- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πανδημία: Συνέδριο στην Αθήνα για τις συνέπειες στην ψυχική υγεία
Συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Υγείας και τον ΠΟΥ
Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα για τις συνέπειες της πανδημίας στην ψυχική υγεία - Θα συνδιοργανωθεί από το υπουργείο Υγείας και τον ΠΟΥ.
Διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας» συνδιοργανώνουν το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Αθήνα, στις 22 και 23 Ιουλίου.
Αποτελεί μέρος μίας διαδοχικής διαβούλευσης μεταξύ των 53 χωρών που υπάγονται στον ΠΟΥ Ευρώπης και έχει σκοπό την εκπόνηση ενός κοινού πλαισίου δράσης μεταξύ των κρατών-μελών, καθώς και τον σχηματισμό του «European Mental Health Coalition».
Επίσης, είναι μία σημαντική ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα της ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της COVID-19, καθώς οι κοινωνίες ανακάμπτουν από την πανδημία και προσπαθούν να προχωρήσουν, ξεπερνώντας τις αναταραχές που έχουν προκληθεί στα συστήματα υγείας. Τέλος, θα ενθαρρύνει τη διακρατική συνεργασία για την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων προκλήσεων της COVID-19 και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στις 9:00, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τις εναρκτήριες ομιλίες του συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Hans Henri P. Kluge, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mαργαρίτης Σχοινάς και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.
Προεδρεύοντες του συνεδρίου θα είναι η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποία θα αναφερθεί στους άξονες και τις θεματικές του συνεδρίου και στη διακήρυξή του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης και η προϊσταμένη του Τμήματος Υγειονομικών Πολιτικών και Συστημάτων των χωρών του ΠΟΥ Ευρώπης, Natasha Azzopardi Muscat.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν υπουργοί Υγείας κρατών-μελών του ΠΟΥ Ευρώπης, τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά, πρόσωπα αναφοράς (focal points), καθώς και ομάδα εμπειρογνωμόνων (Technical Advisory Group) του ΠΟΥ.
Το συνέδριο διοργανώνεται σε υβριδική μορφή προκειμένου να πληρούνται οι προϋποθέσεις των υγειονομικών και κοινωνικών μέτρων και προβλέψεων, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία COVID-19.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά) και οι εργασίες του θα μεταδίδονται από τη σελίδα του υπουργείου Υγείας στο Facebook.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δανέζικη έρευνα αποκαλύπτει ότι η σεμαγλουτίδη μειώνει δραστικά την επιθυμία για ποτό
Κατά τη διάρκεια της εγχείρησης πραγματοποιήθηκε αφαίρεση όγκου από τον αριστερό πνεύμονα
Αποκατάσταση και λειτουργικότητα μετά την επέμβαση
Έρευνα αποτυπώνει την ένταση της καθημερινότητας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αποτελεί ένα παράδειγμα περιεχομένου που φαίνεται ωφέλιμο, αλλά μπορεί να ενέχει κινδύνους
Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 150.000 περιπτώσεις HFRS παγκοσμίως κάθε χρόνο
Στην πράξη, η μόνη ουσιαστική λύση για σημαντική περίσσεια δέρματος είναι η χειρουργική αφαίρεση
Πώς να προστατευτείτε και να αναπνεύσετε ξανά άνετα
Η παρουσία της εταιρείας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Οι παράγοντες κινδύνου και τα συμπτώματα
Μια διαταραχή που είναι συχνότερη στις γυναίκες
Το 90% των περιστατικών προκαλείται από την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία
Μια συζήτηση με τη Γεωργία Κλειδαριά, με αφορμή το βιβλίο της, «Η Επόμενη Μέρα. Μια προσωπική ιστορία επιβίωσης» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)
Η επιστήμη καταρρίπτει τον μύθο ετών
Ομοιότητες και διαφορές με το έμφραγμα
Ορατά τα αποτελέσματα από τις πρώτες συνεδρίες
Τι αναφέρει μελέτη του King's College London
Ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας
Οι προτεραιότητες που έθεσε η εταιρεία στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Η πρόεδρος του ΟΦΕΤ στο Delphi Economic Forum XI
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.