Health & Fitness

Moderna: 100% αποτελεσματικό το εμβόλιο στις ηλικίες 12-17 ετών

Θα ζητήσει έγκριση χρήσης στους εφήβους από το FDA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο της Moderna
Εμβόλιο της Moderna © EPA / TANNEN MAURY

Moderna - κορωνοϊός: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας σε παιδιά ηλικία 12 έως 17 ετών έχει το εμβόλιο της Moderna, όπως ανακοίνωσε η ίδια εταιρεία σήμερα. Η Moderna ετοιμάζεται σε λίγες ημέρες να υποβάλει αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για έγκριση χρήσης και στους εφήβους

Εάν ο FDA αποφασίσει να το εγκρίνει, το εμβόλιο της Moderna θα γίνει το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που θα είναι διαθέσιμο στους εφήβους των ΗΠΑ, δεδομένου ότι οι αρμόδιες αρχές ενέκριναν πριν λίγες ημέρες το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Σύμφωνα με τους New York Times, τo αποτελέσματα της Moderna βασίζονται σε μια κλινική δοκιμή στην οποία συμμετείχαν 3.732 άτομα ηλικίας 12 έως 17 ετών, εκ των οποίων τα 2/3 έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου. «Δεν υπήρξαν περιπτώσεις συμπτωματικού Covid-19 σε πλήρως εμβολιασμένους εφήβους», ανέφερε η εταιρεία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό μεταφράζεται σε αποτελεσματικότητα 100%, το ίδιο ποσοστό που ανέφεραν και οι Pfizer και BioNTech στη δική τους δοκιμή σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών. Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε ότι μία και μόνο δόση του εμβολίου της είχε 93% αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου.

«Οι περιπτώσεις μολύνσεων που εμφανίστηκαν μεταξύ των δύο δόσεων ήταν ήπιες, κάτι που αποτελεί επίσης έναν καλό δείκτη προστασίας έναντι της ασθένειας», δήλωσε η Saskia Popescu, επιδημιολόγος μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο George Mason. Σχετικά με τις παρενέργειες, αυτές που έχουν αναφερθεί ήταν αντίστοιχες με εκείνες που παρουσίασαν ενήλικες, δηλαδή πόνος στο σημείο της ένεσης, κεφαλαλγία, κόπωση, μυϊκός πόνος και ρίγη. 

Πάντως, οι έφηβοι που συμμετείχαν στη μελέτη θα παρακολουθούνται για ένα χρόνο μετά τη δεύτερη δόση τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ