- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Είναι κάτι που περίμενε όλος ο πλανήτης χωρίς υπερβολή. Μιλάω για το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για τη ζωή του θρυλικού skater Danny Way, του ανθρώπου που μέχρι και σήμερα, σε ηλικία 35plus, συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ και να κάνει το skate να φαντάζει μαγικό. Το ντοκιμαντέρ ξεκινάει δείχνοντας τον Danny, που πιτσιρικάς αφήνει το σπίτι του στην Καλιφόρνια για να κυνηγήσει το όνειρό του. Σίγουρα όταν ξεκινούσε ούτε ο ίδιος φανταζόταν ότι αυτό το όνειρο θα ήταν τόσο μεγάλο. Με τον καιρό, όχι μόνο έγινε το πρώτο όνομα στη Vert (ράμπα), αλλά διακρίθηκε εξίσου και στο street skateboarding, πράγμα απίστευτο, καθώς σπάνια οι vert skater κάνουν street.
Οι πρεμιέρες του βίντεο έχουν ήδη ξεκινήσει να προβάλλονται σε όλη την Αμερική και όχι μόνο. Αναμένουμε να έρθει γρήγορα και εδώ και να μπορέσει κάποιος να το προβάλλει επίσημα σ’ έναν ωραίο χώρο. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, εσείς μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια μικρά τρέιλερ στο youtube. Θα ενθουσιαστείτε.
SKATE & ΤΗΕ CITY
● 7ply, Θεσσαλονίκη. Ο διαγωνισμός και η έκθεση πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στη Σαλούγκα. Και το κλίμα, αρκετά διαφορετικό απ’ ό,τι το είχαμε συνηθίσει στην Αθήνα. Νικητές στη Mini Ramp αναδείχτηκαν: Πρώτος ο Max Genin, δεύτερος ο Νότης Αγγελής και τρίτος ο Dicky Bury. Στο Street: Πρώτος ο Giorgio Ζάβος, δεύτερος ο Νότης Αγγελής και τρίτος ο Νίκος Μολοχτός.
● Great Boarders Frulite, The Mall Athens. Για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες το μεγάλο Πανελλήνιο skateboard contest με τρομερή επιτυχία. Φέτος, μάλιστα, οι θεατές άλλων πόλεων είχαν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν live μέσα από την ιστοσελίδα του Fruliteonthego. Το επίπεδο ήταν αρκετά ανεβασμένο κι αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται στο ότι υπάρχουν πια αρκετοί χώροι για προπόνηση. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο The Mall που αγκαλιάζει το skateboarding και στη Frulite. Οι νικητές του συγκεκριμένου διαγωνισμού που αναδείχτηκαν ήταν: στο Hubba/rail ο Γιάννης Γκεκόπουλος, στο Curb/manual ο Θοδωρής Χάλαρης και στο Gap/stepup ο Γιώργος Παπαδημητρίου.
● Almost skateboards new video. Πολύ σύντομα το ολόφρεσκο βίντεο μιας αγαπημένης εταιρείας θα βρίσκεται στις οθόνες μας. Ονομάζεται «5 incher» και οι riders που εμφανίζονται είναι: Daewon Song, Chris Haslam, Cooper Wilt, Lewis Marnell, Willow, Youness Amrani. Πολύ καλά ονόματα, δηλαδή, μαζί με δύο Ευρωπαίους που έχουν κάνει πάταγο. Σύντομα πρεμιέρα και στην Αθήνα.
● Bastien Salabanzi. Ο γεννημένος το 1985 στη γαλλική πόλη Τουλόν σούπερ skater είναι αυτός που επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει την Ευρώπη στον κορυφαίο αμερικάνικο διαγωνισμό Street League. Και όχι απλά μας έκανε υπερήφανους και μόνο η συμμετοχή του σ’ έναν τέτοιο διαγωνισμό, έφυγε και με τη δεύτερη θέση στην τσέπη αφήνοντας όλους μας με ανοιχτό το στόμα. Απομένουν άλλοι τρεις ακόμα διαγωνισμοί, δεν μπορεί, σε κάποιον θα αρπάξει την πρωτιά ο φοβερός και τρομερός Bastien.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς είναι να μεγαλώνεις και να ζεις στην Ελλάδα και πώς νιώθει μια Ιρανή για τις δραματικές εξελίξεις στο Ιράν
Ποιος είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας της παράταξης Μπακογιάννη
Φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ανοιχτό, προσβάσιμο και φιλόξενο χώρο για το κοινό της Αθήνας όλες τις εποχές του χρόνου
Με ποικιλίες κρασιών από όλο τον κόσμο και φαγητό που θες να ξαναπαραγγείλεις
Τι συμβαίνει και τι πρέπει να αλλάξει - Το παράδειγμα της οδού Πανεπιστημίου
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Ένας όμιλος που μεγάλωσε μαζί με την Αθήνα
Παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι
O Δήμαρχος Αθηναίων μιλά στην Athens Voice για το πώς η πόλη μεταμορφώνεται σε ένα «κέντημα γιορτής» τα φετινά Χριστούγεννα
Αθόρυβα πυροτεχνήματα και το μεγαλύτερο drone show της πόλης.
Εκατοντάδες φαναράκια από μικρούς και μεγάλους έδωσαν χρώμα τον ουρανό
Μουσική και Χριστούγεννα στην καρδιά της Αθήνας
Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων
To glo έκανε το κέντρο της πόλης να «ανθίσει»
Η αθηναϊκή φιλοξενία όπως πρέπει να είναι
Τι ώρα θα πραγματοποιηθεί η δράση
500 θέσεις στο κέντρο και δύο ώρες δωρεάν μέχρι το τέλος του χρόνου
Standup, έντεχνα, pop και μουσικοθεατρικές παραστάσεις συνθέτουν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που διαμορφώνει τον ρυθμό του χώρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.