Life in Athens

Ήρθαν τα παγκάκια

Η αρχή έγινε. Στο Γκάζι θα βρεις και θα κάτσεις στα πιο καινούργια και καθαρά παγκάκια της πόλης. Προς το παρόν!

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
ΤΕΥΧΟΣ 365
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16973-37453.jpg

Εγκαινιάστηκαν στην πλατεία Γκάζι τα πρώτα πέντε παγκάκια που προέκυψαν από τον ιντερνετικό διαγωνισμό Athens Bench Mark. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκαν ο διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός «Κόσμος της Αθήνας» και ο Δήμος Αθηναίων. Πριν από ενάμιση χρόνο κλήθηκαν εκατοντάδες σχεδιαστές να φανταστούν και να σχεδιάσουν το καινούργιο παγκάκι της Αθήνας. Το παγκάκι που τοποθετήθηκε στο Γκάζι έχει σχεδιαστεί από το νικητή του διαγωνισμού «mybench.gr» Άρη Στάθη. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», όπως δήλωσε στην A.V. η πρόεδρος του «Κόσμου της Αθήνας» Τατιάνα Καραπαναγιώτη. Και συμπλήρωσε: «Κάποιοι δεν αποκλείεται να πουν “με τα παγκάκια θα ασχολούμαστε τώρα;”. Λοιπόν, ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί. Έχει, όμως, ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε ότι ήταν μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε επί δημαρχίας Κακλαμάνη και δεν χάθηκε με την αλλαγή της ηγεσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό δείχνει πολιτική ωριμότητα. Η καθυστέρηση οφείλεται στις δυσκολίες που υπάρχουν στις διαδικασίες δωρεάς ενός μη κυβερνητικού οργανισμού στο δημόσιο. Αυτό πρέπει να απλουστευθεί». Τα παγκάκια κατασκευάστηκαν με τη στήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Citi και με την επικοινωνιακή χορηγία της ATHENS VOICE.   

Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν άλλα 40 παγκάκια σε συγκεκριμένες θέσεις που έχουν οριστεί από τον Δήμο. Συνολικά έχουν κατασκευαστεί 400 και απώτερος στόχος είναι να τοποθετηθούν 1.000 παγκάκια μέσα από χορηγίες.

Το ρεύμα εξαπλώνεται στη Θεσσαλονίκη. Όποιος κάτοικος της πόλης θέλει, μπορεί να υιοθετήσει ένα παγκάκι από αυτά που προστέθηκαν πρόσφατα στην Τσιμισκή και να του δώσει το όνομά του. Για περισσότερες πληροφορίες: Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας & Δικτύων, στην οδό Αγγελάκη 13, 2310 276.329 και 2310 296.808.

ATHENS BENCH MARK ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

585 συμμετοχές

14 χώρες από Κίνα μέχρι Γερμανία και Ισραήλ. Και φυσικά, Ελλάδα.

28.000 εγγεγραμμένοι χρήστες με δικαίωμα ψήφου

274.702 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού

132.741 μοναδικοί επισκέπτες

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ