Life in Athens

Aθήνα ID: Μάκης Παπαδημητρίου

«Ο μεγαλύτερος αθηναϊκός μου φόβος, μην ξαναβγεί δήμαρχος ο Αβραμόπουλος»

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 384
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20943-46455.jpg

Σε ποιες γειτονιές της Αθήνας έχεις ζήσει; Γεννήθηκα στην Κυψέλη, μεγάλωσα στην Ηλιούπολη, τώρα ζω ξανά στην Κυψέλη.

Φιλοξενείς κάποιον από το εξωτερικό. Oι 3 προτάσεις σου; Μουσείο Ακρόπολης, θέατρο, περίπατος στου Φιλοπάππου.

Η πιο «μόνο στην Αθήνα» ιστορία που σου έχει συμβεί; Οδηγώ μηχανή σε κατηφόρα, λάδια στο δρόμο. Βλέπω μοτοσικλέτα μπροστά μου να πέφτει, τσιμπάω τα φρένα, πέφτω κι εγώ. Έρχεται η τροχαία και κάνει νόημα στους διερχόμενους μοτοσικλετιστές να προσέχουν. Όμως στέκεται... μετά τα λάδια. Μέσα σε 20 λεπτά, έπεσαν άλλοι 14.

Το μέρος που προτείνεις για φθηνό φαγητό... Πλατεία Μαβίλη ή Βούτα (στη Λ. Βουλιαγμένης), έχω μια συμπάθεια στο «βρόμικο».

Ποια διαδρομή θα απολάμβανε με τη μηχανή του ο «Μαύρος Ιππέας», που υποδύθηκες στο «L»; Αν και όχι «αθηναϊκή» είναι σίγουρα η διαδρομή –παραλιακά– προς Σούνιο. Αυτή ήταν και στην ταινία.

Πρώτο μεθύσι στην Αθήνα; Στην Πλάκα, σε ένα ρεμπετάδικο, με παρέα από τη γειτονιά... Πολύ γέλιο!

Ένας καλός λόγος για να μένεις πια σε αυτή την πόλη; Κι ένας για να φύγεις; Εδώ είναι όλοι μου οι φίλοι. Αλλά είναι πια πολύς ο θόρυβος.

Ποιο είναι το κρίσιμο σημείο που διαχωρίζει το καλό από το κακό stand up comedy; Όταν όλοι είναι με τα τασάκια ανά χείρας... και απειλούν για εκτόξευση, τότε μάλλον μιλάμε για κακό stand up.

Ένας ανώνυμος Αθηναίος που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσουμε; Ούτε εγώ τον ξέρω, αλλά τον έχω δει κάμποσες φορές. Οδηγεί ένα αυτοκίνητο που γράφει στο πίσω τζάμι «μη βλασφημείτε τα θεία, κίνδυνος ατυχήματος».

Ο μεγαλύτερος αθηναϊκός σου φόβος; Χμ... μη βγει πάλι δήμαρχος ο Αβραμόπουλος.

Ο Μ.Π. παρουσιάζει κάθε Δευτ. στις 21.30 τη stand up comedy «Μάκης και Αντώνης… εις γαμοκοινωνίαν» μαζί με τον Αντώνη Κρόμπα στο Nueva Trova (Αθηνάς & Βλαχάβα,  Μοναστηράκι).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ