- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Sexability: Το σεξ και η αναπηρία
Μία ιστορία για τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne και τον έρωτα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Sexability: Το ντοκιμαντέρ του MDA Ελλάς για το σεξ και την αναπηρία θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Το ντοκιμαντέρ του MDA Ελλάς “Sexability - A story about Duchenne Muscular Dystrophy and Love” πραγματεύεται τον έρωτα, το σεξ και την αναπηρία και επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα "Ανοιχτοί Ορίζοντες". Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Μαρτίου στις 17.00 στην αίθουσα Αίθουσα Φρίντα Λιάππα, Αποθήκη Δ, Λιμάνι.
Η αρχική ιδέα γεννήθηκε από το MDA Ελλάς, με στόχο να ενημερώσει το κοινό για την νευρομυϊκή πάθηση Duchenne, και να αναδείξει την πραγματικότητα των ατόμων με Duchenne πέρα από την ιατρική της διάσταση, εστιάζοντας στη συναισθηματική και ερωτική τους ζωή.
Το Sexability επιχειρεί να προσεγγίσει με ευθύτητα και χωρίς ταμπού τη σεξουαλική ζωή των ανάπηρων ατόμων, καθώς και να αποδομήσει στερεότυπα για την Duchenne και την αναπηρία εν γένει.
Sexability: Η υπόθεση του ντοκιμαντέρ
Το ντοκιμαντέρ Sexability του MDA Ελλάς παρακολουθεί τη ζωή του Πάνου, Μέλους του MDA, ασθενή με Μυϊκή Δυστροφία Duchenne, και εστιάζει στην αναζήτηση του έρωτα, και την σχέση αναπηρίας και σεξ. Ανάμεσα στις προσωπικές του αφηγήσεις, αλλά κι αυτές της οικογένειάς του, παρεμβαίνει ο Μαρίνος, ο οποίος είναι επίσης Μέλος του MDA με Duchenne, με μία διαφορετική προσέγγιση περί έρωτα. Στο ντοκιμαντερ συμμετέχουν επαγγελματίες ειδικοί στην πάθηση, καθώς και ο πρωτοπόρος σεξουαλικός βοηθός Δημήτρης Ζώρζος.
Το Sexability κάνει την Διεθνή Πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο γύρω από την αναπηρία και το δικαίωμα στην αγάπη καθώς και τη σεξουαλική ελευθερία. Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο και στο AgoraDoc Market, δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του χώρου να ανακαλύψουν και να διαδώσουν την ιστορία της, αλλά και online για θέαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ από τις 11/03 στις 10:00 π.μ. και έως το τέλος του Φεστιβάλ ή την εξάντληση των 500 θεάσεων.
Συντελεστές
Ιδέα - Παραγωγή: MDA Hellas
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζιβόπουλος
Αρχισυνταξία - Σενάριο: Μελπομένη Μαραγκίδου
Μοντάζ - Σενάριο: Σοφία Σφυρή
Πρωτότυπη Μουσική: Αντώνης Χατζηκωνσταντής - Βασίλης Ζαμπίκος
Τίτλοι Αρχής/Graphic Design/Αφίσα: Παναγιώτης Παρνασσάς
Τι είναι η Μυϊκή Δυστροφία Duchenne (DMD)
Η Μυϊκή Δυστροφία Duchenne (DMD) είναι μια γενετική ασθένεια που επηρεάζει κατά μέσο όρο 1 στα 5.000 νεογέννητα αγόρια σε όλο τον κόσμο. Προκαλείται από σφάλματα στο γονίδιο της δυστροφίνης, το μακρύτερο γονίδιο στο ανθρώπινο σώμα. Τα αγόρια με DMD χάνουν σταδιακά την κινητικότητά τους, ενώ στην εφηβεία, η ασθένεια επηρεάζει τους μύες της καρδιάς και του αναπνευστικού συστήματος. Τα τελευταία χρόνια, η έρευνα έχει κάνει άλματα, δίνοντας ελπίδες στα αγόρια και τις οικογένειές τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα έρευνα δείχνει ότι λίγα λεπτά παιχνιδιού μπορούν να ενισχύσουν γνωστικές λειτουργίες σε παιδιά και ενήλικες
Η εργασία, η υπερβολική έκθεση στις οθόνες και τα άρθρο της Ρέιτσελ Μπιρν
Έρευνα δείχνει ότι ορισμένοι τύποι λίπους παίζουν ζωτικό ρόλο στην καταπολέμηση λοιμώξεων και φλεγμονών
Πάνω από 3 ώρες μπροστά στην τηλεόραση; Τι αποκαλύπτει για την ψυχική σας υγεία
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Τα τεστ δεν εγγυώνται μακροζωία αλλά δείχνουν το δρόμο
Εμφανίζεται κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 50 και 60 ετών
Ανάμεσα στις αιτίες και η κλιματική αλλαγή
Τα δεδομένα από μελέτη πενταετίας
Η χρόνια προστατίτιδα παραμένει δύσκολη στη διάγνωση, αλλά υπάρχουν τρόποι διαχείρισης και ανακούφισης
Ιδιαίτερα ωφελημένοι είναι όσοι έχουν λιπαρό τριχωτ
Το σχέδιο SHIELD ενός κορυφαίου επιστήμονα του Χάρβαρντ για υγιή γήρανση
Πρόκειται για φυσική εποχική αλλαγή ή ένδειξη ενός μεγαλύτερου προβλήματος;
Απαντά ο Βασίλης Καραμανίδης, διαιτολόγος-διατροφολόγος (VK Nutrition)
Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ δεν τρώει σχεδόν κανένα λαχανικό ή φρούτο
Τα αποτελέσματα 25ετούς μελέτης στη Σουηδία
Χωρίς αλλαγή συμπεριφοράς, το φάρμακο μοιάζει περισσότερο με «διάλειμμα» στο πρόβλημα
Οι μέθοδοι αντιμετώπισής της που έχουμε στη διάθεσή μας
Οι διατροφικές ανάγκες δεν είναι σταθερές, αλλά εξελίσσονται με τα χρόνια
Τι λένε οι ειδικοί για τις βιταμίνες σε μορφή καραμέλας ζελέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.