- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μόσιαλος: Ευθύνες των ΜΜΕ που προβάλλουν τις γνώμες μη ειδικών
Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί επαρκώς
O καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε σε ευθύνες των ΜΜΕ που προβάλουν γνώμες μη ειδικών για το εμβόλιο.
«Ένας εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα άνω των 50, μετράει όσο τρεις εμβολιασμοί στις νεότερες ηλικίες και είναι σημαντικό για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στους άνω των 50 και να γίνει και η τρίτη δόση», τόνισε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος.
Μιλώντας στην ειδική εκπομπή «COVID19 Ώρα μηδέν» της ΕΡΤ3, είπε «Ο μισός πλανήτης έκανε τουλάχιστον τη μισή δόση του εμβολίου, δηλαδή το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί επαρκώς».
«Η πλειονότητα δεν είναι κατά των εμβολίων αλλά φοβάται ότι θα πεθάνει από το εμβόλιο, επισήμανε, παρότι δεν υπάρχει κάποιος που πιστοποιημένα πέθανε από εμβόλιο m-RNA. Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν με τους χιλιάδες θανάτους και τις χιλιάδες νοσηλείες ανεμβολίαστων και να πάρουν τις αποφάσεις τους» συνέχισε.
Όπως ανέφερε ο κ. Μόσιαλος, το πρώτο διάστημα δόθηκε πολύ μεγάλη δημοσιότητα στις αρνητικές ειδήσεις και στα όποια προβλήματα προέκυψαν από το Astra Zeneca, ενώ το τελευταίο εξάμηνο δεν υπήρξε κάτι ανάλογο με τα m-RNA εμβόλια, τονίζοντας ότι, εάν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα, θα δινόταν ανάλογη δημοσιότητα. Τόνισε ότι, ενώ δεν υπήρχαν θάνατοι ή πρόβλημα από εμβόλιο τους τελευταίους 5-6 μήνες, υπάρχουν πάνω από 5 εκατομμύρια νεκροί που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μη εμβολιασμένοι.
Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στις ευθύνες των ΜΜΕ που προβάλλουν τις γνώμες ανθρώπων που δεν είναι ειδικοί. Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ακόμη την ανάγκη να γίνονται έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων και ταυτόχρονα να ενημερώνονται σωστά οι πολίτες.
«Αν τα μέτρα δεν υλοποιηθούν, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει διλήμματα, με έσχατο το lockdown», εκτίμησε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι η πολιτεία μπορεί να εξετάσει τοπικούς περιορισμούς ή την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα δείχνει ότι ορισμένοι τύποι λίπους παίζουν ζωτικό ρόλο στην καταπολέμηση λοιμώξεων και φλεγμονών
Πάνω από 3 ώρες μπροστά στην τηλεόραση; Τι αποκαλύπτει για την ψυχική σας υγεία
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Τα τεστ δεν εγγυώνται μακροζωία αλλά δείχνουν το δρόμο
Εμφανίζεται κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 50 και 60 ετών
Ανάμεσα στις αιτίες και η κλιματική αλλαγή
Τα δεδομένα από μελέτη πενταετίας
Η χρόνια προστατίτιδα παραμένει δύσκολη στη διάγνωση, αλλά υπάρχουν τρόποι διαχείρισης και ανακούφισης
Ιδιαίτερα ωφελημένοι είναι όσοι έχουν λιπαρό τριχωτ
Το σχέδιο SHIELD ενός κορυφαίου επιστήμονα του Χάρβαρντ για υγιή γήρανση
Πρόκειται για φυσική εποχική αλλαγή ή ένδειξη ενός μεγαλύτερου προβλήματος;
Απαντά ο Βασίλης Καραμανίδης, διαιτολόγος-διατροφολόγος (VK Nutrition)
Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ δεν τρώει σχεδόν κανένα λαχανικό ή φρούτο
Τα αποτελέσματα 25ετούς μελέτης στη Σουηδία
Χωρίς αλλαγή συμπεριφοράς, το φάρμακο μοιάζει περισσότερο με «διάλειμμα» στο πρόβλημα
Οι μέθοδοι αντιμετώπισής της που έχουμε στη διάθεσή μας
Οι διατροφικές ανάγκες δεν είναι σταθερές, αλλά εξελίσσονται με τα χρόνια
Τι λένε οι ειδικοί για τις βιταμίνες σε μορφή καραμέλας ζελέ
Τα πράγματα ίσως να είναι λίγο πιο περίπλοκα από ότι νομίζουμε
Τα φυτικά εκχυλίσματα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.