Κατοικιδια

Εικόνες - σοκ στην Ισπανία: Σκότωσαν μικρό δελφίνι βγάζοντας selfies

Το  εντόπισαν στα ρηχά παραλίας στην Ανδαλουσία και το έβγαλαν από το νερό για φωτογραφίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
368121-761098.jpg
Facebook/Equinac

Ορισμένες φορές η ανθρώπινη βλακεία ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία, σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή.

Ένα δελφινάκι έχασε τον δρόμο του και βγήκε στα ρηχά πολυσύχναστης παραλίας στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ισπανίας. Μόλις οι λουόμενοι αντιλήφθηκαν την παρουσία του, έσπευσαν να το πάρουν στα χέρια τους και να βγάλουν selfies. Το μικρό κήτος ψυχορραγούσε. Ύστερα από λίγο πέθανε. Έμεινε, όμως, για πάντα ζωντανό μέσω των φωτογραφιών που ανέβασαν οι λουόμενοι στα social media για να πολλαπλασιάσουν τα likes και να πιστοποιήσουν στα μάτια των «φίλων» ότι περνούν καταπληκτικά στις διακοπές τους...

ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ ΚΑΙ Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

Η ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης Equinac ξεχειλίζει από οργή. «Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι τα ανθρώπινα όντα είναι το πιο παράλογο είδος που υπάρχει. Πολλοί αδυνατούν να νιώσουν συμπάθεια για ένα μοναχικό, τρομαγμένο ον, χωρίς τη μητέρα του και τρομοκρατημένο, επειδή πολλοί από εσάς, μέσα στην εγωπάθειά σας, το μόνο που θέλατε είναι να το φωτογραφίσετε και να το αγγίξετε, ακόμη κι αν το ζώο υποφέρει από στρες» επισημαίνεται.

Μέλη της οργάνωσης έσπευσαν να βοηθήσουν το δελφινάκι, το οποίο μετά την «κατανάλωση» της εικόνας του αφέθηκε στην τύχη του. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από παραθεριστή στις αρχές.

«Τα κητώδη είναι ζώα πολύ ευαίσθητα στο άγχος και το να τα περικυκλώνουν, να τα αγγίζουν και να τραβούν φωτογραφίες μαζί τους τούς προκαλεί πολύ ισχυρό σοκ, που επιταχύνει την καρδιοαναπνευστική ανακοπή, πράγμα που τελικά συνέβη» προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Equinac, προσθέτοντας ότι η παρενόχληση των δελφινιών μπορεί να διωχθεί ποινικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ