- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μόσιαλος: Με αύξηση εμβολιασθέντων θα ανακοπεί η μετάλλαξη Δέλτα
«Είναι σημαντικό να σταματήσουν να επικοινωνούνται αντικρουόμενα μηνύματα», σημειώνει ο καθηγητής
Ηλίας Μόσιαλος: Η ανάρτηση του καθηγητή του LSE για τη μετάλλαξη Δέλτα και τον εμβολιασμό των πολιτών - Τα στοιχεία από τη Σκωτία και την Αγγλία.
Στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να ανακόψουμε την αυξητική πορεία της μετάδοσης της μετάλλαξης «Δέλτα» αναφέρεται σε ανάρτησή του ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.
Ο κ. Μόσιαλος σημειώνει ότι η αύξηση των εμβολιασμών και η τήρηση των μέτρων θα μπορούσαν να ανακόψουν την πορεία της μετάλλαξης «Δέλτα». Ακόμη, παραθέτει σχετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Σκωτία και Αγγλία για την πορεία του κορωνοϊού. «Με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων στη χώρα μας θα μπορέσουμε και εμείς να ανακόψουμε την αυξητική πορεία της μετάδοσης της "Δέλτα". Δεν πρόκειται να καταστραφούμε, ούτε να αντιμετωπίσουμε χειρότερες καταστάσεις από αυτές που συναντήσαμε στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Αυτό όμως με την προϋπόθεση πως θα κάνουμε αυτά που πρέπει. Δηλαδή εάν εμβολιαστούμε και εάν παράλληλα τηρούμε τα γνωστά μέτρα δημόσιας υγείας».
«Στη Σκωτία έχει αρχίσει να υποχωρεί η επίπτωση της παραλλαγής Δέλτα. Οφείλεται αυτό στο γεγονός ότι δεν γίνονται πλέον πολλά τεστ; Μάλλον όχι, γιατί ταυτόχρονα με τα νέα κρούσματα (μπλε γραμμή) πέφτουν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία (κόκκινη γραμμή)», σημειώνει ο καθηγητής.
Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του τονίζει ότι «είναι σημαντικό να σταματήσουν να επικοινωνούνται αντικρουόμενα μηνύματα. Δεν βοηθούν σίγουρα στο επίπεδο της συνοχής και της ενημέρωσης των πολιτών, και δεν βοηθούν ούτε στην υγειονομική αντιμετώπιση. Η χώρα μας θα τα καταφέρει. Θα υπάρξουν απώλειες αλλά μπορούμε να τις περιορίσουμε δραστικά. Δεν χρειάζεται πανικός ούτε υπέρμετρη κινδυνολογία. Χρειάζεται ψυχραιμία, και κυρίως λιγότερος "θόρυβος", υλοποίηση των αυτονόητων και στοχευμένη ενημέρωση: με λίγα αλλά ουσιαστικά μηνύματα».
Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο κ. Μοσιάλος αναφέρει: «Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, δυστυχώς φαίνεται πως οι ανεμβολίαστοι απειλούνται περισσότερο από την παραλλαγή “Δέλταˮ σε σχέση με τους εμβολιασμένους. Όπως φαίνεται στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και παρατίθενται στα γραφήματα, οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 έχουν 11-12 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσηλευθούν ή να πεθάνουν μετά από λοίμωξη από την παραλλαγή Δέλτα του ιού, σε σύγκριση με τους πλήρως εμβολιασμένους. Η επιλογή είναι προσωπική αλλά αυτά είναι τα στοιχεία, και είναι διαθέσιμα σε όλους», καταλήγει.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναγκάστηκε να σταματήσει την αγωγή
Το να κρατάτε όλες τις ευθύνες πάνω σας, ενώ έχετε συνεργάτες, κρατάει και εσάς σκλαβωμένους, και την δουλειά σας σε τέλμα
Το «χάπι της νύχτας» και τα φάρμακα για την πρωινή υπνηλία
Με στόχο την προώθηση της οικολογικής συνείδησης
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν αποτελεί από μόνο του καθοριστικό παράγοντα
Τι ρόλο παίζουν τα υπολείμματα προϊόντων styling
Για την καθοριστική συμβολή της στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα
Πολλές από τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις βρίσκονται ακόμη σε στάδιο κλινικής αξιολόγησης
Θεραπείες που απευθύνονται σε γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας
Ποιοι θα πρέπει να κάνουν μέτρηση οστικής πυκνότητας
Νέα έρευνα δείχνει ότι η συστηματική προπόνηση με βάρη θωρακίζει την καρδιά και προστατεύει τον εγκέφαλο
Έρευνες δείχνουν ότι συγκεκριμένα τρόφιμα ενισχύουν την παραγωγή ουσιών που σχετίζονται με τον ύπνο και τη χαλάρωση
Tο εσωτερικό παιδί, το εν δυνάμει ενήλικο κομμάτι, η θεραπεία και το θάρρος που χρειάζεται για να εγκαταλείψουμε μια ταυτότητα που κάποτε μας προστάτευσε, αλλά πλέον δεν μας επιτρέπει να πετάξουμε.
Κάθε χρόνο 866 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια ασθένεια εξαιτίας της κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφίμων
Για πέντε μέρες, στο Poseidonion Grand Hotel, το πρώτο retreat της One Sanctum έφερε κοντά 130 ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου. Όχι ένα συνέδριο, αλλά ένα μικρό, προσωρινό διεθνές χωριό.
Χρόνια και σύνθετα νοσήματα με σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία
Σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, υπό την εποπτεία του ΕΚΠΑ
Αίτια και αντιμετώπιση του προβλήματος στις γυναίκες
Η πιο συχνή κακοήθεια στους άνδρες άνω των 50 ετών
Αναβάθμιση στους τομείς της ογκολογίας, της καρδιολογίας και της νευρολογίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.