Life in Athens

Griphus, η επανάσταση στα δωμάτια απόδρασης

Οι απαντήσεις που ψάχνεις βρίσκονται μπροστά σου

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128842-647798.jpg

Τα δωμάτια απόδρασης είναι το απόλυτο trend της εποχής και σχεδόν μονοπωλούν τον ελεύθερο χρόνο μας. Όσα και να παίξεις δεν είναι αρκετά. Η αδρεναλίνη, η προσπάθεια και η χαρά της λύσης ενός γρίφου και το ντόμινο που δημιουργείται μέχρι να φτάσεις στην απόδραση είναι εθιστικά. Πάντα όμως βρίσκεται κάποιο που σε εκπλήσσει και σε βγάζει από τα τετριμμένα. Όπως το Griphus.

Το Griphus άνοιξε πριν λίγους μήνες και ήδη συζητιέται πολύ στους κύκλους των «εθισμένων» εσκεϊπρουμάδων. Αυτή τη στιγμή έχει δύο δωμάτια, το «Πυθαγόρας» και το «Outbreak», ενώ ήδη βρίσκεται στα σκαριά και το τρίτο. Τα δωμάτια είναι σκηνοθετημένα και διακοσμημένα σε βάσει μυστήριων σεναρίων και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, παρά μόνο οξυδέρκεια και ομαδικότητα. Το «Outbreak», όπως φανερώνει το όνομά του, ακολουθεί την ιστορία ενός θανατηφόρου ιού που σε φέρνει αντιμέτωπο με ζόμπι και επιζώντες. Ατμοσφαιρικό και περιπετειώδες, σε προκαλεί να επιστρατεύσεις τη φαντασία και τις ικανότητες επιβίωσής σου.

Το δωμάτιο «Πυθαγόρας» που διαλέξαμε εμείς από την άλλη, είναι περισσότερο αινιγματικό, με γρίφους εμπνευσμένους από πραγματικές θεωρίες και εφευρέσεις του αρχαίου φιλόσοφου και μαθηματικού Πυθαγόρα. Μην τρομάζεις, και εμείς γουρλώσαμε λίγο μάτι μπαίνοντας αλλά δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει Πολυτεχνείο για να λύσεις τους γρίφους. Το μόνο που χρειάζεται είναι απλή λογική και παρατηρητικότητα. Άντε και τη βασική προπαίδεια (γρήγορα επανάληψη). Οι απαντήσεις που ψάχνεις βρίσκονται κυριολεκτικά μπροστά σου. Το καλύτερο είναι ότι θα συναντήσεις γρίφους που ίσως απαιτούν να χρησιμοποιήσεις περισσότερες από μία αισθήσεις... Με μια μικρή έρευνα (στα περί Πυθαγόρα) δεν θα βγεις από το δωμάτιο στο 10λεπτο αλλά μεταξύ μας, θα έχεις ένα μικρό πλεονέκτημα... εκμεταλλεύσου το!

Ανώτερο όριο ηλικίας δεν υπάρχει. Πάρε την παρέα σου και όρμα.

Info: www.griphus.gr, fb: griphus.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ