Υπογονιμότητα: Δράση ενημέρωσης στη Μυτιλήνη
Από το Be-Live Δράση σε συνεργασία με τη Eurobank
Εκδήλωση ενημέρωσης για την υπογονιμότητα στη Μυτιλήνη από Be-Live Δράση και Eurobank
Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Be-Live Δράση πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης στη Μυτιλήνη και στην Καλλονή του νομού Λέσβου για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank για το δημογραφικό «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια».
Την ομάδα της Be-Live υποδέχθηκαν ο κ. Δημήτρης Κουρσουμπάς, Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, καθώς και οι κ.κ. Γιώργος Καμπούρης, Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και Παναγιώτης Προβέτζας, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου. Οι τοπικοί φορείς απηύθυναν χαιρετισμό και αναφέρθηκαν στο πρόβλημα της υπογονιμότητας και της υπογεννητικότητας, ως φαινόμενο των ημερών μας.
Η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά και οι προϋποθέσεις σχετικά με τις δωρεάν θεραπείες με την υποστήριξη του Σωματείου, που απευθύνονται σε υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία στη σημερινή κοινωνία της κρίσης και της υπογεννητικότητας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις υποστηρίξουν, ήταν τα θέματα που ανέλυσαν οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της Be-Live κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου Eurobank κ. Μιχάλης Βλασταράκης καθώς και ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ειδικών Έργων του Ομίλου Eurobank κ. Παναγιώτης Καρδάσης, οι οποίοι μίλησαν για την ανάγκη της ανάδειξης της σοβαρότητας του δημογραφικού ζητήματος και την από κοινού συμβολή στην αντιμετώπισή του, ως κοινό στόχο της Eurobank και του μη κερδοσκοπικού Σωματείου Be-Live, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης στα ακριτικά νησιά.
Επίσης, ο κ. Νίκος Φραγκιαδάκης, Διευθυντής Τομέα Κρήτης & Νήσων, η κ. Φραγκούλα Τοπαλή, Διευθύντρια Καταστήματος της Eurobank στη Μυτιλήνη και ο κ. Γιώργος Χρυσόπουλος, Διευθυντής Καταστήματος Καλλονής, υποδέχθηκαν τους ιδρυτές της Be-Live και αναγνώρισαν την αξία του έργου τους για την τοπική κοινωνία της Λέσβου και τη σημασία της στήριξής του, ώστε το όραμα του προγράμματος «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια» της Τράπεζας, να γίνει άμεση πραγματικότητα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αγορά της «longevity» αναμένεται να αυξηθεί παγκοσμίως σε σχεδόν 1,9 τρισεκατομμύρια έως το 2034
Η απώλεια βάρους είναι ίσως ο πιο επίμονος μύθος
Οι προσωπικές μας σκέψεις επιδεινώνουν το στρες, οι αυξημένες προσδοκίες δημιουργούν ενοχές
Πώς εκθέτουν το σώμα σας σε ενδοκρινικούς διαταράκτες
Ειδικοί επισημαίνουν ότι μέσα σε μία εβδομάδα μπορεί να προκληθεί μόνιμη βλάβη στην όραση
Τρόποι μείωσης των συμπτωμάτων
Κλινικές δοκιμές αναφέρουν απώλεια 15-20% του αρχικού σωματικού βάρους
Μη σκαλώνεις που μεγαλώνεις
Βράβευση της εταιρείας του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη
Μελέτη σε ελεγχόμενο χώρο δείχνει τον ρόλο βήχα, αερισμού και μάσκας στη μετάδοση
Μικρές, επιστημονικά τεκμηριωμένες συνήθειες που προστατεύουν τον εγκέφαλο και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής
Τα όρια μεταξύ ευκαιριακής κατανάλωσης οινοπνεύματος και εθισμού
Οι ερευνητές ανέλυσαν 37 μελέτες που αφορούσαν περισσότερους από 9.000 συμμετέχοντες
Αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και διαβήτη
Παράλληλα, αποθαρρύνεται η κατανάλωση τροφίμων και ποτών με τεχνητά αρώματα
To εργαλείο που ίσως είναι τελικά πιο υγιεινό για το πλύσιμο των πιάτων
Το «σύνδρομο μετά τις διακοπές» και η καθημερινότητα που δεν αφήνει χώρο για τον εαυτό
Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ για την προστασία του πληθυσμού
Ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση, αυστηρότερους ελέγχους και συνεχή επιστημονική έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.