Buren, σε ένα εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χρίστινα Τσινισιζέλη, Εικαστικός
Κυριακή 7 Μαΐου, 16.30-19.30. Ως 30 συμμετοχές ανά 30’. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Βλέπουμε με τις αισθήσεις

Εργαστήριο Πολυαισθητικών Αφηγήσεων για επισκέπτες με χαμηλή όραση ή τυφλότητα από τον Φώτη Φλεβοτόμο. Δύο Ταξίδια, ένα πραγματικό, του Χατζηκυριάκου - Γκίκα στην Ιαπωνία και την Ινδία, και ένα λογοτεχνικό, αυτό της «Βάρδιας» του Καββαδία στο Σαντούν. Δύο ταξίδια που μοιάζουν να έχουν έναν κοινό σκοπό: την επιστροφή στο παρόν, το καθολικό, ειλικρινές και γοητευτικό παρόν.
8 Μαΐου 2017, 17.00-19.00. Κτήριο Πινακοθήκης Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα. Είσοδος ελεύθερη-Απαραίτητη η προεγγραφή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
3ο Yoga Spring Fair 2017

Μια διήμερη ανοιξιάτικη γιορτή στο Αθλητικό Κέντρο Γουδή (Κολυμβητήριο) από τον Pepper 96,6. Με τη συμμετοχή κορυφαίων δασκάλων της yoga, το 3ο Yoga Spring Fair θα φιλοξενήσει εργαστήρια διαφορετικών ειδών yoga για όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες. Δίπλα στο τρεχούμενο νερό της πισίνας υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, θα διεξάγονται ταυτόχρονα σε 2 stages μαθήματα από τους καλύτερους δασκάλους γιόγκα.
Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Μαΐου 2017. Από τις 10 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραντεβού στο κέντρο της πόλης, με μουσική και πολλές εκπλήξεις
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Ζωντανή εκπομπή με την Επιστήμη Μπινάζη και τον Διονύση Νοταράκη
Δεν χάνουμε το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο, πολυφυλετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της πόλης, που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 35 και πλέον Πρεσβειών
Τι ισχύει και τι θα πρέπει να αλλάξει
Χάρης Δούκας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Αλλαγή χρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα
Ένα ξενοδοχείο που ζει στον ρυθμό της πόλης και μετατρέπει την τέχνη σε εμπειρία
Αύριο ξεκινούν επίσημα η εορταστικές εκδηλώσεις από τον περιφερειάρχη με ένα συναρπαστικό light show.
Παρουσιαστές της βραδιάς ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Πότε ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους
Σήμα εκκίνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Στις 27 Νοεμβρίου η φωταγώγηση του
Μια περιήγηση στο αγαπημένο τοπόσημο των Εξαρχείων
Ένα forum που έγινε θεσμός, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ποιοι τα διοργανώνουν; Πού και πότε πραγματοποιούνται; Τι θα αντιμετωπίσουμε; Ποιες ευκαιρίες να ψάξουμε;
Το παράδειγμα της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.