- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Roche: Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2022
Δωρεά για τις ανάγκες λειτουργίας του Χαμόγελου του Παιδιού, στο Μαρούσι
Ενενήντα εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas ακολούθησαν τη «διαδρομή» προσφοράς στο Χαμόγελο του Παιδιού
Τη διεθνή πρωτοβουλία «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά» αγκάλιασαν, για ακόμα μια χρονιά, οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas, προσφέροντας εθελοντικά για τα παιδιά, ηλικίας 2 έως 19 ετών, που φιλοξενούνται στο Σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού», στο Μαρούσι.
Η φετινή «διαδρομή προσφοράς», στην οποία συμμετείχαν συνολικά 90 εργαζόμενοι, ξεκίνησε στα γραφεία της εταιρείας όπου πραγματοποιήθηκε ένα εσωτερικό bazaar, στο πλαίσιο του οποίου αγαπημένα είδη (βιβλία, παιχνίδια, διακοσμητικά, αξεσουάρ κ.ά.) που χάρισαν εργαζόμενοι της Roche, βρήκαν ένα δεύτερο «σπίτι» στα χέρια άλλων συναδέλφων τους, ενώ το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις αγορές δόθηκε ως δωρεά για τις ανάγκες λειτουργίας του «Χαμόγελου του Παιδιού», στο Μαρούσι.
Συνεχίστηκε με τη δωρεά πακέτων με σχολικά είδη, που θα συντροφεύσουν αυτή τη χρονιά τους μικρούς μαθητές του «Χαμόγελου», τα οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διακόσμησαν με ευχές και ζωγραφιές, δημιουργώντας ένα προσωποποιημένο δώρο για κάθε παιδί. Επιπλέον, η εταιρεία δώρισε και είδη επίπλωσης στους μικρούς μαθητές, με στόχο να ανανεωθούν οι χώροι μελέτης στο Σπίτι και να γίνει πιο ευχάριστη η καθημερινότητα των παιδιών.
Παράλληλα, πολλοί εργαζόμενοι επέλεξαν να προσφέρουν χρήματα είτε στο ειδικό κουτί που είχε τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια του bazaar, είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης απευθείας στον οργανισμό.
Ο Ezat Azem, Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, δήλωσε σχετικά ότι «Η Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά αποτελεί τα τελευταία 19 χρόνια σημείο αναφοράς για την κουλτούρα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Roche Hellas. Μέσω της συμμετοχής μας στην πρωτοβουλία αυτή, έχουμε δημιουργήσει μια “παράδοση” εθελοντικής κινητοποίησης, που με υπερηφάνεια βλέπουμε κάθε χρόνο, όχι μόνο να παραμένει ενεργή στις καρδιές των συναδέλφων, αλλά να διευρύνεται με νέες πρωτότυπες δράσεις, πάντα με στόχο να βελτιώσουμε τις ζωές των παιδιών που έχουν ανάγκη».
Από την πλευρά του, ο Siete Braak, Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Diagnostics Hellas, σημείωσε ότι «Η βιώσιμη συμπεριφορά είναι ριζωμένη στον τρόπο με τον οποίο καθημερινά δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά. Μέσω του ετήσιου φιλανθρωπικού θεσμού, η “οικογένεια” της Roche άνοιξε για άλλη μια φορά την αγκαλιά της για τα παιδιά του “Χαμόγελου”, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο το σκοπό της, να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων. Γιορτάσαμε μαζί τους τη ζωή, την κινητήριο δύναμη για οτιδήποτε κάνουμε τα 125 χρόνια λειτουργίας μας, είτε αναπτύσσοντας καινοτόμα προϊόντα και διαγνωστικές λύσεις προς όφελος των ασθενών, είτε δημιουργώντας στιγμές χαράς και ευτυχίας για τα ευάλωτα παιδιά».
Όπως κάθε χρόνο, το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε συνολικά από τις απευθείας δωρεές των εργαζομένων θα διπλασιαστεί από τη Roche και θα διατεθεί για τους σκοπούς του Employee Action and Charity Trust (Re&Act), της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της εταιρείας που υποστηρίζει την προσχολική εκπαίδευση, την ανάπτυξη ικανοτήτων και την ανάπτυξη των νέων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά» (Children’s Walk) υλοποιείται από το 2003 σε ετήσια βάση και μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 274.000 εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο έχουν περπατήσει, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 21 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι το κοιλιακό λίπος συνδέεται με επιβλαβείς αλλαγές στην καρδιά
«Οι σχέσεις δεν είναι μόνο συναισθηματική ασφάλεια, αλλά βιολογικός παράγοντας υγείας»
Από τα ζεστά αφεψήματα μέχρι την παραδοσιακή ιατρική, αποδεικνύεται πολύτιμο για υγεία και ευεξία
Δες πώς ένας δεκάλεπτος περίπατος μπορεί να βελτιώσει την υγεία και τη διάθεσή σου
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.