Κατοικιδια

Λαβωμένος ελέφαντας παρασύρει στο θάνατο τον κυνηγό του (εικόνες)

Ο 51χρονος Νοτιοαφρικανός ειδικευόταν στο κυνήγι λιονταριών και λεοπαρδάλεων με σκυλιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355524-736745.jpg

Επαγγελματίας κυνηγός καταπλακώθηκε από έναν ελέφαντα που προηγουμένως δεχθεί πυροβολισμούς από μέλη της κυνηγητικής ομάδας του εκλιπόντος.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, κοντά στο εθνικό πάρκο Hwange της Ζιμπάμπουε. Εκεί που ένας Αμερικανός κυνηγός έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής στο θρυλικό και περήφανο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, Σέσιλ.

Κυνηγός άγριων ζώων

Ο 51χρονος Theunis Botha οδηγούσε μια ομάδα κυνηγών, όταν βρέθηκαν μπροστά σε ένα κοπάδι ελεφάντων. Τα παχύδερμα διαισθάνθηκαν τον κίνδυνο και τρία από τα θηριώδη θηλαστικά στράφηκαν με άγριες διαθέσεις προς τους κυνηγούς, με τον 51χρονο να τα πυροβολεί. Ένας τέταρτος ελέφαντας, που ήταν εκτός του οπτικού του πεδίου, του επιτέθηκε και τον παρέσυρε. Ένας άλλος κυνηγός πυροβόλησε τον συγκεκριμένο ελέφαντα και αυτός πέφτοντας, συνέθλιψε τον Botha, πατέρα πέντε παιδιών.

Η μεγαλύτερη κόρη του επιβεβαίωσε το θάνατο του πατέρα της στο BBC, χωρίς να αναφερθεί στις συνθήκες θανάτου του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας που είχε ιδρύσει ο 51χρονος, ειδικευόταν στο κυνήγι με πολλά σκυλιά, τα οποία οδηγούσαν τα ελάφια και τα αγριογούρουνα προς τους κυνηγούς, οι οποίοι τα πυροβολούσαν. Ήταν επίσης, γνωστός για το κυνήγι λιονταριών και λεοπαρδάλεων με σκυλιά.

Κυνηγός άγριων ζώων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ