- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά της γρίπης: Οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Η κ. Αγαπηδάκη καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν έγκαιρα και να τηρούν τα μέτρα προστασία
Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά της γρίπης: Οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Την ανάγκη του έγκαιρου αντιγριπικού εμβολιασμού για την περίοδο 2025-2026, ειδικά για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, υπογραμμίζει με εγκύκλιό της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. Ο εμβολιασμός, που ξεκίνησε από τις 2 Οκτωβρίου, θεωρείται κρίσιμος μέτρο προστασίας έναντι σοβαρής νόσησης ή ακόμη και θανάτου, κυρίως για τα πιο ευάλωτα άτομα.
Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, προτεραιότητα δίνεται στους άνω των 60 ετών, βρέφη και παιδιά από 6 μηνών έως 5 ετών, παιδιά και ενήλικες με χρόνια νοσήματα, εγκύους, λεχωίδες, θηλάζουσες, άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία, παιδιά σε μακροχρόνια αγωγή με ασπιρίνη, φροντιστές βρεφών ή ασθενών, κλειστούς πληθυσμούς, εργαζόμενους σε δομές υγείας και φιλοξενίας προσφύγων, αστέγους, καθώς και όσους έχουν συχνή επαφή με ζώα υψηλού κινδύνου.
Για την περίοδο 2025-2026 είναι διαθέσιμα τα σκευάσματα Vaxigrip TIV, Influvac, Flucelvax, Efluelda, Fluad και Fluenz, με διαφορετικές ενδείξεις ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση υγείας. Η επιλογή γίνεται πάντα με βάση την ασφάλεια του κάθε ατόμου, ενώ ο εμβολιασμός μπορεί να συγχορηγηθεί με το εμβόλιο κατά της COVID-19, αλλά σε διαφορετικά σημεία του σώματος.
Τα αντιγριπικά εμβόλια χορηγούνται και από τα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή, ενώ κάθε πράξη καταγράφεται υποχρεωτικά στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών για την καλύτερη παρακολούθηση και προστασία της δημόσιας υγείας.
Η κ. Αγαπηδάκη καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν έγκαιρα και να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ώστε να μειωθούν οι σοβαρές επιπλοκές και οι νοσηλείες. Για περισσότερες πληροφορίες διατίθεται η ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr) και ο ΕΟΔΥ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύνδεση με κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου και αυτοκτονικές συμπεριφορές δείχνει μακροχρόνια μελέτη σε παιδιά 11-12 ετών
Νέα μελέτη δείχνει ότι η δια βίου μάθηση μπορεί να καθυστερήσει το Αλτσχάιμερ έως και επτά χρόνια
Τι έδειξε η έρευνα σε προϊόντα
Μελέτη με μαγνητικές τομογραφίες αποκαλύπτει απρόσμενα αποτελέσματα
Εκδηλώσεις ενημέρωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επτά άγνωστες αιτίες που ευθύνονται για την εκδήλωσή του
Σε ποια δεκαετία κορυφώνεται η κούραση - Πότε οι βιολογικές αλλαγές συμπίπτουν με τις μεγαλύτερες ευθύνες
Η μέθοδος προβάλλεται συχνά ως «hack»
Οι κύριες παθήσεις της εποχής μας και η σημασία της πρόληψης
Για πρώτη φορά επιστήμονες μιλούν ανοιχτά για θεραπεία και φαρμακευτικό προϊόν
Αυτό που αλλάζει στην πραγματικότητα είναι το πόσο μακριά φαίνονται τα μαλλιά μας
Προβλήματα που δεν αφορούν μόνο την αισθητική αλλά και τη στοματική μας υγεία
Το μυστικό που εξετάζουν οι επιστήμονες
Mέσω του προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας
Τα τρία τέταρτα των ασθενών με ημικρανία είναι γυναίκες
Η προστατευτική σχέση δεν παρατηρήθηκε στον ντεκαφεϊνέ
Η One Sanctum φέρνει τον ιατρό και bestselling συγγραφέα για μια διαφορετική συνάντηση με τίτλο «Resilience in a Stressed World»
Όταν οι γονείς κουράστηκαν να εξηγούν τα πάντα και η ανατροφή παλιάς σχολής επέστρεψε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.