Ενημερωτική δράση για το δημογραφικό από τη Be-Live στη Λίμνη Ευβοίας
Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων
Στη Λίμνη Ευβοίας η Be-Live σε δράση ενημέρωσης για την υπογονιμότητα
Ως μέρος των δράσεων για το δημογραφικό και στο πλαίσιο της στήριξης οικονομικά ασθενέστερων ομάδων ενημερωτική δράση στη Λίμνη Ευβοίας πραγματοποίησε το μη κερδοσκοπικό Σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας Be-Live. Οι δύο ιδρυτές της Be-Live κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης μίλησαν για τον σκοπό της ίδρυσης του Σωματείου και παρουσίασαν το όραμα, τις δράσεις και τις προοπτικές του, σε μία κοινωνία οικονομικής κρίσης, δημογραφικής γήρανσης και υπογονιμότητας. Επιπλέον, ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με το πρόβλημα της υπογονιμότητας και πώς οι τεχνικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής μπορούν να βοηθήσουν υπογόνιμα ζευγάρια να κάνουν παιδί. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι πληροφορήθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο ένα υπογόνιμο ζευγάρι που δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά το βάρος της εξωσωματικής μπορεί να κάνει αίτηση και να συμμετάσχει στο πρόγραμμα δωρεάν θεραπειών από το Σωματείο.
Ο κ. Κελλάρης δήλωσε: «Η συμμετοχή μας για ένα μέλλον με λιγότερα προβλήματα υπογονιμότητας και η συμβολή μας στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας είναι το βασικό μας κίνητρο για αδιάκοπη και αμείωτη προσπάθεια» ενώ ο κ. Χηνιάδης συμπλήρωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία πυρόπληκτη περιοχή και είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε έμπρακτα».
Στην εκδήλωση, εκτός από τους εκπροσώπους του Διοικητικού συμβουλίου της Be-live, παρευρέθηκε η κ. Κατερίνα Καζάνη, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου, η οποία και αποτέλεσε πυρήνα της οργάνωσης της δράσης, υπό την Αιγίδα του Δήμου Λίμνης - Μαντούδου - Αγίας Άννας.
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη για τη στήριξη, την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αγγελική Ανδρέου, τους αντιδημάρχους κ. Γιάννη Κατζούρα, Παναγιώτη Αρβανίτη και Αργύρη Λιάσκου, τον Προέδρο της κοινότητας λίμνης Γιάννη Τριανταφύλλου, τον πρώην Δήμαρχο λίμνης κ. Κώστα Μάρκου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τον κ. Γιώργο Στέφο, Πρόεδρο τρίτεκνων του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν ειδικευόμενοι της Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Η πρωτοβουλία αυτή της Be-Live πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, με τη χορηγία της Eurobank, η οποία υποστηρίζει έμπρακτα τη δράση της Be-Live ως μέγας χορηγός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθώντας μια αφήγηση που υπόσχεται επιτυχία, ελευθερία, οικονομική άνεση, ερωτική πληρότητα ή κοινωνική αποδοχή
Δεν σβήνονται τα τραύματα. Αλλά μπορούν να μεταβολιστούν. Να πάψουν να καθορίζουν ασυνείδητα τις επιλογές μας.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι η μελέτη δεν αποδεικνύει αιτιώδη σχέση,
Αφορούν το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά παραμένουν άγνωστες
Η ενέργεια του σώματος εξαντλείται πολλές φορές χωρίς προφανή λόγο
Το κολλαγόνο είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που παράγεται φυσικά στο σώμα αλλά μειώνεται με την ηλικία
Το εργαστήριο συντονίζει ο Κλέαρχος Σταματουλάκης, ψυχολόγος και συγγραφέας
Ανησυχητικά στοιχεία του ΠΟΥ - Ένας στους επτά εφήβους χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο
Επηρεάζουν περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο
Μπορεί να προκαλέσει από πόνο μέχρι διάβρωση του στομάχου
Πότε μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα όπως κοκκίνισμα και πόνος στα μάτια
Για πολλούς είναι συνήθεια, για άλλους σχεδόν… απαγορευτικό
Η γυμναστική που κάνει τη διαφορά - Οι μύες-κλειδιά και το πρόγραμμα των 10 λεπτών
Οι καλύτερες και ταχύτερες διαγνώσεις, η πρόσβαση σε φάρμακα και η απαίτηση της προσωπικής ευτυχίας
H εξέλιξή της είναι ραγδαία - Μέσα σε 24 ώρες ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση
Συμβουλές για γερά οστά σε όλες τις ηλικίες
Νέα μελέτη αποκαλύπτει την εποχικότητα της ανδρικής γονιμότητας
Μία επιστημονική προσομείωση απαντά στο αιώνιο ερώτημα
Οι ειδικοί εξηγούν τους βιολογικούς λόγους και τις συνήθειες που διαταράσσουν τον ύπνο
Πόσο αποτελεσματική είναι η κατάψυξη ωαρίων σήμερα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.