Κατοικιδια

Πώς θα ταξιδέψετε με το αγαπημένο σας κατοικίδιο

Μερικά απλά αλλά σημαντικά βήματα για το ταξίδι σας με αυτοκίνητο ή πλοίο

Αναστασία Στουπάκη
Αναστασία Στουπάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκύλος στο αυτοκίνητο
© Eemerson Peters / Unsplash

Ταξίδι με κατοικίδια: Τι πρέπει να προσέξετε αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο ή με πλοίο

Σκοπεύεις να ταξιδέψεις με το κατοικίδιό σου; Πριν ξεκινήσεις, πρέπει να βεβαιωθείς πως έχεις κάνει μία λίστα με τα απαραίτητα για να έχεις ένα εύκολο και όμορφο ταξίδι. Βεβαια, πριν καν επιλέξουμε να πάρουμε το κατοικίδιό μας μαζί, είναι σημαντικό να αναρωτηθούμε αν του αρέσουν τα καινούργια μέρη και οι περιπέτειες ή αν θα προτιμούσε απλά να μείνει στο σπίτι και στον προσωπικό του χώρο.

Αν όμως καταλήξουμε ότι θα μας ακολουθήσει στην εξοχή, πρέπει να σχεδιάσουμε μερικά απλά αλλά σημαντικά βήματα.

Κατοικίδια και ταξίδι με αυτοκίνητο 

  • Ναυτία. Ποτέ δεν ταΐζουμε το κατοικίδιό μας ακριβώς πριν ταξιδέψουμε. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φροντίζουμε να κάνουμε συχνές στάσεις για να του δώσουμε νερό.
  • Φρέσκος αέρας. Σε περίπτωση που το ζωάκι μας ταξιδεύει σε κλουβί, πρέπει πάντα να φροντίζουμε να μπαίνει φρέσκος αέρας και το μέγεθος του κλουβιού να είναι αρκετό για να μπορεί να σταθεί όρθιο και να είναι άνετα.
  • Ειδική Ζώνη. Είναι αναγκαία, από τη στιγμή που επιλέξουμε να μη χρησιμοποιήσουμε κλουβί, για να μπορεί να παραμείνει ασφαλές το μικρό μας κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ειδικά τον σκύλο μας ποτέ δεν τον αφήνουμε να βγάλει το κεφάλι του από το παράθυρο καθώς υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να τραυματιστεί.
  • Διαλείμματα. Όπως κι εμείς θέλουμε να τεντωθούμε έτσι και οι πιστοί μας φίλοι έχουν ανάγκη να βγουν για να περπατήσουν και να ξεσκάσουν.
Πώς θα ταξιδέψετε με το αγαπημένο σας τετράποδο
© Doug Brown / Pexels
  • Παιχνίδια. Όταν μπορεί τόσο εύκολα να βαρεθεί στο σπίτι, φαντάζεστε τι συμβαίνει στο αυτοκίνητο. Έτσι φροντίζουμε πάντα μαζί με τα δικά μας ρούχα και αξεσουάρ να πακετάρουμε και τα αγαπημένα του παιχνίδια.
  • Ποτέ μα ποτέ δεν αφήνουνε μόνα τους τα ζώακια στο αυτοκίνητο καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πάθουν ασφυξία λόγω ζέστης.

Ταξιδεύοντας με πλοίο με το κατοικίδιό μας

Στην Ελλάδα μπορούμε να ταξιδέψουμε παντού με τα κατοικίδιά μας, με πλοίο, σε οποιοδήποτε νησί χωρίς κανέναν περιορισμό. Είναι σημαντικό όμως να δούμε σε ποιους χώρους εντός του πλοίου μπορούμε να είμαστε συντροφιά του. Μικρά σκυλιά και γάτες που ταξιδεύουν με το κλουβάκι τους μπορούν να είναι σε οποιονδήποτε χώρο του πλοίου μαζί μας. Αν επιλέξουμε καμπίνα, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε μία pet friendly για ένα πιο ξεκούραστο ταξίδι.

Γάτα στην ειδική της τσάντα
© Raoul Droog / Unsplash

Στους εξωτερικούς χώρους δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να καθόμαστε μαζί τους. Ειδικά τα σκυλιά πάντα με λουρί και στην τσάντα μας φίμωτρο σε περίπτωση που καταλάβουμε ότι κάποιοι συνεπιβάτες μας νιώθουν άβολα. Πάντα πάνοπλοι με κουβερτούλα, το μπολάκι με το νεράκι του και μπόλικα παιχνίδια για να απασχολείται.

Σκυλος στο κατάστρωμα πλοίου
© Alexandros Michailidis / SOOC

Από τη στιγμή που επιλέξουμε να ταξιδέψουμε συντροφιά του πρέπει να έχουμε μαζί μας και το βιβλιάριο υγείας του τετράποδο φίλου μας σε περίπτωση που μας ζητηθεί. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα είναι σημαντικό πάντα στο κολάρο να τοποθετήσουμε ταυτότητα με το τηλέφωνό μας και το όνομα του ζώου πέραν του μικροτσίπ. Με οποιοδήποτε τρόπο και αν επιλέξουμε να ταξιδέψουμε, 3-4 ωρίτσες πριν την αποχώρησή μας μπορούμε να του δώσουμε ένα ελαφρύ γεύμα για να αποφύγουμε τη ναυτία που αναφέραμε παραπάνω.

Είτε το ταξίδι είναι μεγάλο είτε μικρό, είναι σημαντικό να το απολαύσουμε τόσο εμείς όσο και το κατοικίδιό μας εξίσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ