Κατοικιδια

Ένα σκυλίσιο φιλί την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, είναι η σωστή ημέρα να τους ανοίξουμε την πόρτα μας (video)

320927-630336.jpg
Αγγελίνα Ματζιαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
125029-648098.jpg

Δεν μας την προσέφεραν τυλιγμένη σε φωτεινές κορδέλες. Ούτε στριμωγμένη σε πακετάκι δώρου. Η συνάντηση μας έγινε θεατρικά, με μια δόση Χολιγουντιανού οίστρου, όπως ταιριάζει και στον χαρακτήρα της. Μια ημέρα, κατά τα φαινόμενα συνηθισμένη, ήρθε με ύφος και αλητεία και μας έκανε καντάδα. Ήταν μια μελωδία μελαγχολική, ανάμεσα σε γουργουρίσματα και βρυχηθμούς. Έτσι, την συνηθισμένη εκείνη ημέρα, έγινε κάτι ασυνήθιστο και ξεκίνησε νέα αριθμητική. Από τέσσερις στο σπίτι, γίναμε πέντε.

Η εξερεύνηση της καθυστέρησε λίγες ημέρες. Ο κλήρος έπεσε σε εμένα, ήμουν το πρώτο της θύμα. Για την ακρίβεια, ήμουν θύμα ξαπλωμένο στο κρεβάτι. Εκεί λοιπόν που τεμπελιάζω δημιουργικά, ακούω ένα πλάσμα είκοσι εκατοστών, να βγάζει απειλητικούς θορύβους από την κάτω μεριά του κρεβατιού. Της συστήνομαι, για να της δείξω τους καλούς μου τρόπους, εκείνη όμως, που δεν νιώθει πως πρέπει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, με αγνοεί επιδεικτικά. Συνεχίζει να με κοιτάει για να ανιχνεύσει τις διαθέσεις μου και ένα αιώνιο λεπτό μετά, με μύρισε.

image

Μέσα σε μια ώρα γίναμε φίλες, δάγκωσε όλα τα αντικείμενα του δωματίου και μόλις με βαρέθηκε, μου γύρισε τον ποπό και έφυγε. Υποψιάζομαι ότι όλους μας ξελόγιασε με τα ίδια τεχνάσματα. Με ταχύτητα φωτός, εξελιχτήκαμε σε λάτρεις και υπηρέτες των θελημάτων της κυρίας. Τώρα κλείνει τα πέντε και εξακολουθεί να κλέβει την αγαπημένη μου ροζ παντόφλα και να την κρύβει στο αγαπημένο της φανερό σημείο, λες και δεν θα τη δω. Τον τελευταίο καιρό βέβαια, μπορεί να της αλλάξει απλά θέση, δυσκολεύεται στην μετακίνηση. Έχει παχύνει αρκετά γιατί έγινε γυναίκα πια. Γεννάει σε δυο μήνες. Παριστάνει πως δεν φοβάται, αλλά δεν την πιστεύω. Για να με καθησυχάσει, μου δίνει που και που, ένα φιλί στο μάγουλο.

Τους απογόνους που θα προκύψουν σύντομα, θα δώσουμε σε ανάδοχες οικογένειες που ήδη αναζητούμε. Με αφορμή λοιπόν την 4η Απριλίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, δεν μπορούσα παρά να σκεφτώ τα πλήθη των ζώων που σε ανάλογες συνθήκες εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες και κατ’ επέκταση τα πλήθη των άστεγων ζώων. Τα ποσοστά που δέχονται φροντίδα βρίσκονται σε ανησυχητική δυσαναλογία με τα ποσοστά των ζώων που γίνονται θύματα ασιτίας, κακοποίησης και εν τέλει, δυστυχίας.

image

Για τον σκοπό αυτό, η εταιρία Purina, που για 80 χρόνια έχει αφιερωθεί στην φροντίδα των ζώων, παρακινεί με την καμπάνια «We Are Better With Pets» όλους εμάς, να αγκαλιάσουμε τα ζώα που έχουν την ανάγκη μας και να γίνουμε σύμμαχοι της διάδοσης του μηνύματος «Καλύτερα Μαζί». #WeAreBetterWithPets #Purina.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η βελτίωση της τύχης των αδέσποτων φίλων μας, η κατάργηση της εγκατάλειψης, της κακής μεταχείρισης τους, καθώς και η παρακίνηση για υιοθέτηση νέων τετράποδων μελών στην οικογένεια.

Δες το βίντεο που έχει ετοιμάσει η Purina.

Ίσως έτσι καταλάβεις, πως η μακροβιότερη ζωή, ανήκει σε εκείνους που έχουν καλούς φίλους. Μήπως ήρθε η ώρα να αγκαλιάσεις ένα νέο φίλο και να φροντίσεις την υγεία σου;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.