Visual Browsing
ADVERTORIAL

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι για τα ενεργειακά ποτά

Ας συγκρίνουμε τα γεγονότα με τα αρνητικά και βαθιά ριζωμένα στερεότυπα

Αναμφίβολα, υπάρχουν πολλές απόψεις μεταξύ των καταναλωτών σχετικά με τις παρενέργειες που προκαλεί η κατανάλωση ενεργειακών ποτών. Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι τα ενεργειακά ποτά ενδέχεται να ενέχουν διάφορους πιθανούς κινδύνους για την υγεία, οι οποίοι σχετίζονται κυρίως με την υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, καθώς επίσης και με τον συνδυασμό των ενεργειακών ποτών με αλκοόλ. Είναι, όμως, αυτοί οι φόβοι βάσιμοι; Η απάντηση είναι πως όχι!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή συγκρίνοντας τα γεγονότα με τα αρνητικά και βαθιά ριζωμένα στερεότυπα που επικρατούν εδώ και δεκαετίες!

#1 Αρχικά, τα ενεργειακά ποτά είναι είδη διατροφής, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους και πριν φθάσουν στα χέρια των καταναλωτών υπόκεινται εντατικούς εργαστηριακούς ελέγχους. Επιπλέον, όπως συμβαίνει με κάθε άλλο καταναλωτικό προϊόν διατροφής, είναι υποχρεωτικό να αναγράφει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες και τα συστατικά του προϊόντος στη συσκευασία.

#2 Όπως και στην περίπτωση οποιουδήποτε άλλου προϊόντος διατροφής, θα ανατρέξουμε στη γνωστή βασική αρχή του Δρ. Gábor Zacher «Η δόση κάνει το δηλητήριο», και ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την κατανάλωση των ενεργειακών ποτών. Αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε καταναλώνεται σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία μας. Η υπεύθυνη συμπεριφορά των καταναλωτών είναι ζωτικής σημασίας, και μην ξεχνάτε ότι όλες οι πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε βρίσκονται πάνω στο κουτάκι.

#3 Τα ενεργειακά ποτά είναι τα μόνα προϊόντα με καφεΐνη τα οποία αναγράφουν την ακριβή ποσότητα καφεΐνης στο κουτί τους. Η ποσότητα καφεΐνης ενός ενεργειακού ποτού (250 ml) είναι ίδια με αυτήν ενός εσπρέσο (80 mg / 250 ml), 150 γραμμαρίων σοκολάτας, 400 ml μαύρου τσαγιού, 1 λίτρου ice tea και 800 ml Cola!

#4 Παρόλο που η καφεΐνη συχνά σχολιάζεται αρνητικά σε δημοσιεύματα, η κατανάλωσή της με μέτρο μπορεί είναι ωφέλιμη. Εδώ και 5.000 χρόνια απολαμβάνουμε την επίδραση της καφεΐνης μέσα από το τσάι, τον καφέ και τώρα πια μέσα από τα ενεργειακά ποτά. Χάρη στην επίδρασή της στις φλέβες και στο νευρικό σύστημα, μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία αίματος στον εγκέφαλο, οδηγώντας σε μεγαλύτερη εγρήγορση και βελτίωση των δεξιοτήτων παρατήρησης, ενώ παράλληλα μειώνει την κούραση. Επιπλέον, η καφεΐνη αυξάνει τις ποσότητες αίματος στους μύες, μειώνοντας την κόπωση και επιτρέποντάς μας να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η καφεΐνη έχει αναλγητικές ιδιότητες, για αυτό το λόγο πολλά φάρμακα περιέχουν καφεΐνη.

#5 Τα ενεργειακά ποτά είναι γνωστά σε πλήθος κόσμου ως προϊόντα με ασυνήθιστα συστατικά και ασαφείς παρενέργειες. Ωστόσο, μία δεύτερη ματιά στα κύρια συστατικά τους και πιο συγκεκριμένα σε αυτά του HELL ENERGY θα μας εκπλήξει! Το HELL ENERGY περιέχει σχεδόν 90% νερό, πραγματική κοκκοποιημένη ζάχαρη που προσφέρει ενέργεια, καφεΐνη που αναζωογονεί, κιτρικό οξύ και καραμέλα ως χρωστικές ουσίες, 5 είδη βιταμινών Β, ανθρακικό και άρωμα tutti-fruti.

Συνεπώς, όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι τα ενεργειακά ποτά είναι θύματα αβάσιμων επιθέσεων. Συνεχίστε, λοιπόν, να απολαμβάνετε το ενεργειακό ποτό σας χωρίς κανένα φόβο και καμία ενοχή. Απλά να θυμάστε να διαβάζετε τις πληροφορίες στη συσκευασία του προϊόντος και να καταναλώνετε υπεύθυνα.


* Το άρθρο βασίζεται στη μελέτη του σημαντικότερου οργανισμού για την ασφάλεια των τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΑΑΤ): Scientific Opinion on the safety of caffeine

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Εικόνων Λέξεις: Εννέα εικαστικοί δημιουργοί συνδιαλέγονται με την ποιητική της εικόνας
Εικόνων Λέξεις: Εννέα εικαστικοί δημιουργοί συνδιαλέγονται με την ποιητική της εικόνας
Chili Art Gallery
21.03.2019
Εικόνων Λέξεις: Εννέα εικαστικοί δημιουργοί συνδιαλέγονται με την ποιητική της εικόνας
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5