- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέρνα με Πράσινο
Πεδίον του Άρεως. Η ανάπλαση και οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές ακόμα αντέχουν.
Τα πάρκα της Αθήνας δεν είναι όλα ίδια. Εμείς, όμως, τα αγαπάμε όλα.
Πεδίον του Άρεως. Η ανάπλαση και οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές ακόμα αντέχουν. Το καταλληλότερο πάρκο για τζόκινγκ ανάμεσα στους Ήρωες του ’21. Τα εννέα στρέμματα χλοοτάπητα προσελκύουν τους δρομείς, ενώ στο πάρκο της Πρωτομαγιάς στήνονται καθημερινά αγώνες skate, ντόμινο και κρίκετ. Στην πραγματικά πυκνή του βλάστηση έχουν βρει καταφύγιο αιωνόβιες χελώνες.
Εθνικός Κήπος. Ο πρώτος κήπος της Αθήνας κινδυνεύει. Η πρακτική της καρατόμησης –εφαρμόστηκε το 2003– είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν απροστάτευτα ζωτικά σημεία των δέντρων και να προσβληθούν από μύκητες που προκαλούν σήψεις και έντομα. Τελικά ανέλαβε δράση η εταιρεία «Δενδροτεχνική» και κατάφερε να διασώσει 15 από τα πιο ιστορικά και μνημειακά δέντρα του Εθνικού Κήπου.
Our Park. Το πρώτο πολυμορφικό «Πάρκο μας», πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Skate, ποδήλατο, μουσικές και γκράφιτι. Ένας κοινόχρηστος χώρος που σε χρόνο ρεκόρ μεταμορφώθηκε σε πάρκο αστικών αθλημάτων από μια ομάδα 20 ατόμων.
Ακαδημία Πλάτωνος. Το ψαγμένο «φιλοσοφημένο» πικ-νικ πάρκο των εναλλακτικών. Στρώσε το καρό τραπεζομάντιλο κάτω από τις αιωνόβιες ελιές και ακούμπα πλάτη στα αρχαία μάρμαρα.
Να θυμάσαι: Το 2013 η φιλοσοφία επιστρέφει στην Ελλάδα. Θα γίνει στην Ακαδημία Πλάτωνος το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.000 φιλοσόφων από όλο τον κόσμο.
Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης. Το μεγαλύτερο σε έκταση. Κοιτάει στα μάτια το Hyde Park του Λονδίνου (έχουν μόνο 220 στρέμματα διαφορά). Το μόνο στην Αθήνα με θεματική διαδρομή ξυλογλυπτικής.
Τατόι. Το ανακτορικό πάρκο που λατρεύουν οι ποδηλάτες. Το κτήμα –στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας– έχει διαδρομές χαμηλής ή μέτριας δυσκολίας και υψομετρικές διαφορές. Εδώ ορκίστηκαν κυβερνήσεις, όπως του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου.
Αττικό Άλσος. Για θερινό σινεμά στο υψηλότερο σημείο του Λεκανοπεδίου.
Φωτό: Ορέστης Σεφέρογλου."Στη συνεργασία με την ATHENS VOICE, καθώς οι άνθρωποι της εφημερίδας μάς εξηγούσαν το concept της φωτογράφισης, κατάλαβα τη διαδικασία παραγωγής αυτού που βλέπουμε στην εφημερίδα. Ο Εθνικός Κήπος είναι πολύ κοντά σε αυτό που εγώ έχω στο μυαλό μου ως αστικό πάρκο. Είναι στο κέντρο της Αθήνας, περιφραγμένο, οργανωμένο και όμορφο. Περνάς, παίρνεις μια ανάσα δροσιάς και ξαναφεύγεις. Πολύ σημαντικό σε σχέση με άλλα πάρκα είναι ότι έχει πυκνή βλάστηση – θυμίζει λίγο ζούγκλα."
ATHENS VOICE - Δημιουργώντας ένα editorial
Το σεμινάριο σχεδιάστηκε από το New School Athens σαν μια φωτογραφική άσκηση σε πραγματικό χρόνο. Η photo editor Νικάνδρη Κουκουλιώτη και οι μαθητές της επεξεργάστηκαν τα θέματα του «SUMMER IN THE CITY». Φωτογράφισαν οι: Κοσμάς Κουμιανός, Ναστάζια Αράπογλου, Γιώργος Γκουνέζος, Νικολέτα Ζαβού, Χρήστος Καπάτος, Γεωργία Πανάκια, Ορέστης Σεφέρογλου, Νικόλας Τσακρής
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοίγει τις πύλες του σήμερα ως ένα σύγχρονο Urban Resort στην καρδιά της πόλης
«Δεν είναι απλά ένα πορτρέτο, είναι μια αναφορά σε μια κληρονομιά που συνεχίζεται»
Το διεθνές καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βαλένθια εμπνέεται από την κλασική Αθήνα
Κάτι συμβαίνει στην περιοχή του (πρώην) Χίλτον
Εξάρχεια, Κυψέλη, Βεΐκου, ένα απέραντο και πολυετές εργοτάξιο
Στη συνέντευξη Τύπου του «This is Athens-Agora» αποτυπώθηκε ένα ευρύτερο σχέδιο για το πώς η Αθήνα θα παραμείνει ελκυστική, διατηρώντας ένα μέτρο
Όταν το Digital Art μεταμορφώνει την πόλη
Μια in situ πολυμεσική εγκατάσταση ψηφιακών τεχνών που σε περιμένει να την ανακαλύψεις
Το απόλυτο καλοκαιρινό ραντεβού για παιδιά και εφήβους
Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ενώνει το χθες με το σήμερα
«Η περιέργεια γιορτάζει τη γάτα», για άλλη μια φορά
Πίστη, χαρά, αλλά και σκληρές εικόνες μέσα από τις μαρτυρίες ξένων περιηγητών - Αγορές που βούιζαν, αμνοερίφια προς σφαγή, σνομπ Ανάκτορα, βροχή από τουφεκιές
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται επίσης η ανάγκη προστασίας του δημόσιου χώρου και των γειτονιών
Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Παράταση υποβολής προτάσεων έως τις 15 Απριλίου
Η ιστορία του Πέτρινου, η αναβίωση και οι αντιδράσεις
Η Αθήνα μετατράπηκε σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Η διάρκεια και οι περίοδοι φιλοξενίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.