Κατοικιδια

H «Μικρή Γοργόνα» της Κοπεγχάγης βάφτηκε με αίμα φαλαινών (video)

Βανδαλισμός ενόψει του ανελέητου κυνηγιού και της σφαγής των θηλαστικών στα νησιά του βόρειου Ατλαντικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Captain SKA - Liar Liar GE2017

Η διάσημη «Μικρή Γοργόνα» της Κοπεγχάγης βάφτηκε για άλλη μια χρονιά με κόκκινη μπογιά σαν το αίμα που πλημμυρίζει τη θάλασσα του βόρειου Ατλαντικού ενόψει της σφαγής των φαλαινών τους μήνες του καλοκαιριού.

Στη στεριά, στην προβλήτα μπροστά από τη γοργόνα με κόκκινη μπογιά, υπήρχε ένα μήνυμα γραμμένο στα αγγλικά: «Δανία υπερασπίσου τις φάλαινες στα νησιά Φερόε», εκεί όπου τα φαλαινοθηρικά κυνηγούν τις φάλαινες πιλότους.

«Μικρή Γοργόνα» της Κοπεγχάγης

Οι αρχές των νήσων Φερόε επιτρέπουν στους ντόπιους να οδηγούν με τον τρόπο τους μεγάλα κοπάδια φαλαινών-πιλότων στα αβαθή, όπου τις σφάζουν. Το κρέας και το λίπος των θηλαστικών μοιράζεται μεταξύ των ντόπιων και κανείς δεν τα εμπορεύεται. Είναι μια παραδοσιακή πρακτική που χρονολογείται από τα τέλη του 16ου αιώνα.

Οι νησιώτες των Φερόε λένε ότι αυτές οι φάλαινες δεν είναι είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση και ότι υπάρχει πληθώρα κητών, περίπου 778.000 φάλαινες πιλότοι, στα παγωμένα νερά του βόριου Ατλαντικού. Οι νησιώτες κυνηγούν και σκοτώνουν περίπου 800 φάλαινες το χρόνο. 

Φαλαινοθηρικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ