- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
BioNTech: Θα ζήσουμε με τον κορωνοϊό για 10 χρόνια
«Καλύτερα προετοιμασμένοι για νέες μεταλλάξεις»
Ουγκούρ Σαχίν, CEO BioNtech: Ο κόσμος είναι «καλύτερα προετοιμασμένος» να αντιμετωπίσει μελλοντικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού.
«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό για τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν, η εταιρεία του οποίου ανέπτυξε το πρώτο mRNA εμβόλιο κατά του ιού από κοινού με την Pfizer.
«Πάντα θα υπάρχουν νέες παραλλαγές, αλλά πάντα μαθαίνουμε περισσότερα και προετοιμαζόμαστε καλύτερα» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ως γνωστόν εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει η πρώτη δοκιμή ενός εξειδικευμένου στην Όμικρον εμβολίου από μεγάλη δυτική φαρμακοβιομηχανία, κάτι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό του εάν η Pfizer και η BioNTech προσαρμόσουν το σχέδιό τους για την παραγωγή 4 δισ. δόσεων του υπάρχοντος εμβολίου τους το 2022. Οι εταιρείες είπαν ότι δεν αναμένουν να αλλάξει η παραγωγική ικανότητα, εάν αποφασίσουν να στραφούν σε ένα νέο εμβόλιο με βάση την Όμικρον. Η Pfizer έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή ορισμένων δόσεων του νέου σκευάσματος, το οποίο έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να είναι έτοιμο τον Μάρτιο.
«Τα εμβόλια εξακολουθούν να προσφέρουν ισχυρή προστασία έναντι της σοβαρής ασθένειας που προκαλείται από την Όμικρον. Ωστόσο, τα δεδομένα που προκύπτουν υποδεικνύουν ότι η προστασία που προκαλείται από το εμβόλιο έναντι της μόλυνσης και της ήπιας έως μέτριας βαρύτητας νόσου εξασθενεί ταχύτερα από ό,τι είχε παρατηρηθεί με προηγούμενα στελέχη», δήλωσε ο Σαχίν. «Αυτή η μελέτη αποτελεί μέρος της επιστημονικής προσέγγισής μας για την ανάπτυξη ενός εμβολίου που βασίζεται σε παραλλαγή που επιτυγχάνει παρόμοιο επίπεδο προστασίας έναντι της Όμικρον όπως έκανε με προηγούμενες παραλλαγές», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το να κρατάτε όλες τις ευθύνες πάνω σας, ενώ έχετε συνεργάτες, κρατάει και εσάς σκλαβωμένους, και την δουλειά σας σε τέλμα
Το «χάπι της νύχτας» και τα φάρμακα για την πρωινή υπνηλία
Με στόχο την προώθηση της οικολογικής συνείδησης
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν αποτελεί από μόνο του καθοριστικό παράγοντα
Τι ρόλο παίζουν τα υπολείμματα προϊόντων styling
Για την καθοριστική συμβολή της στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα
Πολλές από τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις βρίσκονται ακόμη σε στάδιο κλινικής αξιολόγησης
Θεραπείες που απευθύνονται σε γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας
Ποιοι θα πρέπει να κάνουν μέτρηση οστικής πυκνότητας
Νέα έρευνα δείχνει ότι η συστηματική προπόνηση με βάρη θωρακίζει την καρδιά και προστατεύει τον εγκέφαλο
Έρευνες δείχνουν ότι συγκεκριμένα τρόφιμα ενισχύουν την παραγωγή ουσιών που σχετίζονται με τον ύπνο και τη χαλάρωση
Tο εσωτερικό παιδί, το εν δυνάμει ενήλικο κομμάτι, η θεραπεία και το θάρρος που χρειάζεται για να εγκαταλείψουμε μια ταυτότητα που κάποτε μας προστάτευσε, αλλά πλέον δεν μας επιτρέπει να πετάξουμε.
Κάθε χρόνο 866 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια ασθένεια εξαιτίας της κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφίμων
Για πέντε μέρες, στο Poseidonion Grand Hotel, το πρώτο retreat της One Sanctum έφερε κοντά 130 ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου. Όχι ένα συνέδριο, αλλά ένα μικρό, προσωρινό διεθνές χωριό.
Χρόνια και σύνθετα νοσήματα με σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία
Σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, υπό την εποπτεία του ΕΚΠΑ
Αίτια και αντιμετώπιση του προβλήματος στις γυναίκες
Η πιο συχνή κακοήθεια στους άνδρες άνω των 50 ετών
Αναβάθμιση στους τομείς της ογκολογίας, της καρδιολογίας και της νευρολογίας
Ένα βήμα μπροστά για την υγεία των παιδιών, από το Υπουργείο Υγείας και τη UNICEF
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.