Κατοικιδια

Διαφορετικά και μικρά κατοικίδια για το σπίτι μας

Με την κατάλληλη φροντίδα και αφοσίωση αυτά τα υπέροχα κατοικίδια μπορούν να γίνουν αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μας

Αναστασία Στουπάκη
Αναστασία Στουπάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαφορετικά και μικρά κατοικίδια για το σπίτι μας
© Sajad Nori / Unsplash

Μικρά Κατοικίδια: Ένας πλούσιος κόσμος ζώων που είναι ιδανικά για τη φροντίδα στο σπίτι και την οικογένεια

Όσο και να λατρεύουμε τους σκύλους και τις γάτες πώς θα σας φαινόταν μια λιγότερο  mainstream επιλογή;

Πριν βιαστείτε να απαντήσετε ας δούμε σε τι αναφέρομαι. Όταν σκεφτόμαστε κατοικίδια, συχνά ο νους μας πηγαίνει σε σκύλους και γάτες. Ωστόσο, υπάρχει ένας πλούσιος κόσμος άλλων ζώων που μπορεί να είναι ιδανικά για την οικογένεια μας, ιδιαίτερα αν ο χώρος ή οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη φροντίδα μεγαλύτερων ζώων. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Χελώνες Νερού

Οι χελώνες νερού αποτελούν μια ιδιαίτερη επιλογή για κατοικίδιο. Είναι ζώα που ζουν για πολλά πολλά χρονιά,  με την κατάλληλη πάντα φροντίδα. Χρειάζονται ένα ευρύχωρο ενυδρείο με σωστό φιλτράρισμα του νερού και ρύθμιση της θερμοκρασίας, καθώς και έναν βράχο για να βγαίνουν έξω από το νερό και να απολαμβάνουν την ηλιοθεραπεία τους. Είναι σημαντικό να παρέχουμε ποικιλία στην τροφή τους, περιλαμβάνοντας μία ειδική τροφή για χελώνες, φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Ψάρια

Τα ψάρια είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα κατοικίδιο με σχετικά χαμηλές απαιτήσεις για την φροντίδα τους. Ένα καλά διατηρημένο ενυδρείο μπορεί να προσφέρει ηρεμία και να αποτελέσει ένα ωραίο ντεκόρ(!) μέσα στο σπίτι μας. Είναι σημαντικό να επιλέξουμε τα κατάλληλα είδη ψαριών που ταιριάζουν στο μέγεθος και τις συνθήκες του ενυδρείου αλλά και στο απαιτητικό γούστο μας! Προφανώς να είμαστε και τυπικοί στην συντήρηση του νερού και του ταΐσματός τους και να μην τα έχουμε απλά για ομορφιά.

Καναρίνια

Τα καναρίνια είναι ιδανικά για ένα σπίτι που αναζητά μία εναλλακτική πινελιά τόσο για τα μάτια, όσο και για τα αυτιά μας. Ένα ευρύχωρο κλουβί με κατάλληλη διαμόρφωση και τακτικό καθαρισμό είναι τα απαραίτητα για να παραμείνουν υγιή. Στα μπόνους βέβαια, μπαίνει η προσοχή για την οποία τραγουδάνε! Πρέπει να παρέχουμε ποικιλία στην τροφή τους, περιλαμβάνοντας σπόρους, φρούτα, λαχανικά όπως και την αγαπημένη τους λιχουδιά, το αυγό!

Παπαγάλοι

Οι παπαγάλοι είναι τρομερά ευφυή και κοινωνικά πουλιά, ιδανικά για όσους αναζητούν ένα και όχι τόσο διακριτικό συγκάτοικο. Μπορούν να μάθουν να μιμούνται ήχους, λέξεις και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Προσοχή θέλει και το γεγονός ότι μπορούν να μιμούνται μέχρι και κουδουνίσματα τηλεφώνου οδηγώντας μας σε πολλά άσκοπα πήγαινε - έλα μέσα στη μέρα! Είναι σημαντικό το κλουβί τους να είναι αρκετά μεγάλο για να τους επιτρέπει να κινούνται άνετα μέσα σε αυτό. Μην ξεχνάμε πως τα παιχνίδια είναι απαραίτητα για να μην βαριούνται. Η τροφή τους είναι λίγο διαφορετική από αυτή που θα δίναμε στα καναρίνια, καθώς έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες ανάλογα με το μέγεθός τους.

Χάμστερ

Τα χάμστερ είναι μικρά, αξιολάτρευτα κατοικίδια, ιδανικά για μικρότερους χώρους. Χρειάζονται ένα κλουβί με επαρκή χώρο για να τρέχουν και να παίζουν, καθώς και ποικιλία τροφών και λιχουδιών. Είναι νυχτερινά ζώα, οπότε είναι πιο δραστήρια το βράδυ. Η επιλογή του σωστού είδους χάμστερ και η διαμόρφωση του κλουβιού τους έτσι ώστε να τους παρέχουν ενδιαφέρον και διασκέδαση είναι κρίσιμα στοιχεία της φροντίδας τους. Μην ξεγελαστούμε όμως από ένα όμορφο ζευγάρι που μπορεί να πάρουμε για να έχει παρέα το ένα το άλλο, καθώς με τους απογόνους τους θα χρειαστούμε πολύ περισσότερα κλουβιά!

Κουνέλια

Τα κουνέλια είναι πολύ δημοφιλή ως κατοικίδια λόγω της κοινωνικής τους φύσης και της ικανότητάς τους να εκπαιδευτούν. Απαιτούν επαρκή χώρο για να κινούνται και να παίζουν, καθώς και μια διατροφή που περιλαμβάνει φρέσκο χόρτο, χορτονομή, λαχανικά και ειδική τροφή για αυτά. Είναι επίσης σημαντικό να παρέχετε στα κουνέλια σας αρκετό χρόνο εκτός του κλουβιού τους για να εξερευνήσουν και να κάνουν και άσκηση. Μια καλά διαμορφωμένη περιοχή παιχνιδιού μπορεί να είναι ένας υπέροχος τρόπος για να τους διατηρήσετε δραστήριους και υγιείς. Σημαντικό είναι φροντίζουμε καθημερινά το τρίχωμα τους, ειδικά στα μακρύτριχα είδη.

Οποιο από τα παραπάνω και να διαλέξουμε να φέρουμε στο σπίτι μας, είτε πρόκειται για την αιώνια παρουσία ενός φίλου με τα υπερδιπλάσια χρόνια μας, το ήσυχο χάζεμα ενός ενυδρείου με ψάρια, τη χαρούμενη μελωδία ενός καναρινιού, την περίπλοκη (ή και εύκολη) επικοινωνία με έναν παπαγάλο, τη νυχτερινή δραστηριότητα ενός χάμστερ, ή την πιο απλή παρέα ενός κουνελιού, μην ξεχνάμε πως τα μικρότερα κατοικίδια μπορούν να προσφέρουν μια ιδιαίτερη εμπειρία. Με την κατάλληλη φροντίδα και αφοσίωση, όπως λέμε πάντα, αυτά τα υπέροχα κατοικίδια μπορούν να γίνουν αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μας.

Αγγελίες VetnPet:Υιοθέτησε ένα ζωάκι

Δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια αλλά να περάσουμε και σε πράξεις. Γι’ αυτό η στήλη VetnPet θα δημοσιεύει αγγελίες με ζωάκια που ζητούν σπίτι και μια ζεστή αγκαλιά. Τη δική σου!

❤️ΣΙΜΠΑ❤️ 10 μηνών κοκονίτσος και μόλις 9.300 κιλά! Παιχνιδιάρης, αγαπησιάρης και φουλ χαδιάρης!!! 👉Τι χρειάζεται ο...

Posted by Μαρία Χ'αγγελή on Thursday, January 18, 2024

Την στείρωσα, της χάρισα μια αξιοπρεπή ζωή για όσο τα καταφέρει εκεί έξω. Και τώρα??? Πώς να την βγάλω πάλι έξω??? Ένα...

Posted by Κωστας Φιλοζωικό προφιλ on Thursday, January 18, 2024

Ψάχνουμε επειγόντως φιλοξενία με πληρωμή για τον Vegas.. Ο Vegas χτυπήθηκε από αυτοκίνητο πριν καιρό, αφού λίγο καιρό...

Posted by Προστασία Ζώων Αίγινας-Αγκιστρίου on Thursday, January 18, 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ