Health & Fitness

Podcast Health bites - Αστερία Σταματάκη | Τι είναι τα διατροφοφάρμακα  και πού βοηθούν;

Μια συζήτηση με τον Χάρη Δημοσθενόπουλο

Αστερία Σταματάκη
Αστερία Σταματάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η λέξη διατροφοφάρμακα ακούγεται συχνά τα τελευταία  τα χρόνια και αποτελεί την απόδοση στα ελληνικά του όρου «Nutraceuticals» που προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων «nutrition» (διατροφή) και «pharmaceutical» (φαρμακευτικός)

Ο όρος διατροφοφάρμακα περιγράφει τα συστατικά  της διατροφής μας, που είναι είτε τρόφιμα είτε μέρη τροφίμων, και παρέχουν φαρμακευτικά οφέλη ή προάγουν την υγεία, συμπεριλαμβανομένων της πρόληψης ή/και της θεραπείας κάποιων ασθενειών.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα διατροφοφάρμακα είναι προϊόντα που απομονώνονται από τρόφιμα και πωλούνται σε φαρμακευτική μορφή, συχνά μη συσχετιζόμενη με τρόφιμο.

Tα διατροφοφάρμακα σε συνδυασμό με μια γενικότερη αλλαγή τρόπου ζωής, απώλεια βάρους, άσκηση αλλά και ειδική φαρμακευτική αγωγή μπορούν να παίξουν ρόλο στην πρόληψη και ρύθμιση διαφόρων μεταβολικών νοσημάτων όπως είναι η υπεριλιπιδαιμία και η υπέρταση.

Στο δεύτερο επεισόδιο του podcast Health Bites αναλύουμε μαζί με τον Χάρη Δημοσθενόπουλο (Κλινικός Διαιτολόγος, Βιολόγος και Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος ΓΝΑ «Λαϊκό») πώς τα συστατικά της μαγιάς του κόκκινου ρυζιού και άλλων φυτικών ουσιών μπορούν να ωφελήσουν την υγεία μας.

Χάρης Δημοσθενόπουλος (Κλινικός Διαιτολόγος, Βιολόγος και Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος ΓΝΑ «Λαϊκό»)
Ο Χάρης Δημοσθενόπουλος

Τι θα ακούσετε στο podcast «Health bites» με την Αστερία Σταματάκη

Το podcast «Health Bites» με την Αστερία Σταματάκη εστιάζει σε θέματα διατροφής και υγείας. Κάθε εβδομάδα θα αναλύουμε ενδιαφέροντα θέματα που μας αφορούν και πολλές φορές μας προβληματίζουν. Θα καταρρίψουμε μύθους. Θα κατανοήσουμε τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος καθώς και την επίδραση της τροφής σ’ αυτό. Είτε πρόκειται για την απώλεια βάρους, την ισορροπημένη διατροφή, την υγεία του εντέρου, τις ορμόνες, τον ύπνο, την ψυχική μας διάθεση ή σοβαρότερες καταστάσεις όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διακεκριμένοι επιστήμονες θα μας συμβουλεύουν για το πώς μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο και κυρίως πώς να ζήσουμε καλύτερα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ