Κατοικιδια

Η Περλ το τσιουάουα είναι επίσημα το πιο κοντό σκυλί στον κόσμο

Ρεκόρ Γκίνες για το σκυλάκι που χωράει στην παλάμη ενός χεριού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πιο κοντό σκυλί στον κόσμο επιβεβαιώθηκε από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες: Η Περλ είναι πιο κοντή από τηλεκοντρόλ και περίπου ίση με ένα χαρτονόμισμα.
Η Περλ ανακοινώθηκε από τα Ρεκόρ Γκίνες ως το πιο κοντό σκυλί του κόσμου © Guiness World Records

Το πιο κοντό σκυλί στον κόσμο επιβεβαιώθηκε από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες: Η Περλ είναι πιο κοντή από τηλεκοντρόλ και περίπου ίση με ένα χαρτονόμισμα.

Σκυλάκι ράτσας τσιουάουα μεγέθους τσέπης είναι ο πιο κοντός εν ζωή σκύλος του πλανήτη, όπως ανακοινώθηκε από τα Ρεκόρ Γκίνες.

Η Περλ κατέκτησε τον τίτλο αφού ένας κτηνίατρος στο νοσοκομείο ζώων Κρίσταλ Κρικ στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου γεννήθηκε, χρησιμοποίησε ένα ειδικό εργαλείο μέτρησης για να διαπιστώσει ότι ήταν λίγο λιγότερο από 9,14 εκατοστά ύψος και 12,7 εκατοστά μακριά. Αυτές οι διαστάσεις σημαίνουν ότι είναι πιο κοντή από ένα τυπικό χειριστήριο τηλεόρασης και περίπου ίση με ένα χαρτονόμισμα δολαρίου, ανέφερε το Γκίνες σε δήλωσή του.

Διαδέχεται την αείμνηστη Μίλι «Miracle», μια πανομοιότυπη αδερφή της μητέρας της Περλ, η οποία κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ αφού μετρήθηκε στα 9,65 εκατοστά.

Η Περλ ζύγιζε λιγότερο από 28 γραμμάρια όταν γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, λίγο πριν το θάνατο της Μίλι. Έκτοτε έχει φτάσει στα 553 γραμμάρια, εν μέρει χάρη στην προτίμησή της για κοτόπουλο, σολομό και άλλα παρόμοια «φαγητά υψηλής ποιότητας», όπως είπε η ιδιοκτήτριά της, Βανέσα Σέμλερ, σε δήλωση που δημοσίευσε το Γκίνες.

Το πιο κοντό σκυλί στον κόσμο επιβεβαιώθηκε από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες: Η Περλ είναι πιο κοντή από τηλεκοντρόλ και περίπου ίση με ένα χαρτονόμισμα.
H Περλ είναι «μικρή σαν μπάλα» και μόλις πιο ψηλή από ένα φλιτζάνι τσαγιού © Guiness World Records

«Είμαστε ευλογημένοι που την έχουμε και που έχουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να σπάσουμε το δικό μας ρεκόρ και να μοιραστούμε με τον κόσμο αυτά τα καταπληκτικά νέα», πρόσθεσε η Σέμλερ, η οποία ήταν επίσης ιδιοκτήτρια της Μίλι.

Το Γκίνες παρουσίασε πρόσφατα την Περλ στα γυρίσματα του τηλεοπτικού της talent show της Μιλάνο.

Αποκαλώντας τον σκύλο της «λίγο ντίβα», η Σέμλερ είπε ότι η Περλ είναι «μικρή σαν μπάλα» και μόλις πιο ψηλή από ένα φλιτζάνι τσαγιού. Η Περλ διατήρησε την ψυχραιμία της μπροστά στο χειροκρότημα του κοινού, κάτι το οποίο εντυπωσίασε το πλήθος, επειδή τα τσιουάουα έχουν τη φήμη ότι είναι δυναμικά και νευρικά.

Η Σέμλερ είπε ότι η Περλ παραμένει «παιδί στην καρδιά» αν και πρόκειται να κλείσει τα τρία φέτος και είναι το μοναδικό μικρό από τα τέσσερα σκυλιά του ιδιοκτήτη της.

Μετά από εκείνη την τηλεοπτική εμφάνιση, ο οργανισμός που είναι γνωστός για τη διατήρηση μιας βάσης δεδομένων με περισσότερα από 40.000 παγκόσμια ρεκόρ, εξήγησε ότι ο κτηνίατρος της Περλ τη μέτρησε τρεις φορές διαδοχικά στην κλινική Κρίσταλ Κρικ προτού αναφέρει τα ευρήματά του στο Γκίνες, είπε ο οργανισμός.

Η Περλ είναι τουλάχιστον το δεύτερο τσιουάουα στις ΗΠΑ που έχει κερδίσει διεθνή πρωτοσέλιδα από τα τέλη του περασμένου έτους. Τον Ιανουάριο, το Γκίνες ανακοίνωσε δημόσια ότι το 23χρονο ημίαιμο τσιουάουα Σπάικ, με έδρα το Οχάιο, ήταν ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο.

Αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα, ένας 30χρονος σκύλος - φύλακας ζώων από την Πορτογαλία που ονομάζεται Μπόμπι απέσπασε αυτόν τον τίτλο από τον Σπάικ, σύμφωνα με το Γκίνες.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ