Κατοικιδια

Γιατί ο σκύλος μου το σκάει από το σπίτι;

Μια συμπεριφορά που μπορεί να εξηγηθεί και να προληφθεί

Αναστασία Στουπάκη
Αναστασία Στουπάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
giati-o-skulos-mou-to-skaei-apo-to-spiti
© Kojirou Sasaki / Unsplash

Σκύλος: Οι λόγοι που ο τετράποδος φίλος μας εκδηλώνει την επιθυμία να τρέξει μακριά από το σπίτι 

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί ο τετράποδος φίλος μας πολλές φορές εκδηλώνει την επιθυμία να τρέξει μακριά από το σπίτι; Παρόλο που η σκέψη αυτή πάντα μας ανησυχεί, είναι μια συμπεριφορά που μπορεί να εξηγηθεί και να προληφθεί σε κάποιες περιπτώσεις.

Σκύλος: Το κάλεσμα της φύσης

Οι σκύλοι, ως φυσικοί κυνηγοί, μπορεί να αισθανθούν την έλξη του κυνηγιού όταν ανιχνεύσουν μια ενδιαφέρουσα μυρωδιά ή όταν δουν άλλα ζώα. Επίσης, οι αρσενικοί σκύλοι μπορεί να γίνουν περισσότερο περιπλανητικοί αν αντιληφθούν την παρουσία μιας θηλυκής σκυλίτσας σε οίστρο. Η φύση τους, τους ωθεί να εξερευνήσουν και να ακολουθήσουν αυτά τα ένστικτα. Η στείρωση μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική λύση σε αυτό, μειώνοντας την ερωτική τους επιθυμία.

Η ανάγκη για εκτόνωση και παιχνίδι

Ένας σκύλος που δεν δραστηριοποιείται αρκετά μπορεί να αναζητήσει τρόπους να εκτονώσει την ενέργειά του. Η άσκηση και οι έντονες δραστηριότητες είναι σημαντικές για την ψυχική και σωματική τους υγεία. Πρέπει να φροντίζουμε να προσφέρουμε στον σκύλο μας διάφορες δραστηριότητες που θα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του, μέχρι να αναζητήσει την θαλπωρή του κρεβατιού του.

Φόβος και ανασφάλεια

Ο φόβος ή η ανασφάλεια μπορεί να οδηγήσουν έναν σκύλο να αποπειραθεί να δραπετεύσει από κοντά μας. Οι καταιγίδες, τα πυροτεχνήματα, ή ακόμα και οι αλλαγές στο περιβάλλον μπορεί να τον κάνουν να νιώσει ανασφαλής και να αναζητήσει καταφύγιο αλλού. Η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στο σπίτι, όπου το ζωάκι μας μπορεί να αισθάνεται προστατευμένο και άνετο, είναι μία απλή αλλά αποτελεσματική λύση.

Η καθημερινή άσκηση και η διασκέδαση είναι βασικές παράμετροι για την καλή διάθεση του σκύλου μας. Προσφέροντάς του ενδιαφέροντα παιχνίδια και περιπάτους, μπορείτε να κρατήσουμε τόσο το μυαλό όσο και το σώμα του δραστήριο. Η εκπαίδευση και η καλή κοινωνικοποίηση είναι ζωτικής σημασίας σε ότι αναφέραμε παραπάνω. Μαθαίνοντας στον σκύλο μας να ανταποκρίνεται σε εντολές και να παραμένει κοντά μας, μειώνουμε αισθητά τον κίνδυνο για απρόβλεπτες περιπέτειες.

Ο σκύλος μας επιβάλλεται να έχει microchip και ταυτότητα

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, ο σκύλος μας επιβάλλεται να έχει microchip και ταυτότητα στο λουρί του σε περίπτωση που χαθεί. Η χρήση λουριού κατά τη διάρκεια της βόλτας είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης.

Ως ένα αναπόσπαστο μέλος της οικογένειάς μας, με την σωστή φροντίδα και προσοχή, πρέπει να μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα μείνει ασφαλής και ευτυχισμένος, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή μαζί μας χωρίς απρόβλεπτους και αγχωτικούς περιπάτους.

Αγγελίες VetnPet: Υιοθέτησε ένα ζωάκι

Δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα λόγια αλλά να περάσουμε στις πράξεις. Γι’ αυτό η στήλη VetnPet θα δημοσιεύει αγγελίες με ζωάκια που ζητούν σπίτι και μια ζεστή αγκαλιά. Τη δική σου.

Fanouris ❤️ Seinen Namen nach erschien er einfach eines Tages und fand sich in den Händen von Hari Georgada wohl...

Posted by Isabella Hillmayr on Monday, January 1, 2024

🆘🆘‼️ ΒΡΈΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΝΊΔΙ 2/1/24 Μικρόσωμο κοριτσάκι περίπου 6,7 κιλά χωρίς τσιπάκι, πολύ ταλαιπωρημένο και με παλιές...

Posted by Lina George on Tuesday, January 2, 2024

😢😢😢 Σήμερα ήταν ημέρα περίεργη. Δεν μπορούσα να το αντέξω, σκοτείνιασαν τα μάτια μου, κόπηκε η αναπνοή μου... ζάλη....

Posted by Helping Hand-Βοηθεια ΣΕ Αδεσποτακια on Monday, December 25, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ